Denk mee met de contourennotitie Nota Ruimte

Op 6 oktober 2023 heeft het team dat binnen BZK werkt aan de Nota Ruimte, een eerste aanzet opgeleverd voor de nieuwe Nota Ruimte. Dit document in de vorm van een contourennotitie schetst de hoofdlijnen van de visie van het ministerie op de toekomst van de ruimtelijke ordening, en formuleert ambities voor een integrale, afgewogen en kwalitatieve inrichting van Nederland. In de aanloop naar de volgende versie, de Ontwerp Nota Ruimte, worden er gesprekken gevoerd met maatschappelijke partners, om reacties op te halen en keuzes in beeld te brengen die nog gemaakt moeten worden richting de definitieve Nota Ruimte.

Op 9 januari 2024, (14:45) 15:00 - 17:00 (18:00) vindt een debat plaats in het auditorium van het ministerie van BZK, waar alle ontwerpers en ruimtelijke professionals van organisaties die zijn aangesloten bij Platform Ontwerp NL voor zijn uitgenodigd. BNA maakt deel uit van Platform Ontwerp NL evenals NVTL, BNSP, bni, NLingenieurs, Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en Vereniging Deltametropool.

In een werksessie van twee uur onder de leiding van Koos Seerden, Paul Gerretsen en Jutta Hinterleitner gaan wij als vakwereld in gesprek met het team van de Nota Ruimte en geven we hen vragen, aandachtspunten en aanbevelingen mee, die het team dat aan de Nota Ruimte schrijft, verder kunnen helpen.

Wat vragen wij van de deelnemers?
Neem de Contourennotitie Nota Ruimte goed door en noteer de wat er opvalt. Wat spreekt je aan? Welke onderwerpen missen er nog of zouden verder moeten worden uitgewerkt? Wordt er voldoende gestuurd? Worden de noodzakelijke keuzes voldoende benoemd?

Vorige
Vorige

Storm en Stilte is het thema van PlanDag 2024: maak deel uit van een stormachtige dialoog over de huidige ontwikkelingen in de maatschappij en binnen ons vakgebied

Volgende
Volgende

Ontwerpend onderzoek als versneller voor transitie opgaven:reflectie op en aanbevelingen voor ontwerpend onderzoek