Terugkijken BNSP Salon: Ruimtelijke perspectieven van 11 december in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

De BNSP Salon: Ruimtelijke perspectieven terugkijken van 11 december in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

Een gesprek in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam over hoe het nu verder moet met de ruimtelijke ordening tegen het licht van de verkiezingsuitslag van 22 november 2023.

Wat betekent de ‘ruk naar rechts’ voor de rol van de ruimtelijke ordening bij de grote transitieopgaven waar Nederland voor staat. Hoe moeten we de uitslag duiden en waar liggen kansen en mogelijkheden om onze rolopvatting tegen het licht te houden.

Eric van der Kooij (voorzitter BNSP) gaat hierover in gesprek met Eric van der Burg (demissionair staatssecretaris van Justitie en Veiligheid), Marianne Loof (founding partner LEVS architecten, Spoorbouwmeester), Hans Tijl (provinciesecretaris Flevoland) en Indira van ‘t klooster (directeur Arcam). Nathan de Groot is de moderator van de avond.

Wordt het straks echt makkelijker om overal woningen te bouwen? En wie bouwt ze dan en voor wie? Worden we net zoals België? Welke rol zal het rijk straks nemen en hoe moeten provincies en gemeenten zich hiertoe verhouden? Wat zijn de ruimtelijke consequenties van mogelijke wijzigingen in het klimaatbeleid en de energietransitie? Evenals nut en noodzaak van de lange termijnplanning en integrale inpassing? Hoe borgen we ruimte voor ontwerp, onderzoek en beleid? Hoe geven we de verankering van het kwaliteitsstelsel vorm met de invoering van de Omgevingswet? En wat betekent het perspectief van een rechtse regering voor onze eigen rolopvatting en in de wijze waarop we de burgers hierin kunnen meenemen?

Wil jij ook het antwoord weten op bovenstaande vragen kom en doe mee op 11 december 2023 naar Pakhuis de Zwijger, Amsterdam waar aan de hand van peilingen en stellingen jij als publiek rechtstreeks wordt betrokken bij het tafel gesprek. (aanmelden is verplicht)

Kom naar Pakhuis de Zwijger en doe mee! Aan de hand van peilingen en stellingen wordt jij als publiek rechtstreeks betrokken bij het tafel gesprek. (aanmelden is verplicht, klik graag hier)

  • Waar: Pakhuis de Zwijger, de Studio op de 5de aan de Piet Heinkade 179B, Amsterdam 

  • Wanneer: maandag 11 december, 2023

  • Tijd: 19:00 uur inloop met koffie en thee, aanvang programma 19.30 - 21.30 uur

  • Meeluisteren kan ook via de Livestream

Afbeelding: het verkiezingsprogramma in beeld van de PVV door de Stichting Politieke Academie waar AI de samenvatting van de verkiezingsprogramma’s 2023 omzet in beeld. 
Vorige
Vorige

Ontwerpend onderzoek als versneller voor transitie opgaven:reflectie op en aanbevelingen voor ontwerpend onderzoek

Volgende
Volgende

Witteveen+Bos prijswinnaar met het concept HUB ME-NU!, een ontwerpfilosofie om tot de meest duurzame hub te komen