Opening tentoonstelling Nederland op de tekentafel. 100 jaar toekomstideeën

Nieuwe Instituut en het College van Rijksadviseurs nodigen je van harte uit voor de opening van Nederland op de tekentafel. 100 jaar toekomstideeën. Zowel nieuwe ontwerpvoorstellen als talloze voorbeelden uit de architectuurcollectie van het Nieuwe Instituut bieden de broodnodige inspiratie voor een nieuwe visie op de inrichting van ons land. Ga mee met een van de speedtours door de tentoonstelling, of neem een kijkje achter de schermen in de schatkamers van de Rijkscollectie.

8 december 2023 16:00 - 21:00

Meld je aan

Deze avond openen we ook 100 jaar Mythe Maison d’Artiste, over de (re)constructie van het kunstenaarshuis Maison d'Artiste, een baanbrekend ontwerp uit 1923 van kunstenaar Theo van Doesburg en architect Cornelis van Eesteren. In de buitenruimte van het Nieuwe Instituut is een prototype van 4 bij 4 meter te zien, zodat je de ruimtelijkheid en het overweldigende kleurgebruik zelf kunt ervaren.

En nog een feestelijke primeur: Nieuwe Instituut en Volume Magazine gaan een langdurige samenwerking aan, en ook dat vieren we deze avond!

Programma

  • 16.00 uur: Deuren open

  • 16.30 – 17.00 uur: Opening 100 jaar Mythe Maison d’Artiste

  • 17.30 – 17.45 uur: Officieel openingsmoment met Aric Chen (directeur Nieuwe Instituut) en Rijksbouwmeester Francesco Veenstra

  • 18:30 – 19:00 uur: Lancering van de samenwerking Volume x Nieuwe Instituut

  • 21.00 uur: Einde

Elk half uur zijn er speedtours door de tentoonstelling Nederland op de Tekentafel en in de depots van de Rijkscollectie. Muziek is van DJ Emma Champagne Queen.

Vorige
Vorige

Amersfoort is door the Academy of Urbanism uitgeroepen tot European City of the Year 2023

Volgende
Volgende

BNSP salon buitensport in de steeds dichtere stad