Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


Nieuws

20 maart 2023 Blog

Nationaal Park Rotterdam – werken aan een havenstad vol natuur

De stad is ook natuur, en daar heb je wat aan. Dat is wat het Natuurhistorisch Museum Rotterdam met de tentoonstelling Nationaal Park Rotterdam laat zien. Stadsnatuur.

Lees meer
6 maart 2023 Blog

De omgevallen boekenkast | OREN

Soms verschijnt er een boek dat precies is waar je (blijkbaar) altijd op zoek naar was, zonder het weten. Maar vaker heb je (ik althans).

Lees verder
27 februari 2023 Blog

6 Juli: Dag van de Ontwerpkracht 2023

Op 6 juli 2023 wordt voor de tweede keer de Dag van de Ontwerpkracht georganiseerd. In 2022 lanceerde Hugo de Jonge het Programma Mooi Nederland en werd.

Lees verder
15 december 2022 BNSPnetwerk

Open Oproep Kennisregio aan Zee: Ontwerp Ruimte voor de Stedelijke Economie van Morgen

De Kennisregio aan Zee is met deze Open Oproep op zoek naar katalyserende, creatieve en innovatieve ideeën voor de ruimte voor de duurzame en leefbare.

Lees verder

15 december 2022

Blog

De omgevallen boekenkast | Ogen

OGEN Omdat ik begrepen had dat de West Village Houses, het enige woningbouwproject dat (mede) door Jane Jacobs gebouwd was, gesloopt zou worden, ging ik,.

Lees verder

9 november 2022

Blog

Jong BNSP x Provero, Jong Leefomgeving en Jong VVM

Fasten your seatbelts, we are going on an adventure! Op donderdag 8 december a.s. organiseert Provero in samenwerking met Jong BNSP, Netwerk Jong Leefomgeving en jong VVM netwerk van milieuprofessionals een dagbijeenkomst.

Lees verder

11 oktober 2022

Blog

Aanmelden Leergang instrumentarium Omgevingswet gebiedsontwikkeling

De VNG, Geonovum en de stedebouwkundige (advies)bureaus hebben ter voorbereiding op een goede inwerkingtreding van de Omgevingswet de krachten gebundeld. Dit met als doel om.

Lees verder

3 oktober 2022

Blog

Lees verder

12 september 2022

Blog

De omgevallen boekenkast | You Jane

YOU JANE Al enige tijd en sinds kort steeds meer verbaas ik me over (en irriteer ik me aan) de af en toe weer terugkomende.

Lees verder

6 september 2022

Blog

Publieksevent en boekpresentatie ontwerpstudie Stad × Ruimte

Donderdag 6 oktober 13.00u –17.00u Lindner WTC Hotel & City Lounge, Lange Kievitstraat 125, Antwerpen De ontwerpstudie Stad × Ruimte is afgerond met een prachtige.

Lees verder

8 augustus 2022

Blog

BNSP, NVTL, BNA & BNI gaan naar de Floriade!

De BNSP nodigt haar leden en die van de BNI, NVTL en BNA uit voor de Floriade! We bieden je een ticket aan voor een.

Lees verder

27 juli 2022

Blog

EFL Stichting open oproep: Ontwerpen aan een klimaatrechtvaardige wereld

Kunnen we de gevolgen van klimaatverandering zo vormgeven dat de leefomgeving van iedereen erop vooruit gaat? Wat betekent dat voor de inrichting van de ruimte,.

Lees verder

18 juli 2022

Blog

Terugblik Dag van de Ontwerpkracht

Op 6 juli vond in de schouwburg van Deventer de eerste Dag van de Ontwerpkracht plaats, georganiseerd door de BNSP en de NVTL. Hugo de.

Lees verder

7 juli 2022

Blog

Ontwerpkracht gebundeld voor een Mooi Nederland

PERSBERICHT 07072022 Ontwerpkracht gebundeld voor een Mooi Nederland Beeld De minister ontving de eerste Bokaal van de Ontwerpkracht uit handen van Ben Kuipers, voorzitter van de.

Lees verder

14 juni 2022

BNSP

Programma bekend! Dag van de Ontwerpkracht 6 juli

De aanpak van de grote opgaven, als de klimaatcrisis, energieopgave, landbouw- en voedseltransitie, biodiversiteit en het huisvestingsvraagstuk zal leiden tot een ‘wederombouw’ van Nederland. Hoe.

Lees verder

1 juni 2022

Blog

De omgevallen boekenkast | Verder lezen

VERDER LEZEN Sommige auteurs maken het ons lezers niet echt makkelijk wanneer je probeert echt te begrijpen wat hij/zij/hen bedoelt te zeggen en/of belangrijk vindt..

Lees verder

24 mei 2022

netwerk

9 juni Saxion Oogst Bestuurskunde – Ruimtelijke Ontwikkeling 2022

De Oogst Bestuurskunde – Ruimtelijke Ontwikkeling 2022 op donderdag 9 juni a.s vanaf 12.30 bij Saxion in Deventer. De middag staat in het teken van.

Lees verder

24 mei 2022

netwerk

28, 29 en 30 juni Summerschool Maak je eigen slimme stad

Ga jij mee de wereld veranderen? We beginnen in Den Bosch. Nederland staat voor enorme opgaven. Opgaven die niet alleen maar op te lossen zijn.

Lees verder

18 mei 2022

netwerk

Inzending ARC22 Awards gestart!

ARC Awards is dé ontwerpprijs van stoel tot stad. Onafhankelijke jury’s belichten het allerbeste werk in de categorieën architectuur, stedenbouw, interieur, detail, innovatie, jong talent en.

Lees verder

17 mei 2022

netwerk

BEP + PEP talk, 3 juni ’22

Op 3 juni organiseert PEP in samenwerking met Bureau Architectenregister de BEP+PEP talk, een voorlichting voor Master studenten over de beroepservaringperiode. Tijdens deze online bijeenkomst.

Lees verder

17 mei 2022

netwerk

BNA Inspiration Night 23 juni ’22

 “Where Science meets Society” Natuurinclusief ontwerpen is ontwerpen met en voor de natuur. Het is meer dan groen opnemen in een plan, op het dak.

Lees verder

9 mei 2022

Blog

De omgevallen boekenkast | Zef

Zef Een belangrijk voordeel van het krijgen van een boek om te recenseren, behalve dat het gratis is, is dat je (ik althans) plichtsgetrouw het.

Lees verder

3 mei 2022

netwerk

NVTL & Vista: Excursie Markerwadden 10 Juni

Op 10 juni 2022 organiseren we een excursie naar de Marker Wadden. Dit unieke natuur-herstelproject in het Markermeer bestaat uit zeven nieuwe eilanden. Boven en.

Lees verder

19 april 2022

netwerk

Uitreiking Amsterdamse Architectuurprijs 2022 | 19 mei

Op donderdagavond 19 mei 2022 vindt de feestelijke uitreiking plaats van de vijftiende editie van de Amsterdamse Architectuurprijs. Tien gebouwen en projecten maken kans om.

Lees verder

13 april 2022

BNSP

Dag van de Ontwerpkracht

De dag waar je hele zomer over doorpraat! De aanpak van de grote opgaven, als de klimaatcrisis, energieopgave, landbouw- en voedseltransitie, biodiversiteit en het huisvestingsvraagstuk.

Lees verder

11 april 2022

BlogBNSP

DE OMGEVALLEN BOEKENKAST | RIEK

RIEK Hoewel in de afgelopen maanden twee op de vrouw gerichte bouwkundige publicaties zijn verschenen die het alleszins de moeite waard waren om gelezen te.

Lees verder

7 april 2022

Blog

BNSP-SALON #5 in Van Eesteren Museum

BNSP-SALON #5 Na-Oorlogse wijken: kansen en valkuilen voor verdichtingsopgaven Datum: donderdag 21 april 2022 Locatie: Van Eesteren Museum Amsterdam Noordzijde 31, 1064 GV Amsterdam Programma.

Lees verder

6 april 2022

Blog

Nu in Blauwe Kamer: Academie voor Ruimte

Samen de stad maken, is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoge ambities, complexe thema’s en verschillende belangen. Om zicht te krijgen op wat de grote thema’s.

Lees verder

4 april 2022

Blognetwerk

Stuur je beste project in voor het Blauwe Kamer jaarboek ’22!

Ieder jaar maken we de stand op van het vak. Een onafhankelijke commissie van vakgenoten kiest de beste projecten uit de stedenbouw en landschapsarchitectuur en.

Lees verder

23 maart 2022

netwerk

De Nederlandse betonsector wil vooroplopen

Nieuwsbericht 21 maart 2022   Klimaatneutraal en circulair beton in 2030 De Nederlandse betonsector wil vooroplopen Het Betonakkoord komt met een aanpak om de betonsector.

Lees verder

21 maart 2022

Blog

Aankondiging: consultatie van De verNieuwde Regeling (DNR2022)

De afgelopen maanden hebben auteurs namens de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA), Koninklijke NLIngenieurs, brancheorganisatie MKB INFRA, de Nederlandse Vereniging voor Inkoopmanagement (Nevi) en Stichting Bureau.

Lees verder

15 maart 2022

BNSPnetwerk

Onderzoeksproject Building for well-being gaat van start

Een aantrekkelijke woonomgeving creëren in een dichtbevolkte stad.Hogeschool van Amsterdam, Faculteit Techniek, lectoraat Bouwtransformatie, Frank Suurenbroek en Gideon Spanjar Wellbeing van stedelingen Hoe kunnen we.

Lees verder

8 maart 2022

BNSPnetwerk

Uitnodiging digitale bijeenkomst Kennislab Omgevingswet | 14 maart 2022

De actualiteit van de invoering van de Omgevingswet met het DSO en de rol van Kennislab Omgevingswet Donderdag 3 maart 2022 hebben vertegenwoordigers van stedenbouwkundige.

Lees verder

8 maart 2022

BNSPnetwerk

BNSP is initiatiefnemer in City Deal ‘Slimme stad’

Technologisering en digitalisering veranderen met een ongekende snelheid en impact de manier waarop we leven en de steden en dorpen waarin we leven. Daarbij ligt.

Lees verder

8 maart 2022

Blog

De omgevallen boekenkast | Vooral

Door Tjerk Ruimschotel VOORAL De afgelopen weken heb ik me, naast de ons zelf opgedragen taak om na te denken over vrouwen in de stedebouw,.

