Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


Excursie door Zuid Engeland een groot succes

18 oktober 2016 Blog

De Levende Stad en BNSP

Op excursie naar Londen en steden in Zuid Engeland

Van 15 tot en met 18 september 2016 hebben 14 uitverkorenen met een werkelijk decadent busje steden in Zuid Engeland, en Londen bezocht. Samenbindend thema van deze excursie was het bekijken, analyseren en evalueren van locaties op sustainability en leefbaarheid, en op deze manier inspiratie opdoen voor ons vakmatig werk in Nederland. Een zevental locaties werd binnen vier dagen bezocht, en het was in alle opzichten een groot succes.
 
excursie1
 
Een meer uitgebreid (beeld)verslag verschijnt de komende tijd in de nieuwsbrieven van De Levende Stad en BNSP, en wellicht vaktijdschrift, maar we willen nu al een bezoek aan Bicester, BedZED, Poundbury, Greenwich Millennium Village, maar zeker ook aan de ‘oude’ NewTown Milton Keynes van harte aanbevelen ! (En Oxford blijft onovertroffen !)
 
excursie2
 
Tussen de bedrijven door is overigens zeer intensief gewerkt aan het opbouwen en onderhouden van persoonlijke netwerken en is ook de plaatselijke horeca herhaaldelijk met onze aanwezigheid verblijd.
 
excursie-3
 
Geïnspireerd door deze excursie is in de gelederen van De Levende Stad het idee ontstaan om oudere iconen van duurzame stedenbouw in Nederland eens kritisch en evaluerend tegen het licht te houden. We zijn van plan de start daarvoor te leggen met een bezoek aan de wijk EVA-Lanxmeer in Culemborg op donderdagmiddag 27 oktober 2016. Hoewel dit in eerste instantie bedoeld is als ‘terugkomdag’ staat de deur ook open voor andere vakgenoten en leden van het Netwerk De Levende Stad en de BNSP. Meer informatie

Ook volgend jaar gaan we weer op excursie. We denken nu aan een vierdaagse trip naar ..?

Wilt u meer informatie over het netwerk de Levende Stad? Neem dan contact op met Bert Harmelink of Elma van Beek-Vlaanderen Oldenzeel

footertnewtownecodorp