Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


Winnaars IdeeënPrijsvraag Schalkwijk Midden: Florian Nugteren en Anca Muicu

18 februari 2017 BNSPJong BNSP

Florian Nugteren (32) en Anca Muicu (24) zijn de winnaars van de IdeeënPrijsvraag Schalkwijk Midden die vrijdagmiddag door voorzitter van de jury Rob van der Velden bekend is gemaakt. De bekendmaking vond plaats in Architectuurcentrum ABC te Haarlem. De twee jonge architecten zijn blij en overweldigd dat ze met hun ontwerp de ideeënprijsvraag hebben gewonnen.

De jury had alle beschikbare tijd nodig om een definitieve winnaar vast te stellen. Het was moeilijk om tot de keuze te komen en om de jury-onderbouwing voor zowel het winnende ontwerp als voor de overige genomineerden te formuleren.

 

De jury beraadslaagt over de uiteindelijke uitslag prijswinnaar Schalkwijk Midden

De jury beraadslaagt over de uiteindelijke uitslag prijswinnaar Schalkwijk Midden

Vanwege de creatieve en verbeeldingsvolle invulling die uit het  ontwerp sprak zijn Florian Nugteren en Anca Muicu als winnend team uit de strijd gekomen.

Het ontwerp Haarlemse Heuvels laat een middengebied van Schalkwijk zien met heuvels waaronder zich parkeergarages bevinden. Door het vele groen geeft Haarlemse Heuvels ruimte terug aan de stad en fungeert het als zowel als longen, als onzichtbare parkeerplek en als verkeersrichtlijn voor dit stadsdeel. waarbij verkeer tot langzaam rijden wordt gedwongen in de bewoonde stadsdelen en doorgaand verkeer langs de bewoning wordt geleid.

 

Haarlemse Heuvels

 

De architectenwedstrijd dient als inspiratiebron voor de tien vastgoedeigenaren die de komende jaren in dit gebied voor een metamorfose gaan zorgen. Het is georganiseerd door de jonge tak van de beroepsvereniging voor Stedenbouwkundigen en planologen BNSP. Naast de geldprijs krijgen de winnaars gelegenheid hun project te presenteren in het tijdschrift De Blauwe Kamer, en worden ze ondersteund in het vinden van opdrachten of een baan.

Binnenkort wordt het winnende ontwerp op deze website gepresenteerd.

 

Napraten en alle genomineerde ontwerpen bekijken

Napraten en alle genomineerde ontwerpen bekijken

 

Foto’s: Rufus de Vries