Lees verder

28 februari 2022

BNSPnetwerk

Vooraankondiging Activiteit Jong BNSP en Netwerk Jong Leefomgeving over Stedenbouwkunde & Omgevingswet

Het bestuur van Jong BNSP en Netwerk Jong Leefomgeving slaan de handen ineen voor de organisatie van een activiteit over Gebiedsontwikkeling! Subthema’s zijn Stedenbouwkunde én de Omgevingswet. Het programma zal.

Lees verder

16 februari 2022

Blog

Terugblik: De Toegankelijke Stad

De Toegankelijke Stad De stad is voor iedereen. Maar wordt de stad ook voor iedereen ontworpen? Young NVTL en Jong BNSP waren aanwezig bij het.

Lees verder

26 januari 2022

netwerk

Ontwerpprijsvraag biobased en natuurinclusief bouwen in Oirschot van start

Stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten en architecten kunnen zich aanmelden voor deelname aan de openbare ontwerpprijsvraag Een nieuwe bouwcultuur – Ontwerpprijsvraag biobased en natuurinclusief bouwen in Oirschot. De prijsvraag.

Lees verder

24 januari 2022

Blog

De Omgevallen Boekenkast | Robert

Door Tjerk Ruimschotel Als voorbereiding op een recent, corona-technisch misschien niet geheel handig, bezoek aan onze dochter, schoonzoon en kleinkind in New York had ik.

Lees verder

13 januari 2022

netwerk

NOVI-conferentie 2022

NOVI-conferentie 2022: dé bijeenkomst op het gebied van ruimtelijke ordening. Daar wil je echt bij zijn. Zet ‘m in je agenda! Op woensdag 18 mei.

Lees verder

16 december 2021

BNSPnetwerk

Het coalitieakkoord en de Ruimtelijke Ordening van Nederland

Het regeerakkoord is er sinds woensdag 15 december. Er komt een minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening. Vooral voor de vakgroepen is hoofdstuk 2 ,.

Lees verder

15 december 2021

BNSP

BNSP presenteert: Academie voor Ruimte

Met trots presenteert de BNSP, in samenwerking met de NVTL, de eerste pilotmodule van de Academie voor Ruimte! Deze reeks draait om de toekomst van.

Lees verder

15 december 2021

BNSP

Stedenbouwkundige bureaus en omgevingsplannen

De rol van de stedenbouwkundige bureaus benoemd in de kamerbrief van Minister Ollongren over de Omgevingswet Ook de stedenbouwkundige bureaus, die in opdracht van de.

Lees verder

8 december 2021

BNSP

De woonwijk als noviteit, hoofdartikel in Stadswerk

Onze oproep De woonwijk als noviteit, die afgelopen jaar in het stadscentrum van Geleen heeft plaats gevonden, heeft de Michiel Smit hoofdredacteur van Stadswerk ertoe.

Lees verder

6 december 2021

BNSP

Wandeling Scheveningen Boulevard | JongBNSP Verslag

Begin oktober maakten we (Jong BNSP) een wandeling langs de vernieuwde Boulevard van Scheveningen. Helaas liet het weer ons een beetje in de steek. Maar.

Lees verder

2 december 2021

BNSP

Kennislab deelnemer aan Deskundigenbijeenkomst Invoering Omgevingswet Eerste Kamer.

Op dinsdag 30 november vond in de Eerste Kamer een deskundigenbijeenkomst plaats over de invoering van de Omgevingswet met als thema: een goed werkend Digitaal.

Lees verder

29 november 2021

netwerk

Stimuleringsfonds Creatieve Industrie | Open Oproep | Anders werken aan wonen

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie nodigt ontwerpers uit om in samenwerking met overheden, organisaties, deskundigen en burgers te werken aan een integrale aanpak van actuele en.

Lees verder

24 november 2021

netwerk

Stedebouw & Architectuur | We moeten renovatie weer sexy maken | interview met Jeroen de Willigen

Jeroen de Willigen, partner en creatief directeur bij De Zwarte Hond. © German Villafane Onze steden krijgen het zwaar te verduren. We moeten ze niet.

Lees verder

24 november 2021

netwerk

Wij maken Nederland

De grote verbouwing van Nederland Welke kansen biedt duurzaamheid voor gebieden die te maken hebben met demografische verandering? Hoe wordt de Nederlandse-Belgische landsgrens niet langer.

Lees verder

24 november 2021

Blog

De omgevallen boekenkast | Mevrouw

Tjerk Ruimschotel Om me voor te bereiden voor mijn, voor maart 2022 geplande, blog over ‘de vrouw in de (stede-)bouw’ bezocht ik tijdens een herfstvakantietje.

Lees verder

24 november 2021

BNSP

Blauwe Kamer | presentatie jaarboek op 11 december online!

Niet op Eindhoven Airport, maar wel online! Log je ook in?  11 december vanaf 14.30 uur via Zoom. Klik hier om je op te geven..

Lees verder

24 november 2021

BNSP

Brainstorm NVTL/BNSPdag 2 december online | doe mee!

Op 11 maart 2022 organiseren we de NVTL/BNSP-dag Bouwland-Landbouw (werktitel). Samen willen we onderzoeken en bespreken welke rol landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen en planologen kunnen hebben en.

Lees verder

22 november 2021

netwerk

Blauwe Kamer | Jaarboek 2021

CORRECTIE: in verband met Corona is de  bijeenkomst fysiek afgelast en vindt deze online plaats. Meld je aan! Meer informatie Kom je ook?  11 december vanaf.

Lees verder

18 november 2021

netwerk

Arcam | Open Call

In samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam en Eigen Haard organiseert Arcam een design-charette (ontwerpstudio) waarin het Hart van Holendrecht centraal staat. In de design-charette.

Lees verder

18 november 2021

netwerk

Stadszaken | Waakhond Autoriteit Consument & Markt zet haar tanden in falende grondmarkt

Stadszaken heeft met een artikel van Kasper Baggerman de problemen rondom de grondmarkt geagendeerd. Kartelbewaker Autoriteit Consument & Markt (ACM) buigt zich over de grondmarkt..

Lees verder

17 november 2021

BNSP

Hanna Prinssen en Vic Lagrouw winnaars van de KuiperCompagnons Graduation Awards

Foto: Nadine van den Berg | Alle prijswinnaars samen met juryvoorzitter Gijs van den Boomen en hoofdredacteur BK Mark Hendriks Tijdens een feestelijke en drukbezochte.

Lees verder

17 november 2021

netwerk

Webinair transformatie van winkelgebieden | Platform31

Foto: Alex Schröder Maandag 29 november 2021 – 9:30 uur – 12:00 uur Hoe zorgen Hengelo, Oosterhout en Rotterdam voor vitale winkelgebieden? En wat kunt.

Lees verder

15 november 2021

netwerk

Stimuleringsfonds Creatieve Industrie | Oproepen

Momenteel staan nog 6 oproepen open voor aanmelding vanuit het Stimuleringsfonds Geïnteresseerd? Bekijk ze via de onderstaande links. – Vitale steden en dorpen – Duurzame.

Lees verder

15 november 2021

netwerk

Dirty Old Town | Extended application deadline – 6 December 2021

Great news for everyone who is interested in contemporary urbanism and who wants to broaden their horizon concerning the pressing urban issues of our time:.

Lees verder

15 november 2021

BNSP

Inktober; de resultaten

Tijdens het online Inktober 2021 evenement deelden jonge ontwerpers elke dag hun creativiteit via onze Instagram. Aan de hand van één woord maakten de deelnemers.

Lees verder

9 november 2021

netwerk

In januari starten met PEP? Meld je nu aan!

De inschrijving voor PEP januari 2022 is gestart! Aanstormende architecten, landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen en interieurarchitecten kunnen zich aanmelden! PEP (Professional Experience Programme of: Professioneel Ervarings Programma).

Lees verder

4 november 2021

BNSP

Verkenningen inzet regionaal programma voor uitwerking RES ambitie

Het Kennislab Omgevingswet heeft namens het NP-RES al eerder in beeld gebracht hoe de Omgevingswetinstrumenten gebruikt kunnen worden in het uitwerken van de Regionale Energiestrategieën.

Lees verder

1 november 2021

Blog

17 November: Unraveling the Future, YOUNG PLANNERS AT VERENIGING DELTA­METROPOOL

YOUNG PLANNERS AT VERENIGING DELTA­METROPOOL Unraveling the Future Steeds nadrukkelijker houden wij ons bij Vereniging Deltametropool bezig met de verre toekomst. Met uitdagingen en onzekerheden.

Lees verder

28 oktober 2021

BNSP

OPROEP ONDERGRONDS BOUWEN

De BNSP is voornemens om in het nieuwe jaar een BNSP-Salon aan ondergronds bouwen te wijden. We zoeken specifiek BNSP-leden die zich aan dit thema.

Lees verder

25 oktober 2021

BNSP

BNSP-Salon #4 Het recht van de snelste

28 oktober 20:00 uur BNSP-Salon #4 Het recht van de snelste Thalia Verkade en Marco te Brömmelstroet Van files tot fietssnelwegen en frietzakfietspaden, van drempels.

Lees verder

20 oktober 2021

Blog

De Omgevallen Boekenkast | A tot Z extra

Tjerk Ruimschotel Terwijl ik nog overweeg toch zelf maar die door mij zo verlangde ambitieuze Gids voor de Stedebouwkundige en Volkshuisvestelijke ontwikkelingen van Almere te.

Lees verder

6 oktober 2021

BNSP

Word nu lid van de BNSP en ontvang de rest van 2021 gratis lidmaatschap

Wanneer je nu een lidmaatschap aangaat geldt dit voor kalenderjaar 2022. Als welkomstgeschenk gaat je lidmaatschap direct in en profiteer je de rest van 2021.

Lees verder

6 oktober 2021

netwerk

Gemeente.Nu | inzicht in de Omgevingswet

Gemeente.Nu geeft in een glashelder artikel aan waarom er extra geld moet worden gestopt in de implementatie van de Omgevingswet per juli 2022. “Er gaan.

Lees verder

21 september 2021

BNSP

Ga mee naar de zee | Excursie van Jong BNSP naar de Boulevard van Scheveningen

Datum: 1 oktober 2021 Tijd: 16:30 – 18:00   Ga mee naar de zee! Jong BNSP gaat op 1 oktober naar de Scheveningen Boulevard. Deze.

Lees verder

20 september 2021

Blog

De omgevallen boekenkast | Van A tot Z

Door Tjerk Ruimschotel Als voorbereiding op de recente BNSP-excursie naar Oosterwold in Almere deed ik wat ik altijd doe wanneer ik vakmatig (of op vakantie).

