Open Call voor ontwerptalent en initiatiefnemers met visie:doe voor 15 mei een aanvraag!

Fonds voor Architectuur en Bouwkunst

De Open Call Architectuur en Bouwkunst 2024 is geopend. Deadline: 15 mei. De open Call is er voor ontwerptalent en initiatiefnemers met visie. Voor iedereen die een unieke, duurzame bijdrage aan de publieke ruimte wil leveren.

Heb jij de ruimte en/of een uniek idee voor een tot de verbeelding sprekend architectonisch bouwwerk in jouw gemeente, provincie, museumtuin, landgoed of natuurgebied? Een ontwerp voor een breed publiek zoals een monument, toegangspoort, fontein, brug, folly, paviljoen of ontmoetingsplek? Team up, doe voor 15 mei een aanvraag en maak kans op €100.000.

Wat zoeken we?

  • Plannen voor duurzame, tot de verbeelding sprekende bouwwerken in Nederland

  • Voor een breed publiek bereikbaar

  • Uitdaging: er mag niet permanent in gewoond of gewerkt worden.

  • Bijzondere projecten waarbij architect/vormgever en initiatiefnemer van begin tot eind samenwerken

Wie kunnen aanvragen?

Aanvragen kunnen worden gedaan door initiatiefnemers die zorgen dat het ontwerp daadwerkelijk gerealiseerd wordt in de publieke ruimte. Zoals: beleidsmakers (gemeenten/provincies), stedenbouwkundigen, planologen, rijksbouwmeester, directeuren van musea, culturele organisaties, eigenaren van landgoederen, beeldentuinen, bossen en parken, waterschappen, hoogheemraadschappen, natuurgebieden etc.

Uiteraard in nauwe samenwerking met een architect of vormgever met een bijzonder ontwerp. Die van A tot Z betrokken is bij de totstandkoming. Heb je als architect of vormgever al een idee of ontwerp: zoek een realiserende partner en dien samen het plan in.

___________________________________________________________________________________________________________De Open Call Architectuur en Bouwkunst is mogelijk dankzij een nieuw CultuurFonds op Naam, Fonds voor Architectuur en Bouwkunst (FAB) ingesteld door Stichting Fonds ONB, ter stimulering van eigentijdse architectuur en bouwkunst.

Vorige
Vorige

‘Werklandschappen in Transitie' is een ontwerpend onderzoek traject naar bedrijventerreinen in gemeente Zaanstad

Volgende
Volgende

Arcam reikt voor de 17e keer de Amsterdamse Architectuurprijs uit aan de architect en opdrachtgever van het beste Amsterdamse gebouw