Witteveen+Bos prijswinnaar met het concept HUB ME-NU!, een ontwerpfilosofie om tot de meest duurzame hub te komen

HUB ME-NU! van Witteveen+Bos prijswinnaar

De ontwerpfilosofie HUB ME-NU! van Witteveen+Bos is vandaag gekozen tot winnaar van de duurzame mobiliteitshub competitie van CROW en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Namens Witteveen+Bos namen Hugo Odijk, Simon van Hees en Tom Lodder de prijs in ontvangst tijdens het Nationaal Verkeerskundecongres in Amsterdam. HUB ME-NU! deelt de eerste prijs met de hub Groningen Drenthe en hun mobiliteitshub Roden Centraal.

Prijs van de duurzame mobiliteitshub

De bedoeling van de prijsvraag, uitgeschreven door het ministerie van IenW en CROW, was het stimuleren van een integrale, samenhangende aanpak voor het ontwerp en beheer van een mobiliteitshub als onderdeel van een toekomstbestendig mobiliteitssysteem. Aspecten als people, planet, profit, toepasbaarheid en schaalbaarheid speelden een belangrijke rol bij de beoordeling door de jury.

Het juryrapport

Uit het juryrapport: ‘De methode ontwikkeld door Witteveen+Bos gaat letterlijk in op de vraag: hoe ontwerp je een duurzame hub? Het is een proceskaart om te komen tot een succesvolle mobiliteitshub. De methode maakt goed duidelijk dat het ontwerpen van een hub maatwerk is. Op dit moment zijn er geen voorbeelden waar dit ontwerpproces is toegepast, maar dat zal niet lang meer duren.’

Juryleden

De jury bestond uit Wouter Veldhuis (rijksadviseur Fysieke Leefomgeving, CrA), Bert Van Wee (hoogleraar Transportbeleid, TU-Delft), Paul van de Coevering (lector Mobiliteit en Verstedelijking, BUas), Caspar de Jonge (programmamanager Slimme duurzame verstedelijking, IenW) en John Francis Pommer (programmadirecteur KpVV, CROW).

Vorige
Vorige

Terugkijken BNSP Salon: Ruimtelijke perspectieven van 11 december in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

Volgende
Volgende

Amersfoort is door the Academy of Urbanism uitgeroepen tot European City of the Year 2023