Lees verder

20 september 2021

netwerk

28 september 2021: Bijeenkomst Samenwerken onder de Omgevingswet; gemeenten, (stedenbouwkundige) bureaus en softwareleveranciers

Eind vorig jaar heeft er vanuit de VNG in samenwerking met ADS een onderzoek plaatsgevonden naar de samenwerking in de driehoek “gemeenten, softwareleveranciers en stedenbouwkundige/planbureaus”..

Lees verder

16 september 2021

BNSP

Inktober 2021 the challenge | JongBNSP

    JONGBNSP | INKTOBER 2021 | 1 t/m 31 oktober Tijdens de maand oktober gaan wij weer schetsen. De Jong BNSP Inktober challenge 2021.

Lees verder

16 september 2021

Blog

Excursie Oosterwold, een terugblik

De eerste echte fysieke BNSP-activiteit van 2021 was de excursie Oosterwold, Almere, op vrijdag 10 september jongstleden. Wat een plezier om weer op pad te.

Lees verder

15 september 2021

BNSP

Save the Date | Afstudeerders in debat | 4 november 15:00 uur

Reserveer in je agenda:  donderdag 4 november staat het debat over het beste afstudeerproject van studenten stedenbouw en landschapsarchitectuur 2021 geagendeerd en vindt de feestelijke.

Lees verder

15 september 2021

BNSP

BNSP zoekt bestuursleden

Vacature bestuurslid BNSP Vind jij het belangrijk om mee te denken over onze ruimtelijke ordening en activiteiten te agenderen voor de vakwereld van de stedebouw.

Lees verder

14 september 2021

netwerk

Kennislab voor Urbanisme |SUMMERSCHOOL 18 – 20 oktober ‘Bedrijventerreinen grijs en grauw? Maak ze groen – blauw!’

Bedrijventerreinen zijn belangrijk voor het vestigingsklimaat en de economie van steden. Een groot deel van het stedelijke bedrijfsleven vindt hier plaats. Maar ze nemen ook.

Lees verder

14 september 2021

netwerk

Casus Havenstad IJpoort | Pakhuis De Zwijger | 16 september | 20:00

Wat als de 600 hectare van de Hoogovens morgen vrijkomen? Wat willen we dan met deze gewilde locatie aan zee midden in de metropoolregio Amsterdam?.

Lees verder

8 september 2021

BNSP

De toegankelijke stad | Save the date: 8 oktober

Wat is de rol van ontwerpers in de toegankelijkheid van de openbare ruimte? In navolging van het INC. Festival en het VN-verdrag voor de rechten.

Lees verder

7 september 2021

Blog

Ton Schaap ontvangt de 43e BNAKubus op 4 november 2021

Jury: ‘Supervisors als hij zijn hard nodig voor de steden van morgen’  De 43ste BNA Kubus 2021 gaat naar stedenbouwkundige Ton Schaap (1952). De jury.

Lees verder

6 september 2021

BNSP

PlanDag najaarsevent 2021: Terugblikken om vooruit te kijken

PlanDag bestaat veertig jaar. Met evenveel PlanDag-boeken in de kast beschikken we over een rijk overzicht van de Nederlandse en Vlaamse ruimtelijke planning sinds de.

Lees verder

24 augustus 2021

Blognetwerk

French Urban Design ontmoetingsbijenkomst

Op 21 september organiseert de Franse Kamer van Koophandel in samenwerking met Ameublement Français (de Franse meubelbond) de eerste ”French Urban Design” bijeenkomst in Utrecht. Gedurende een middag krijgen Nederlandse.

Lees verder

23 augustus 2021

netwerk

Eerste RES-congres 3 november

NP RES organiseert op 3 november 2021, tijdens de Nationale Klimaatweken, het eerste RES-congres voor iedereen die zich betrokkenen voelt bij de RES: overheden, maatschappelijke.

Lees verder

21 juli 2021

BNSP

Excursie Oosterwold | 10 september

© foto: Gemeente Almere DE EXCURSIE IS VOLGEBOEKT, VANAF 6 SEPTEMBER HANTEREN WE EEN WACHTLIJST Bij dertig aanmeldingen hebben we ons maximum bereikt. We hebben .

Lees verder

15 juli 2021

netwerk

Ecocity World Summit 2021

The Longest Running Summit On Sustainable Cities Join us for the 14th edition of Ecocity World Summit! Leading international experts, thousands of innovators, researchers, engineers,.

Lees verder

15 juli 2021

netwerk

Floris Alkemade in Zomergasten.

Rijksbouwmeester Floris Alkemade opent op 18 juli het nieuwe seizoen van VPRO Zomergasten. Janine Abbring interviewt hem over zijn ideale televisieavond. Floris Alkemade, die in.

Lees verder

14 juli 2021

netwerk

NOWHERE – Imagining The Global City | Frank van der Salm

Het Nederlands Fotomuseum presenteert in samenwerking met Paradox de tentoonstelling NOWHERE – Imagining The Global City met werk van fotograaf Frank van der Salm. Stedenbouw,.

Lees verder

14 juli 2021

Blog

De omgevallen boekenkast | Stede-Bouwvak

Nu we, Corona/Covid-gewijs, weer op reis lijken te mogen gaan, zijn er, behalve het opzoeken en bijhouden van de verschillende en steeds veranderende reisbeperkingen per.

Lees verder

7 juli 2021

Blog

Jong BNSP ism Generation.Energy, verslag van de excursie naar Zonnepark ’t Oor

Op 24 juni is Jong BNSP op excursie geweest! Samen met Generation.Energy is deze excursie opgezet om van dichtbij te kunnen zien hoe creatieve koppelingen.

Lees verder

29 juni 2021

BNSP

Staatssecretaris Mona Keijzer neemt resultaten van BNSP oproep om vrijmoedige ontwerpideeën in ontvangst

Staatssecretaris Mona Keijzer ontvangt van Jacqueline Tellinga, bestuurslid BNSP, de publicatie Foto: Adrienne Norman Persbericht: 28 juni 2021 Wat kunnen ontwerpers betekenen voor een stadshart.

Lees verder

28 juni 2021

netwerk

NEUROARCHITECTUUR KAN WELZIJN IN STEDEN BEVORDEREN | 1 juli -16.30 uur

Meld je aan om bij het (gratis) online-rondetafelgesprek van MAB20 te zijn, over onderzoek naar neuroarchitectuur voor ontwerpen van steden en de impact ervan op.

Lees verder

26 juni 2021

Blog

Publicatie De Woonwijk als noviteit aangeboden aan staatssecretaris Mona Keijzer

Staatssecretaris Mona Keijzer ontvangt van Jacqueline Tellinga, bestuurslid BNSP en initiatiefnemer van de oproep De Woonwijk als noviteit, de publicatie Foto: Adrienne Norman Persbericht: 28.

Lees verder

21 juni 2021

BNSP

Schakel ruimtelijk ontwerpers in bij de grote maatschappelijke opgaven

Tweede Jaarrapportage Ruimtelijke Ontwerpsector ‘De ruimtelijk ontwerpsector ontleed’ verschenen Ruimtelijk ontwerpers hebben na de economische neergang vanaf 2008 ondanks het herstel na 2014 niet zonder.

Lees verder

14 juni 2021

BNSP

Excursie naar Landgoed Zuylestein vanwege stormschade geannuleerd

(bron: website www.landgoed-zuylestein.nl) Helaas heeft de werkgroep DSO de excursie naar Landgoed Zuylestein moeten annuleren. Het landgoed en zijn omgeving heeft zware stormschade opgelopen tijdens.

Lees verder

8 juni 2021

BNSP

Jong BNSP op excursie naar Eco Zonneveld ’t Oor | Den Haag | 24 juni 16:00

Jong BNSP organiseert in samenwerking met Generation Energy de EERSTE FYSIEKE excursie van 2021!!! Deze is geliefd vanwege het onderwerp Eco Zonneveld  ’t Oor in.

Lees verder

3 juni 2021

netwerk

Stapsgewijze invoering nieuw digitaal stelsel omgevingsplannen: ‘Voor het eerst hebben we gekeken of de auto ook reed’

Afbeelding: Ministerie van IenW Vertegenwoordigers van Kennislab zijn geïnterviewd door ROm / Stadzaken over de invoering van de Omgevingswet en het DSO. Kennislab heeft pilots.

Lees verder

3 juni 2021

netwerk

Oproep van de universitaire studies Aardwetenschappen en Milieuwetenschappen

Geef uw mening over aansluiting van de universitaire studies Aardwetenschappen en Milieuwetenschappen en draag bij aan een goede aansluiting van deze opleidingen op de arbeidsmarkt. Universiteiten hechten.

Lees verder

3 juni 2021

Blog

De Omgevallen Boekenkast | BOEKLUST

Door Tjerk Ruimschotel Na de (door veel te weinig leden bekeken) BNSP-Salon # 3 over Groot-Amsterdam (met fotograaf Theo Baart, Emiel Reiding (Metropoolregio Amsterdam MRA).

Lees verder

2 juni 2021

Blog

Ruimtelijk Traineeship Rotterdam IV zoekt trainees

GEMEENTE ROTTERDAM + URBIS + BGSV + KUIPERCOMPAGNONS ZOEKEN 4 TRAINEES Profiel Ben jij de stedelijk of landschappelijk ontwerper van de toekomst? Ben jij de.

Lees verder

2 juni 2021

Blog

Ruimtelijk Traineeship Midden Nederland zoekt trainees

Waterschap Vallei & Veluwe, H+N+S Landschapsarchitecten, Witteveen + Bos raadgevende ingenieurs, WING ZOEKEN SAMEN 4 TRAINEES Profiel Ben jij de ruimtelijk ontwerper die wil werken.

Lees verder

2 juni 2021

BNSP

Uitzending gemist? BNSP-Salon#3 Groot Amsterdam Metropool in ontwikkeling

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.Wijzig keuze   Op 20 mei vond de derde.

Lees verder

27 mei 2021

BNSP

Nieuwe datum inwerkingtreding Omgevingswet 1 juli 2022

Hierbij informeert Kennislab de leden van de BNSP over de nieuwe datum inwerkingtreding van de Omgevingswet: 1 juli 2022. Bijgevoegd de informatie zoals verzonden door.

Lees verder

26 mei 2021

BNSP

Gezocht kandidaten voor Ruimtelijk Traineeship Midden Nederland

Waterschap Vallei & Veluwe, H+N+S Landschapsarchitecten, Witteveen + Bos raadgevende ingenieurs, WING ZOEKEN SAMEN 4 TRAINEES Profiel Ben jij de ruimtelijk ontwerper die wil werken.

