Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


Witteveen+Bos zoekt een stedenbouwkundige voor integrale ontwerpopgaven

2 maart 2018 Vacatures

Wil jij bijdragen aan duurzame en integrale ontwerpopgaven in de gebouwde omgeving?

Wij zijn op zoek naar een ervaren stedenbouwkundige die wil ondernemen, marktgericht is en samen met ons wil werken aan toonaangevende ontwerpen en projecten. Coaching en sturing geven aan jongere collega’s en de wil om mee te denken over de groei van de groep is hierbij essentieel. Ook belangrijk is om met creativiteit, ambitie en innovatieve denkkracht een hoge ruimtelijke kwaliteit na te willen, en te kunnen, streven.

Het kunnen opzetten van een heldere analyse met verifieerbare en herleidbare keuzes is essentieel. Hierbij zien wij tevens een trend waarin samenwerking tussen partijen steeds belangrijker wordt. Participatie, heldere communicatie, maar ook 3D-visualisaties zijn dan ook sleutelbegrippen in ons proces.

Voorbeelden van projecten waar wij momenteel aan werken zijn de integrale gebiedsontwikkelingen (o.a. Weespersluis, Westergouwe, Amsterdam Oostenburg), diverse infrastructuuropgaven (o.a. InnovA58, A9) en projecten in het kader van het hoogwaterbeschermingsprogramma (Limburg, Afsluitdijk). Onze opdrachtgevers zijn projectontwikkelaars, woningcorporaties en verschillende (semi) overheden zoals gemeenten, provincies, waterschappen.

Vanuit de sector Gebouwde omgeving werken wij aan ruimtelijke opgaven die vragen om een integrale aanpak: stedenbouw en landschapsontwerp werken samen met de disciplines civiele techniek, watermanagement, verkeer, en value management. We zoeken daarbij naar oplossingen die bijdragen aan de vraagstukken van energietransitie, klimaatverandering, duurzaamheid en circulaire economie. Hierbij is het essentieel om door de schalen heen te kunnen ontwerpen. Zo werken wij bijvoorbeeld van regionale gebiedsvisies tot kavelpaspoorten. Het resultaat is gericht op haalbare, betaalbare en realiseerbare ontwerpen die waarde toevoegen voor onze opdrachtgevers. Je standplaats is Amsterdam.

Wat wij vragen
  • een stedenbouwkundige met minimaal 6 jaar ervaring;
  • een gedreven, ondernemende en zelfstandige houding;
  • kennis en passie voor integrale ruimtelijk vraagstukken;
  • flexibiliteit in reizen naar projectkantoren;
  • sociale teamspeler;
  • enthousiasme en creativiteit;
  • goede Nederlandse en Engelse taalvaardigheid;
  • goede kennis van Adobe creative suite is een vereiste;
  • sterk beeldend vermogen (zowel digitaal als schetsmatig).
Wat wij bieden
  • veelzijdige en uitdagende projecten;
  • marktconform salaris en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden;
  • mogelijkheden voor ontwikkeling als leidinggevende.
Wie wij zijn

Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1000 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Reageren?

Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan hierbij direct online.

Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met ir. N.J. (Niels) Monster, telefoon 06 2237 8018 of ir. H. (Harro) Wieringa, telefoon 06 1927 9791. Vacaturenummer 338-109.