Lees verder

26 mei 2021

BNSP

Gezocht Ruimtelijk trainees voor het Ruimtelijk Traineeship Rotterdam IV

GEMEENTE ROTTERDAM + URBIS + BGSV + KUIPERCOMPAGNONS ZOEKEN 4 TRAINEES Profiel Ben jij de stedelijk of landschappelijk ontwerper van de toekomst? Ben jij de.

Lees verder

25 mei 2021

BNSP

PLANDAG 2021-2022

Na een bewogen jaar waarin de eerste volledig digitale PlanDag werd georganiseerd in oktober 2020, heeft het bestuur besloten om in 2021 geen PlanDag te.

Lees verder

19 mei 2021

netwerk

18 juni: Dag van de Jonge Ontwerper

Startschot Dag van de Architectuur met een landelijke Dag van de Jonge Ontwerper Voor de tweede keer organiseren Arcam en PEP een landelijke ontwerpmanifestatie voor.

Lees verder

19 mei 2021

BNSP

Symposium ontwerpen bij een ingenieursbureau | 17 juni 2021

Kom erachter hoe het is om te werken als ontwerper voor een ingenieursbureau Ben jij benieuwd hoe het is om als ontwerper te werken voor.

Lees verder

19 mei 2021

netwerk

Masterclasses Stad x Ruimte

Hierbij worden leden van de BNSP uitgenodigd voor deelname aan een of meerdere masterclasses die als onderdeel van de ontwerpstudie Stad x Ruimte worden georganiseerd..

Lees verder

4 mei 2021

Blog

De Omgevallen Boekenkast | Tweede Druk II

In een vorige blog ging ik in op het verbeteren van een boek door het maken van een ‘tweede druk’. Daarna ontving ik (disclaimer: op.

Lees verder

3 mei 2021

BNSP

BNSP Salon #3 GROOT AMSTERDAM

BNSP Salon #3 Groot Amsterdam – Fotograaf Theo Baart in gesprek met Emiel Reiding (directeur MRA) en Ivonne de Nood (Projectdirecteur Almere 2.0). Moderator, Maurits.

Lees verder

3 mei 2021

BNSP

Ruimtelijk Traineeship Midden Nederland | start september 2021

Waterschap Vallei & Veluwe, H+N+S Landschapsarchitecten, Witteveen + Bos raadgevende ingenieurs, WING ZOEKEN SAMEN 4 TRAINEES Profiel Ben jij de ruimtelijk ontwerper die wil werken.

Lees verder

29 april 2021

Blog

30 april finish Landschapstriennale 2021

Hierbij nodigt de Landschapstriennale je van harte uit om vrijdag 30 april van 16.30 – 18.00 uur de live uitzending van de FINISH van de.

Lees verder

28 april 2021

netwerk

denken, doen, laten

Met Plan Ooievaar had H+N+S Landschapsarchitecten ruim dertig jaar geleden een vliegende start. Sindsdien speelt het bureau een toonaangevende rol in de Nederlandse landschapsarchitectuur. De.

Lees verder

21 april 2021

BNSP

De Omgevingswet…een koffiegesprek | de vragen beantwoord.

Op 4 maart jl zijn wethouder Roeland van der Schaaf (Groningen) en relatiemanager Omgevingswet Arjan Nijenhuis (Ministerie van BZK) met elkaar in gesprek gegaan.  Roeland.

Lees verder

20 april 2021

netwerk

Oproep Stimuleringsfonds creatieve industrie | Prachtige productielandschappen

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie nodigt coalities van provincies, gemeenten, gebiedsontwikkelaars, grondeigenaren, energiebedrijven, netwerkbeheerders, voedselproducenten, natuurorganisaties, erfgoedspecialisten en (collectieven van) bewoners uit om samen met ontwerpers.

Lees verder

20 april 2021

netwerk

From dichotomies to dialogues | The 14th Conference of International Forum on Urbanism (IFoU)

The 14th Conference of International Forum on Urbanism (IFoU) From dichotomies to dialogues 25-27 November, 2021, Delft www.ifou2021.nl Organized by: Department of Urbanism, Faculty of.

Lees verder

20 april 2021

netwerk

Gezocht: ontwerpers en co-opdrachtgevers voor Young Innovators 2021

Het College van Rijksadviseurs zoekt jonge ontwerptalenten en publieke opdrachtgevers met een concrete ruimtelijke- maatschappelijke vraag voor de Young Innovators 2021. Met dit Young Innovators programma.

Lees verder

7 april 2021

netwerk

Aan de slag met de Omgevingswet en VNG | Demonstraties plansoftware voor dienstverleners

Op 20 en 21 april  van 9:00 tot 15:00 demonstreren softwareleveranciers hun plansoftware aan dienstverleners en overheden. Deze virtuele bijeenkomst wordt georganiseerd door VNG en.

Lees verder

29 maart 2021

BNSP

Een frisse blik op de Omgevingswet | het instrument Programma, onbekend maakt onbemind?

Jong Leefomgeving  en JongBNSP nodigen je uit! donderdag 22 april, van 16:00 – 17:30. | Online De Omgevingswet is voor velen geen nieuw onderwerp. We zijn.

Lees verder

25 maart 2021

Blog

De omgevallen boekenkast | Minderheid

Door Tjerk Ruimschotel Omdat er op de Internationale Vrouwendag van 8 maart met het thema Impact door Invloed digitaal bar weinig tot niets te vinden.

Lees verder

25 maart 2021

BNSP

Inschrijving PEP najaar 2021 is gestart.

De inschrijving voor PEP najaar 2021 is gestart! Alle aanstormende architecten, landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen en interieurarchitecten kunnen zich aanmelden! Het Ruimtelijk Traineeship Wil je de PEP.

Lees verder

25 maart 2021

BNSP

BNSP Salon #3 Groot Amsterdam Metropool in ontwikkeling

BNSP SALON #3  20 mei | 20.00 uur – 21.30 uur Online Theo Baart (fotograaf) praat met Emiel Reiding (Directeur MRA) en Ivonne de Nood.

Lees verder

23 maart 2021

netwerk

Beste gebouw van het jaar, editie 2021

Verkiezing BNA Beste Gebouw van het Jaar 2021 van start  Vakjuryvoorzitter: Alexander Pechtold De 16e editie van BNA Beste Gebouw van het Jaar – dé.

Lees verder

22 maart 2021

Blog

BNSP Salon #2 | Een ministerie van Ruimte, nabeschouwing

BNSP Salon #2: Een minister van Ruimte? Op donderdag 4 maart 2021 vond de tweede editie plaats van de BNSP Salon, een online debatavond over.

Lees verder

18 maart 2021

netwerk

NOVI-Interview: Peter Veenstra vertelt over Flevoland, Regio van de Toekomst

In een interview van de Nationale Omgevingsvisie blikt Peter Veenstra (LOLA landscape architects) onder andere terug op Regio van de Toekomst. Tijdens dit BNSP/NVTL project.

Lees verder

18 maart 2021

BNSP

De Omgevingswet…een koffiegesprek | nawoord

Op 4 maart vond de special De Omgevingswet…een koffiegesprek plaats. Veel deelnemers hebben de discussie tussen Roeland van de Schaaf, wethouder Groningen, en Arjan Nijenhuis,.

Lees verder

17 maart 2021

BNSP

De Woonwijk als noviteit | Expositie in het Stadshart van Geleen

Sinds 3 maart zijn de resultaten van onze oproep De Woonwijk als noviteit te zien in twee winkeletalages in Geleen. De ontwerpteams DTNP en New.

Lees verder

17 maart 2021

netwerk

Landschapstriënnale 2021

Van 1 t/m 30 april vindt de vijfde Landschaptriënnale plaats in het Van Gogh Nationaal Park i.o. in Noord-Brabant. Met als thema ‘High Green – Innovating.

Lees verder

16 maart 2021

BNSP

Fotowedstrijd JongBNSP | Stad in Stilte | Winnaars bekend

De winnaars zijn bekend! We vroegen jullie om foto’s te maken met als onderwerp “Stad in Stilte” en deze met ons te delen! We hebben.

Lees verder

2 maart 2021

Blog

BNSP Special | De Omgevingswet, een koffiegesprek

4 maart gaat wethouder Roeland van der Schaaf (Groningen) in gesprek met Arjan Nijenhuis, relatiemamanegr Omgevingswet Ministerie van BZK.  Roeland van der Schaaf en Hein.

Lees verder

2 maart 2021

Blog

BNSPSalon | Een minister van Ruimte | 4 maart 20:00-21:30

Foto:  CRA een minister van Ruimte Eind 2010 is het ministerie van VROM opgeheven. In de jaren tachtig en negentig heeft VROM een belangrijke rol.

Lees verder

26 februari 2021

netwerk

Urhahn | Ontwikkelingsstrategie Amsterdam Bay Area

Vandaag is er een schreeuwend tekort van 330.000 woningen, één op 55 Nederlanders heeft noodgedwongen geen woning (bron: ABF research). Vorige week presenteerden bouworganisaties de Actieagenda.

Lees verder

18 februari 2021

Blog

Eindpresentatie De woonwijk als noviteit | 1e oproep stadshart Geleen | online 26 februari | 15:00 uur

Het is zover. Vrijdag 26 februari van 15:00 tot 16:30 uur presenteren de twee teams die uit de inzendingen voor deze eerste editie van de.

Lees verder

17 februari 2021

netwerk

Het Nationaal Ruimtelijk Verkiezingsdebat

Voorafgaand aan ons vakdebat Een minister(ie) van Ruimte op 4 maart aanstaande, vindt op 1 maart het  Nationaal Ruimtelijk Verkiezingsdebat plaats. Wat een mooie opeenvolging.

Lees verder

16 februari 2021

BNSP

BNSP Salon 1#

Donderdag 11 februari vond de eerste BNSP Salon plaats…online. Gasten waren Floor Milikowski, auteur van de publicatie Een klein land met verre uithoeken, Jessica Hammarlund.

Lees verder

4 februari 2021

BNSP

Jaaragenda 2021 van de BNSP is ‘onder constructie ‘

Binnenkort staat de jaaragenda online!

Lees verder

28 januari 2021

BNSP

Reactie ARO vanuit de NVTL en de BNSP

Het Actieprogramma Ruimtelijk Ontwerp (ARO) 2021-2024 is een vierjarig stimuleringsprogramma om de inzet van ruimtelijk ontwerp bij maatschappelijke opgaven te versterken. Het actieprogramma vormt een onderdeel.

Lees verder

26 januari 2021

BNSP

Stefan Bödecker, voorzitter BNSP | Nieuwe Perspectieven

Beste leden van de BNSP, Het  jaar 2021 is begonnen en terugkijkend op 2020 kunnen we stellen dat we een bijzonder jaar achter de rug.

Lees verder

26 januari 2021

BNSP

De woonwijk als noviteit | eindpresentatie in Geleen

Op 26 februari presenteren de twee geselecteerde teams hun uitgewerkte ideeën voor de eerste editie De woonwijk als noviteit. Deze presentatie vindt plaats in het.

Lees verder

25 januari 2021

netwerk

Ruimte voor energie | Pakhuis De Zwijger

Ruimte Ruimte Ruimte Pakhuis De Zwijger biedt een gratis te volgen lifecast op maandag 25 januari om 20:30 over de ruimte die nodig is om.

Lees verder

21 januari 2021

Blog

De omgevallen boekenkast | tweede druk

Door Tjerk Ruimschotel Terwijl ik de drukproeven van mijn binnenkort te verschijnen gids voor woningbouw in Londen controleerde en corrigeerde, vroeg ik me af of.

Lees verder

19 januari 2021

netwerk

Jaarcongres stedelijke transformatie | Platform31

Binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen zijn een unieke kans voor de stad. Stedelijke transformaties zorgen niet alleen voor veel nieuwe woningen, ze kunnen ook fungeren als vliegwiel voor.

Lees verder

15 januari 2021

netwerk

Minister van Ruimte gewenst door meerdere politieke partijen

Foto Jonathan vd Broek/Unsplashed Na het College van Rijksadviseurs geven nu ook de meeste politieke partijen in hun verkiezingsprogramma’s aan dat de terugkeer van een Minister.

Lees verder

14 januari 2021

netwerk

11 februari: Kennissessie BENG voor stedenbouwkundigen

Het is zover. Voor alle nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, geldt dat de vergunningaanvragen vanaf 1 januari 2021 moeten voldoen aan de eisen voor Bijna.

Lees verder

11 januari 2021

BNSP

Fotowedstrijd Stad in Stilte

De Jong BNSP fotowedstrijd met thema “Stad in Stilte” is van start! Dus pak je camera, maak die gave foto en win! De vakjury zal.

Lees verder

11 januari 2021

BNSPnetwerk

Ontwerpoplossingen gezocht!

Ken jij ontwerpoplossingen die, ondanks extreme verdichting, ervoor zorgen dat er een menselijke maat ontstaat? Meld jouw referentiebeelden aan via Sensing Streetscapes ! Met jouw hulp.

Lees verder

11 januari 2021

BNSP

URBANISTAS RDAM, Jong BNSP & YOUNG NVTL pub quiz, voor wie stad en land buiten van binnen kent.

Meld je aan via https://forms.gle/w9vC8iisM22LA5Rw7 Op vrijdag 29 januari om 19:00 start de online pubquiz. Schrijf je in met een team collega’s, (studie)vrienden of stel je.

Lees verder

7 december 2020

BNSP

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2020 | 16 december | 19:30 uur

Best BNSP-lid, Hierbij nodigen we je uit voor de Algemene Ledenvergadering (ALV) van de BNSP. De stukken voor de ALV tref je vanaf vandaag aan.

Lees verder

2 december 2020

Blog

Aan de slag met de Omgevingswet | Krachtenbundeling zorgt voor denkkracht én positie

Stedenbouwkundige bureaus, advies- en ingenieursbureaus bundelen steeds vaker hun kracht voor grote opgaven in het werkveld, zoals het DSO, de Regionale Energie Strategie en aanpak.

Lees verder

30 november 2020

netwerk

REGIONALE ENERGIESTRATEGIE EN MILIEUEFFECTRAPPORTAGE | resultaten, ervaringen en aandachtspunten uit de pilots

Tijdig inzicht in milieueffecten biedt kansen voor de regionale energiestrategie (RES). Milieueffectrapportage geeft goede ondersteuning bij een RES. Het helpt om onderbouwde keuzes te maken tussen.

Lees verder

26 november 2020

netwerk

OPROEP | GPKL zoekt stedenbouwers en planologen voor de werkgroep Bestaande Openbare Ruimte

Het Gemeentelijk Platform Kabels en Leidingen (GPKL) is hét kennisnetwerk rond ondergrondse kabels en leidingen, voor en door gemeenten. Om ontwikkelingen rond de ondergrondse leidingeninfrastructuur op.

Lees verder

26 november 2020

Blog

De inschrijving voor PEP voorjaar 2021 is geopend.

Wil jij je officieel kunnen registreren als stedenbouwkundige? En wil je een programma volgen die dit mogelijk maakt? De inschrijving voor PEP voorjaar 2021 is.

Lees verder

26 november 2020

netwerk

Claudy Jongstra | Museum De Lakenhal | landschapsleed

Foto: Ronald Tilleman In Museum De Lakenhal, Leiden, staan bezoekers oog in oog met het werk van Claudy Jongstra. Met haar installatie NINE en Cosmic.

Lees verder

25 november 2020

netwerk

PBL presenteert de Atlas van de Regio

De Atlas van de Regio van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) is een interactieve kaartviewer die middels thematische kaarten verschillende ruimtelijke ontwikkelingen en opgaven.

Lees verder

25 november 2020

netwerk

Rijksadviseurs pleiten voor minister van Ruimte

Er is een minister van Ruimte nodig om de grote opgaven waar Nederland voor staat in goede banen te leiden. Een nieuwe bewindspersoon met een.

Lees verder

25 november 2020

Blog

De omgevallen boekenkast | Advies

Door Tjerk Ruimschotel   Soms lijkt het er warempel op dat je als columnist/blogger gehoord en begrepen wordt. In mijn oktober-blog over de NOVI klaagde.

Lees verder

18 november 2020

netwerk

Dag van de Stadsrand | BNA-Arcam

Vrijdag 20/11: Dag van de Stadsrand Met o.a. Kate Raworth, Floris Alkemade, Winy Maas en Marieke van Doorninck Tijdens De Dag van de Stadsrand, een.

Lees verder

11 november 2020

netwerk

Dienstverleners Omgevingswet presenteren zich

Wat zijn de mogelijkheden voor ondersteuning bij de implementatie van de Omgevingswet? Op welke manier kan je structureel ontzorgd worden? Hoe kan je je kennis.

Lees verder

9 november 2020

BNSP

Nieuw college van Rijksadviseurs is bekend

Francesco Veenstra, Jannemarie de Jonge en Wouter Veldhuis zijn benoemd tot lid van het College van Rijksadviseurs. Francesco Veenstra wordt met ingang van 1 september.

Lees verder

2 november 2020

BNSP

Oproep: denk jij mee over de slimme stad van morgen?

Technologisering en digitalisering veranderen met een ongekende snelheid en impact de manier waarop we leven en de steden en dorpen waarin we leven. Daarbij ligt.

Lees verder

29 oktober 2020

Blog

LOOP! Ontwerpers schrijven boek over steden waarin het ‘lekker lopen’ is

In het pas verschenen boek Loop! vertelt stedenbouwkundige Annemieke Molster samen met landschapsarchitecte Sandra Schuit hoe steden en dorpen loopvriendelijker kunnen worden. Lopen is geweldig..

Lees verder

28 oktober 2020

netwerk

NOVI-Nieuws

Vervolg Kamerdebat over Nationale Omgevingsvisie (NOVI) Op 24 september is de NOVI behandeld in de Kamer tijdens een AO (Algemeen Overleg). Het VAO (verslag van.

Lees verder

27 oktober 2020

netwerk

Nationaal congres beheer openbare ruimte

Donderdag 26 november staat het NCBOR 2020 gepland, georganiseerd door iAMPRo & CROW Levende stad. Deze online editie staat in het teken van ‘Transitieopgaven: van.

Lees verder

26 oktober 2020

netwerk

Future City Foundation| Pitchers gezocht!

Op donderdag 19 november organiseert de Future City Foundation een pitchcarrousel voor bedrijven die een slimme oplossingen aanbieden om de verspreiding corona in de openbare.

Lees verder

26 oktober 2020

BNSP

Het Ruimtelijk Traineeship

Ruimtelijke traineeship; de manier om talent te werven en ontwikkelen De beroepsverenigingen BNSP en NVTL hebben samen met Stichting Professional Experience Programme (PEP) een ruimtelijke.

Lees verder

22 oktober 2020

netwerk

2020 AAO Design Matters Conference: Call for Presenters

2020 AAO Design Matters Conference: Call for Presenters We are now inviting proposals for conference breakout sessions. These sessions will take place virtually on December.

Lees verder

21 oktober 2020

Blog

De omgevallen boekenkast | NOVICE

Door Tjerk Ruimschotel Tenzij ik me hevig vergis, is nogal onopgemerkt de definitieve Eerste Nationale Omgevingsvisie (gekoosnaamd NOVI) met de ondertitel Duurzaam perspectief voor onze.

Lees verder

16 oktober 2020

BNSP

De woonwijk als noviteit, twee teams geselecteerd!

Twee teams gaan hun vrijmoedige ideeën voor Geleen Centrum uitwerken. Uit een enorme stapel met 47 plannen zijn twee verschillende teams geselecteerd die hun idee.

Lees verder

8 oktober 2020

BNSP

AON | webinair cybersecurity

Cybersecurity De risico’s van een cyberaanval gaan helaas ook de architectuur en stedenbouw / planologie niet voorbij. Onze verzekeringspartner AON organiseert hierover een webinar. Ook.

Lees verder

21 september 2020

netwerk

Panoramavierdaagse van start

Vandaag start de Panorama4daagse. Van 21 tot en met 24 september sluit het College van Rijkadviseurs de tour van Panorama Nederland af met een serie.

Lees verder

21 september 2020

BNSP

De woonwijk als noviteit | 47 inzendingen!

47 teams hebben gehoor gegeven aan onze oproep om vrijmoedige en optimistische ideeën in te dienen. Voor deze eerste editie van de oproep is de.

Lees verder

21 september 2020

netwerk

Kennislab voor Urbanisme | Summerschool!

MELD JE AAN: SUMMERSCHOOL ‘ONTWERP DE NIEUWE NORM VOOR EEN GROENE TUIN’ (21, 22, 23 oktober 2020) Deze herfst organiseert Kennislab voor Urbanisme in samenwerking met.

Lees verder

17 september 2020

BNSP

STADSLEVEN #CORONASTAD

In ons eigen Coronablog het nieuwe werken sinds voorjaar 2020 die we tot de zomer hebben gepubliceerd heeft Guido Wallagh onder anderen een bijzonder blog.

Lees verder

9 september 2020

BNSP

OPROEP: BUREAUS GEZOCHT VOOR ‘GO WEST’ STEDENBOUWKUNDIGE EN PLANOLOGISCHE VERKENNINGEN IN CALIFORNIË

GESPREK BNSP MET PETER POST (NBSO) Het BNSP bestuur heeft contact met Peter Post van het Netherlands Business Support Office (NBSO) in Los Angeles. Hij.

Lees verder

8 september 2020

BNSPnetwerk

Plandag Nieuwe Zekerheid | Het programma is bekend | alles online!

Ochtend: livestream vanuit Den Haag Met een pleidooi voor gecultiveerd ongemak introduceert futurist Tessa Cramer het jaarthema: het speelveld tussen de onzekerheden binnen planning en de gewenste.

Lees verder

3 september 2020

BNSP

Last Call | oproep de woonwijk als noviteit

Je bent toch niet vergeten om ‘de woonwijk als noviteit’te delen met het (jonge) talent om je heen. Mochten zij geselecteerd worden, dan kunnen ze.

Lees verder

2 september 2020

BNSP

European week of Regions and Cities

Wil jij je internationaal oriënteren en een internationaal netwerk opbouwen? Doe dan mee met The European Week of Regions and Cities. The European Week of.

Lees verder

1 september 2020

BNSP

Masterclass RES (Regionale Energie Strategie) & Omgevingswet

Masterclass RES & Omgevingswet – 9 september van 10.00 tot 12.00  Er zijn veel vragen rond de relatie tussen de RES en de instrumenten van.

Lees verder

26 augustus 2020

BNSP

Leveranciersdag Omgevingswet, speciaal voor stedenbouwers, planologen en landschappers!

15 september 2020, 9:30 uur – 11:00 uur Online meeting  Ben jij bekend met de leveranciersdagen? De invoering van de Omgevingswet is in volle gang..

Lees verder

12 augustus 2020

BNSP

Presentatie Floor Milikowski – Een klein land met verre uithoeken

29 oktober 19:30 – 21:30 | Floor6 | De Ruijterkade 107 | Amsterdam Maakt het uit of je wordt geboren in Amsterdam of in Delfzijl?.

Lees verder

11 augustus 2020

BNSP

Tegen de versplintering | essay van Michelle Provoost | BNSP/NVTLdag ‘de woonwijk als noviteit’

Ín het kader van de oproep ‘de woonwijk als noviteit’ die op de BNSP/NVTLdag op 6 februari 2020 werd aangekondigd en nu is uitgeroepen,  heeft.

Lees verder

6 augustus 2020

netwerk

Ruimtekoersfestival | 3 t/m 6 september

Het festival programma is bekend! Hier is het bomvolle Ruimtekoers programma! Van 3 tot en met 6 september is winkelcentrum de Drieslag in Arnhem het decor.

Lees verder

4 augustus 2020

Blog

De omgevallen boekenkast | Stedevaart

Door Tjerk Ruimschotel Wie, nu we weer op reis (en vakantie) lijken te mogen, het recent verschenen boek Stedevaart er op na slaat om een.

Lees verder

9 juli 2020

netwerk

AAO Partner Program on Urbanism in an Era of Social Distancing

Join us online on Thursday, July 16 at 12:00pm CDT for “Exploring Urban Excellence: Sustaining Vibrant Urban Places in an Era of Social Distancing” sponsored.

Lees verder

1 juli 2020

BNSP

Stefan Bödecker vertelt in YouTube Nieuwsuur over het pandemieproof herinrichten van Nederlandse steden

Dit is niet de laatste pandemie, dus moeten onze steden op de schop stelt de NOS Redactie. Hoe kunnen we onze steden pandemieproof maken. Dat.

Lees verder

1 juli 2020

netwerk

Vakbeurs Openbare Ruimte lanceert STAY & GO concept in Jaarbeurs

Beursorganisator ExpoProof lanceert in Jaarbeurs een geheel nieuw concept: Vakbeurs Openbare Ruimte STAY & GO. In overleg met Jaarbeurs is besloten om deze speciale editie.

Lees verder

1 juli 2020

Blog

Corona in een Levende Stad | Elma van Beek

Elma van Beek is partner bij Bureau Maris, oprichter van de Levende Stad en lid van de werkgroep Duurzame Stedelijke Ontwikkeling van BNSP en NVTL.

Lees verder

1 juli 2020

netwerk

Emiel Reiding, voormalig projectdirecteur NOVI draagt het stokje over aan Ingrid Post

Emiel Reiding, voormalig directeur NOVI heeft afscheid genomen van deze functie en draagt zijn taken over aan Ingrid Post. We wensen Emiel Reiding veel succes.

Lees verder

25 juni 2020

netwerk

College van Rijksadviseurs zoekt….

Twee vacatures voor de functie van Rijksadviseur voor de fysieke leefomgeving zijn opengesteld. Stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten met ruime ervaring en een uitgebreid portfolio, die graag.

Lees verder

22 juni 2020

netwerk

Summerschool: maak de gezondste provincie van Nederland

MELD JE AAN: SUMMERSCHOOL MAAK DE GEZONDSTE PROVINCIE VAN NEDERLAND (26, 27 & 28 AUGUSTUS 2020) We gaan weer op summerschool. Deze keer op de.

Lees verder

18 juni 2020

Blog

De omgevallen boekenkast | virtuele realiteit

Door Tjerk Ruimschotel Terwijl anders mijn maandelijkse google tijdlijnen zevenmijlslaarsachtige voetafdrukken vertonen, waren die van de maanden april en mei eerder die van een klein.

Lees verder

17 juni 2020

Blog

Oproep De woonwijk als noviteit van start!

Heb jij deze zomer zin om je verbeeldingskracht te gebruiken? De BNSP en de NVTL zijn op zoek naar vrijmoedige en optimistische ideeën voor onze.

Lees verder

4 juni 2020

netwerk

Gezonde buurt – regio | Vereniging Deltametropool- Sweco

17 en 24 juni | 13:00 – 14:00 Urban Insight Sweco Nederland en Vereniging Deltametropool nodigen u uit om in twee webinars (buurt en regio).

Lees verder

4 juni 2020

netwerk

Masterclass anders denken | Aquire e.a.

16 of  19 juni Online Masterclass gebaseerd op het boek ‘Het recht van de snelste” geschreven door Marco te Brömmelstroet en Thalia Verkade, uitgegeven door.

Lees verder

4 juni 2020

netwerk

Verbindingsfestival | Aquire e.a.

11 juni 2020  Verbindingsfestival. Het event verbindt 2000 (young)professionals uit de bouw en vastgoed, mobiliteit, wonen & zorg en openbare ruimte met elkaar. Meer info.

Lees verder

4 juni 2020

netwerk

School’s Out! on air | Independent School for the City

Vrijdag 5 juni 2020, 19:00 – 20:00 School’s Out! on air Corona perspectief #1: Maak Het Nou! Vrijdag 12 juni 2020, 19:00 – 20:00 School’s Out!.

Lees verder

26 mei 2020

netwerk

Stadsleven | Coronastad

Ook Stadsleven volgt de wereld sinds Corona en welke impact dit rondzwervende virus heeft op het stadsleven. In tijden van #corona klinkt de stad anders..

Lees verder

25 mei 2020

netwerk

Invoering Omgevingswet per 1 januari 2022

De invoering van de Omgevingswet wordt voorzien op 1 januari 2022. Dat schreef minister Ollongren van BZK op 20 mei in haar brief aan de.

Lees verder

18 mei 2020

BNSP

De 1,5m samenleving van OD205 | Samen Rondcirkelen en Het Betoverde Noordplein

Ontwerp Samen Rondcirkelen Binnen ons bureau (od205) hebben wij altijd een interne ontwerpwedstrijd met een prikkelend thema. Dit keer was het thema ‘de 1,5m samenleving’..

Lees verder

18 mei 2020

BNSP

Ruimte voor anderhalve meter ruimte

Jacco Rensen | Stedenbouwkundig ingenieur | Oproep voor 1,5metersamenleving Hoeveel ruimte hebben we, krijgen we, nemen we? Al na de aankondiging dat de ‚intelligente lockdown’.

Lees verder

14 mei 2020

netwerk

NOVI |Webinar: Aanscherping van de Nationale Omgevingsvisie (NOVI)

Op 26 mei kunt u van 10.30 tot 12.00 uur deelnemen aan het webinar over de aanscherpingen op de Nationale Omgevingsvisie (NOVI) die minister Kajsa.

Lees verder

14 mei 2020

Blog

Social Distancing Dashboard biedt routekaart voor stadsbewoners | TU Delft & AMS Institute

De eerste voorzichtige stappen zijn gezet om de COVID-19 lockdown te versoepelen. Voetgangers en fietsers keren terug naar de straten van de stad. Nu het.

Lees verder

13 mei 2020

netwerk

Pakhuis De Zwijger terugkijken| Bouwmeester in crisistijd

Op dinsdag 12 mei ontving Pakhuis de Zwijger Floris Alkemade, Rijksbouwmeester in crisistijd. Een optimistisch en hoopvol, goed onderbouwd verhaal over vijf jaar Rijksbouwmeesterschap met.

Lees verder

12 mei 2020

Blog

Covid 19 | The Planner: Bart Stuart en Klaar van der Lippe | Buro Spelen

Door omstandigheden werken we deze maanden vanuit Antwerpen Zuid. Als kunstenaars actief in ruimtelijke ordening in Nederland, kijken we ook hier kritisch en opgewekt naar.

Lees verder

12 mei 2020

netwerk

Wij Maken Nederland | Probleem maal probleem is kans

Foto: Copyright Jason Fiori  Vergrijzing, ontgroening, energietransitie, circulariteit, klimaatverandering en in sommige gebieden bevolkingsdaling. Zo maar een greep uit de nieuwe opgaven waar we in.

Lees verder

11 mei 2020

Blog

Niets doen is wél een optie | Wouter Veldhuis | MUST

Foto Unsplash/@tandemxvisuals Door Wouter Veldhuis Toen mijn vader nog huisarts was, keken wij ’s avonds vaak naar ‘Vinger aan de Pols’. Het televisieprogramma over ziekte.

Lees verder

5 mei 2020

Blog

Anders kijken | Guido Wallagh, partner-adviseur INBO

In 1988 introduceerde het Rijk het begrip ‘dagelijkse leefomgeving’. Twee simpele woordjes in de Vierde Nota over de Ruimtelijke Ordening, die alles behalve dat zijn.

Lees verder

4 mei 2020

BNSP

Pubquiz Jong BNSP – Speel mee en bewijs je kennis!

Het is tijd voor de online pubquiz van Jong BNSP. Schrijf je in met een team collega’s, (studie)vrienden of stel je familie op de proef..

Lees verder

1 mei 2020

Blog

Pakhuis De Zwijger | Robbert Bovee | Blijvend in gesprek, alleen nu online

Jaarlijks organiseren wij meer dan 600 programma’s over een breed pallet aan onderwerpen. Hierbij is het ruimtelijke domein een grote pijler binnen onze programmering. Ons.

Lees verder

1 mei 2020

netwerk

NOVI | Column Emiel Reiding, directeur NOVI met doorlink naar Kamerbrief

De fysieke leefomgeving staat steeds meer onder druk. Er is sterke behoefte aan een visie en meer sturing hierop van het Rijk. Met de kamerbrief.

Lees verder

30 april 2020

BNSP

Oproep! Jouw nieuwe samenleving op 1,5 meter afstand

  De nieuwe samenleving gebaseerd op 1,5 meter afstand. Het kabinet stelt hiertoe een adviesclub samen: hoe om te gaan met de schaarse ruimte in.

Lees verder

30 april 2020

netwerk

Landschapstriennale uitgesteld naar april 2021

Landschapstriënnale uitgesteld tot april 2021 Elke drie jaar wordt de Landschapstriënnale ergens in Nederland georganiseerd. Voor iedereen die zich in of met het landschap bezighoudt,.

Lees verder

30 april 2020

Blog

De omgevallen boekenkast | Beroepshalve

Door Tjerk Ruimschotel onze vaste blogger! Terwijl een wat zwaarmoedige buurvrouw haar eigen Piet Hein Eekachtige doodskist in elkaar timmert, de zwaluwen hun nest verder.

Lees verder

28 april 2020

netwerk

SFA: Collegiale in- en uitleenovereenkomst

De Corona-onzekerheid werkt door in acquisitie, omzet en personeelsbeleid. Kort samengevat: er is in nu veel onvoorspelbaar. Afscheid nemen van medewerkers is het laatste wat.

Lees verder

28 april 2020

Blog

Harry den Hartog: Shanghai na COVID-19: global city en bouwen voor de buurt

Entree van een  ‘xiaoqu’  (woonbuurt) met aangescherpte toegangscontrole / foto Harry den Hartog Een mooi artikel van Harry den Hartog, gepubliceerd door Archined op vrijdag.

Lees verder

24 april 2020

Blog

WING werkt! Jannemarie de Jonge

Wing werkt (op afstand)! Met een hoofdvestiging in Wageningen, een nevenvestiging in Groningen en sinds anderhalf jaar een ‘online-collega’ in Myanmar, waren we bij Wing.

Lees verder

23 april 2020

netwerk

Kennisplatform CROW | Leercafé RMP Klimaat: Sturing geven aan de regionale mobiliteitstransitie

Datum: 15-05-2020 Locatie: Online Productgroep: Thema bijeenkomst Soort: Gratis In het klimaatakkoord hebben we afgesproken te werken aan duurzame mobiliteit en minder CO2 uitstoot. Hiervoor.

Lees verder

21 april 2020

BNSP

Actuele informatie over risiko’s en verzekeringen in tijden van Corona

Bericht van AON De coronacrisis heeft wereldwijd grote gevolgen. Ook voor Aon is dat het geval. Dit heeft de komende periode helaas gevolgen voor onze.

Lees verder

21 april 2020

netwerk

Stadszaken: innovatiedistricten als katalysator van stedelijke ontwikkeling

Scienceparken en campussen hebben zich inmiddels bewezen als succesvolle concentratiepunten van R&D en innovatie. Deze parken huisvesten dikwijls een universiteit of groot R&D-center van een.

Lees verder

20 april 2020

Blog

Een vak van verbinding. 20-04-2020. Joost Schrijnen

In zijn essay “In tijden van besmetting” stelt Paolo Giordano vanuit zijn door wiskunde getrainde brein dat de epidemie ons aanspoort om onszelf te beschouwen.

Lees verder

20 april 2020

netwerk

Inzending jaarboek Blauwe Kamer 2020 verlengd tot 4 mei 2020

In het Blauwe Kamer Jaarboek staan de beste projecten uit de Nederlandse stedenbouw en landschapsarchitectuur. Ontwerpers en opdrachtgevers kunnen hun plannen, projecten en studies insturen voor.

Lees verder

20 april 2020

netwerk

Raad voor Cultuur wil snel overzicht gevolgen coronacrisis voor de cultuursector

De Raad voor Cultuur wil zo snel mogelijk in beeld brengen wat op termijn de organisatorische, personele en economische gevolgen van de coronacrisis zijn voor.

Lees verder

20 april 2020

netwerk

Learning waves | online masterclass de lerende organisatie

Organisaties die zich richten op continue verbetering van mensen en processen zijn aantoonbaar succesvoller dan conventioneel georganiseerde bedrijven. Zij leveren maximale waarde voor hun opdrachtgevers.

Lees verder

15 april 2020

Blog

BEP TALK | DE TITEL ALS EEN RIJBEWIJS, JE WEET NIET WANNEER JE HEM PRECIES NODIG HEBT

Floor van Dijk Floor van Dijk is bestuurslid van de Jong BNSP sinds dec. 2017. Ze werkt als stedenbouwkundige aan de verdichtingsopgave in het CID.

Lees verder

14 april 2020

Blog

Kickstad | Participatie & Corona? Doe mee!!!

Marnix ten Holder | Kickstad Vanuit Kickstad houden we ons bezig met duurzame stadsontwikkeling. In onze projecten merken we, net als veel andere collega’s /.

Lees verder

10 april 2020

netwerk

Nieuwe datum inwerkingtreding Omgevingswet volgt in mei

Na overleg tussen de VNG met het ministerie en overige koepels is afgesproken om zo snel mogelijk duidelijkheid te geven over een nieuwe datum van.

Lees verder

9 april 2020

netwerk

EOWijers gaat door volgens planning

Eo Wijers gaat door | Visie op toekomst van het landschap blijft actueel De tweede ronde van de 11e Eo Wijers Prijsvraag is 7 februari gestart;.

Lees verder

8 april 2020

Blog

Gooitske Zijlstra | Een stad zonder mensen

Gooitske Zijlstra   gooitz is het bedrijf van Gooitske Zijlstra (’69), een enthousiaste in Zwolle wonende Friezin die opstart, aanjaagt en waarmaakt. “Met een dosis aanstekelijke.

Lees verder

6 april 2020

netwerk

Inwerkingtreding Omgevingswet vraagt extra tijd

De invoering van de Omgevingswet kost meer tijd dan verwacht. Dat schrijft minister Stientje van Veldhoven voor Milieu en Wonen aan de Eerste en Tweede.

Lees verder

2 april 2020

netwerk

SFA | nadere uitwerking noodregeling NOW

Vanaf 6 april kan door werkgevers een beroep gedaan worden op de noodregeling NOW, dan gaat de website van UWV open. Op 31 maart werd.

Lees verder

31 maart 2020

BNSP

Bericht van Stefan Bödecker, Voorzitter bestuur BNSP

De Coronacrisis heeft impact op ons als vakgenoten, zowel voor bureaus, medewerkers bij overheden als voor ZZP’ers. Voor ons als beroepsvereniging is het belangrijk dat.

Lees verder

31 maart 2020

netwerk

BNA deelt Coronapagina met de BNSP

Met dank aan de BNA, we kunnen aanhaken bij hun Coronapagina. Deze beschikt ook over vier “levende dossiers” waarin de meest actuele zaken worden aangekaart.

Lees verder

27 maart 2020

netwerk

Oproep BNA aan gemeenten | houd plan- en bouwprocessen gaande

De BNA heeft een oproep aan gemeente geformuleerd om plan- en bouwprocessen, ook in deze tijden van de Coronacrisis gaande te houden. De BNSP sluit.

Lees verder

25 maart 2020

Blog

De omgevallen boekenkast | Bescherming Bevolking

Door Tjerk Ruimschotel Omdat ik minder goed ben in het maken van grappige YouTube-filmpjes over de Coronacrisis heb ik de sociale afstandelijkheid van de afgelopen.

Lees verder

23 maart 2020

netwerk

BNA Coronapagina

Solidariteit en ondernemerschap De coronacrisis doet een enorm beroep op ons allemaal, onze solidariteit en ondernemerschap. Wij willen als BNA graag met elkaar de effecten.

Lees verder

23 maart 2020

netwerk

Stichting Fonds Architectenbureaus (SFA)

Actuele informatie coronavirus SFA deelt geregeld informatie met werkgevers en werknemers van architectenbureaus. Dat doen ze via de FAQ’s/coronavirus op hun website en via hun.

Lees verder

23 maart 2020

netwerk

De regeling Werktijdverkorting (wtv) is stopgezet als ‘corona-maatregel’

De regeling Werktijdverkorting (wtv) is stopgezet als ‘corona-maatregel’. Welke maatregel komt daarvoor in de plaats? Het kabinet introduceert de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW)..

Lees verder

23 maart 2020

netwerk

Kamerbrief noodmaatregelen Corona

Kamerbrief over noodpakket banen en economie Het kabinet kondigt in deze brief aan de Tweede Kamer vanwege het coronavirus een pakket maatregelen aan om banen en.

Lees verder

23 maart 2020

netwerk

KvK Coronaloket

Voor bureaus, eenmanszaken en freelancers die vragen hebben over de gevolgen van het coronavirus op het bedrijf/de eenmanszaak, staat onder andere het  KVK/Coronaloket ter beschikking.

Lees verder

23 maart 2020

netwerk

MKB handreiking voor werkgevers

MKB-Nederland heeft een handreiking gemaakt voor werkgevers – van checklist risicobeheersing tot bedrijfscontinuïteitplan: www.mkb.nl/corona VNO-NCW en MKB Nederland zetten in op een noodpakket voor ondernemers.

Lees verder

18 maart 2020

Blog

Bep-Talk | Ontdek stap voor stap wat voor stedenbouwkundige je bent

Viola Smit Viola Smit studeerde in 2018 af aan de TU Delft in de richting Urbanism. Na haar studie begon zij aan het Ruimtelijk Traineeship.

Lees verder

15 maart 2020

BNSP

Coronavirus: Bureau van de BNSP via mail en telefonisch bereikbaar

Net zoals veel andere bedrijven en instanties werken we vanaf maandag 16 maart thuis. We zijn  telefonisch en via de mail bereikbaar, dus mocht u.

Lees verder

11 maart 2020

BNSP

Jong BNSP – Reflectie; Nationale Dialoog Bouwcultuur 5 maart

Op 5 maart vond de Nationale Dialoog Bouwcultuur in Soesterberg plaats, een congres waar professionals met elkaar in gesprek gingen over de ruimtelijke en culturele.

Lees verder

10 maart 2020

BNSP

Mensen maken de stad, hoe dan?

Het Topcongres Omgevingswet welke op 6 maart jongstleden heeft plaats gevonden, geeft de ambtelijke top inzicht in wat er moet gebeuren om klaar te zijn.

Lees verder

9 maart 2020

BNSP

BNSP werkt mee aan de Nationale Dialoog Bouwcultuur

De BNSP is gevraagd om medewerking te verlenen aan  de Nationale Dialoog Bouwcultuur die op 5 maart jongstleden plaats heeft gevonden op de voormalige vliegbasis.

Lees verder

9 maart 2020

netwerk

Wij maken Nederland Academie | Leerlijn duurzaamheid en demografie

Foto: Jason Fiori Welke kansen biedt duurzaamheid voor gebieden die te maken hebben met demografische verandering? Beide onderwerpen leiden in gebieden tot onzekerheid. Door demografische.

Lees verder

2 maart 2020

netwerk

Urban Study Foundation organiseert een tweedaagse excursie naar Arnhem en Nijmegen

Urban Study Foundation organiseert een tweedaagse excursie naar Arnhem en Nijmegen met daarbij interessante ontmoetingen uit de vakwereld die een verdieping beden op de opgaven.

Lees verder

26 februari 2020

BNSPnetwerk

4 gratis tickets! Nationale dialoog bouwcultuur | 5 maart, vliegbasis Soesterberg

Vanwege het feit dat de BNSP inhoudelijk meewerkt aan de Nationale Dialoog Bouwcultuur, hebben we beschikking gekregen over vier vrijkaartjes voor deze dag. Ben jij.

Lees verder

21 februari 2020

Blog

Jaarreportage over de ruimtelijke ontwerpsector ‘Ruimte in Transitie’, aangeboden aan de minister van OCW

Rijksbouwmeester Floris Alkemade en BNA-voorzitter Francesco Veenstra hebben op woensdag 19 februari de eerste ‘Jaarrapportage over de ruimtelijke ontwerpsector’ aangeboden aan de minister van OCW..

Lees verder

19 februari 2020

Blog

De omgevallen boekenkast | NOVI TIJD

Door Tjerk Ruimschotel Een congres is vaak als een klus in het huishouden: voordat je eraan kan beginnen moet je altijd eerst wat anders doen;.

Lees verder

19 februari 2020

BNSPnetwerk

Nationale dialoog bouwcultuur | 5 maart, vliegbasis Soesterberg

  Foto: Flip ten Cate Aan ambitieuze doelen geen gebrek. Of het gaat om woningbouw, energietransitie, klimaatdoelen, omgevingskwaliteit, investeringen, de lat ligt hoog. En terecht,.

Lees verder

18 februari 2020

BNSP

BNSP zoekt een bestuurssecretaris Algemene Zaken en Financiën

bestuurssecretaris BNSP algemene zaken en financiën | 16 – 24u per week Over de BNSP In een vol land, waar ruimtelijk denken een vereiste is,.

Lees verder

18 februari 2020

Blog

Mijn mening is dat academie studenten het verdienen om de titel te krijgen na hun opleiding.

Maarten De Witte Werk: assistent stedenbouw bij de Gemeente Rotterdam. Studie: stedenbouw bij de Rotterdamse academie van Bouwkunsten 2de jaars. Na een paar maand pauze.

Lees verder

12 februari 2020

BNSP

Woonwijk als noviteit BNSP/NVTLdag, kijk terug!

De dag start met een hartelijk welkom van de voorzitters Stefan Bödecker (BNSP) en Ben Kuipers (NVTL). De beroepsverenigingen zoeken elkaar steeds vaker op om.

Lees verder

12 februari 2020

netwerk

Landschapstriënnale 2023 | gebiedsaanmelding gestart!

Terwijl in Brabant de voorbereidingen voor de Landschapstriënnale 2020 in volle gang zijn, publiceert het bestuur van de stichting de oproep voor de editie 2023. Voor.

Lees verder

12 februari 2020

netwerk

Panorama in de praktijk | Save the date!

Panorama Nederland toert al geruime tijd door Nederland en biedt velen inspiratie om na te denken over de toekomst van ons land. Nu is het.

Lees verder

11 februari 2020

BNSP

Jong BNSP | Bureaubezoek Rijnboutt | 12 maart

Tijd voor het eerste bureaubezoek van het jaar! Hoera! Donderdag 12 maart gaan we met z’n allen op bezoek bij het bureau Rijnboutt in Amsterdam..

Lees verder

5 februari 2020

BNSP

Verslag Excursie Leidsche Rijn | 31 januari 2020

Foto: Anouk Steenblik Anouk Dankaart-Steenblik, excursiecommissie BNSP Bij RAUM ervaar, onderzoek en maak je mee. Dat is de slogan van de ontvangstruimte voor de excursie.

Lees verder

4 februari 2020

Blog

Kate Unsworth | De PEP leek me gewoon een mooie extra

Foto: Petra Sala | Urbis Jong BNSP blog – Kate Unsworth Ik sta voor de zoveelste keer met een biertje in de hand, te proberen.

Lees verder

3 februari 2020

BNSP

Plandag 2020 | Nieuwe Zekerheid

Ben jij de jonge planoloog die meedoet aan Plandag 2020 met een paper, praktijkbespreking of opiniestuk? Het indienen van jouw bijdrage kan tot en met.

Lees verder

29 januari 2020

netwerk

Eo Wijers | Verrukkelijk landschap | Nationaal Kennisatelier

Op vrijdag 7 februari 2020 gaat de tweede ronde van de Eo Wijers Prijsvraag 2019-2020 van start tijdens het Nationaal Kennisatelier Verrukkelijk Landschap. We organiseren dit bij onze kennispartner Wageningen University..

Lees verder

27 januari 2020

Blog

De omgevallen boekenkast | te doen lijst

Door Tjerk Ruimschotel De weken rond de jaarwisseling heb ik, zeg maar traditioneel, gebruikt om de verschillende jaar- en decenniumoverzichten door te nemen, de stapels.

Lees verder

22 januari 2020

BNSP

Woonwijk als noviteit | BNSP/NVTL dag

Save the date, donderdag 06 februari 2020 Pakhuis de Zwijger, Amsterdam inloop 10.00, start 10.30, einde 15.30 Onder leiding van moderator Guido Wallagh wordt gereflecteerd op.

Lees verder

22 januari 2020

netwerk

MakeHappen Inspiration Night | BNA

Zet in op de UN SDG’s en word een duurzaam winstgevend architectenbureau Op 6 februari trapt de BNA deze Transition Twenties af met een MakeHappen!.

Lees verder

20 januari 2020

netwerk

HOP: Haagse Openbare ruimte Prijs Platform STAD

Foto: Christian van der Kooij Haagse Openbare ruimte Prijs Platform STAD lanceert dit jaar de HOP: een nieuwe prijs voor de meest gewaardeerde vernieuwde openbare.

Lees verder

13 januari 2020

BNSP

Nieuwjaarsborrel Jong BNSP

Maak kennis met de nieuwe bestuursleden en deel je ideeën voor 2020! 17 januari is de nieuwjaarsborrel van Jong BNSP.  Vanaf 18u zullen we in.

Lees verder

13 januari 2020

BNSP

Plandag 2020 | Nieuwe zekerheid

De huidige generatie ruimtelijke professionals is groot geworden met het idee dat het leven bol staat van onzekerheden. Klimaatverandering, globalisering en technologische ontwikkeling geven nog.

Lees verder

18 december 2019

Blog

De omgevallen boekenkast | Datumgrens

Door Tjerk Ruimschotel Met een dochter in London wonend en één binnenkort in New York is niet alleen je perspectief op de wereld-buiten-Nederland anders, maar.

Lees verder

18 december 2019

BNSP

Bureausluiting BNSP 19 december 2019 – 5 januari 2020

Het bureau van de BNSP is met Kerstreces van 19 december tot en met 5 januari. Bestuur en bureau wensen u fijne feestdagen en een.

Lees verder

12 december 2019

Blog

Leren leren van elkaar

Eelco de With Stedenbouwkundige – PEP (afgerond) Eelco de With studeerde in 2017 af aan de TU Delft in de richting Urbanism. In 2017 begon.

Lees verder

5 december 2019

netwerk

Take on the future

Vereniging Deltametropool nodigt u uit voor de internationale conferentie ‘Take on the Future’ op 10 en 11 December in Rotterdam en Den Haag.  Een conferentie.

Lees verder

25 november 2019

BNSP

BNSP-Excursie Leidsche Rijn | 31 januari 2020

Tekst  Harm Tilman / Foto © We Blend It  BNSP-Excursie Leidsche Rijn 31 januari 2020 | 13:00 – 16:30 Startlocatie: RAUM Utrecht | Berlijnplein 520 |.

Lees verder

25 november 2019

BNSP

Agemene Leden Vergadering én lezing van Olaf Blaauw | 11 december 2019

Op 11 december vindt de reguliere Algemene Ledenvergadering plaats. Uiteraard hopen we veel leden te mogen ontvangen en daarvoor hebben we een aantrekkelijk programma voor.

Lees verder

21 november 2019

BNSP

Smart City = City for Sale ? Een verslag | Jong BNSP

Vrijdag 15 november vond bij KuiperCompangons het door de Jong BNSP georganiseerde seminar Smart City = City for sale? plaats. In een knusse setting gingen.

Lees verder

19 november 2019

BNSP

Ik had de titel voorlopig nog niet per se nodig

Margot Overvoorde Ruimtelijk Traineeship Rotterdam Margot Overvoorde studeerde in 2016 af aan de TU Delft in de richting landschapsarchitectuur. Na haar studie heeft ze ruim.

Lees verder

18 november 2019

BNSP

BNSP-Bureaubijeenkomst 21 november 2019 geannuleerd

De bureaubijeenkomst bij gastbureau BügelHajema te Amersfoort, op 21 november 2019, is vanwege te weinig bureau-inschrijvingen hierbij geannuleerd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Lees verder

14 november 2019

BNSP

Algemene Leden Vergadering 11 december 2019

Op 11 december vindt de reguliere Algemene Ledenvergadering plaats. Uiteraard hopen we veel leden te mogen ontvangen en daarvoor hebben we een aantrekkelijk programma voor.

Lees verder