Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


Verslag bureaubezoek Jong BNSP | PosadMaxwan en Generation.Energy.

18 december 2018 BNSPJong BNSP

23 November zijn we weer met een groep mensen op bureaubezoek geweest. Deze keer zijn we op bezoek geweest bij PosadMaxwan en bij Generation.Energy in Den Haag. PosadMaxwan heeft gewerkt aan een typologische ontwikkelingsvisie voor de Binckhorst dus werden we ontvangen in de het gebied om een korte tour te maken. Omdat we niet op de fiets waren konden we niet door het hele gebied gaan, maar het wordt zeker interessant om te kijken hoe het gaat veranderen over de komende jaren.

 

 

Aan de noordkant van de Binckhorst staat het Bink36 gebouw, waar de kantoren van beide bureaus in zitten. Na een korte tour van het kantoor, met een prachtig uitzicht over de Skyline van Den Haag, begonnen we aan de presentaties van de bureaus door mede jong professionals. Van PosadMaxwan lieten Gijs de Haan en Gintarė Norkūnaitė een aantal projecten zien. Onder andere de gebiedsontwikkeling van het gebied rond het Centraal station in Leiden van Maxwan en de bijdragen van Posad aan de omgevingsvisie van de gemeente Rotterdam kwamen voorbij en er kwamen nog een aantal projecten op andere schaalniveaus voorbij.

 

 

Daarna liet Jet ten Voorde van Generation.Energy zien waar het bureau aan werkt en hoe ze proberen een ruimtelijke vertaling te maken van de energietransitie. Een daarvan was een serious game waar met fiches gekeken wordt hoe de benodigde energiebehoefte in een regio kan worden voldaan. De hele groep kon na de uitleg zelf proberen hoe ze dit zouden oplossen.

 

 

Afsluitend zijn we nog even blijven hangen op kantoor om na te praten over wat we allemaal gezien hadden vandaag, maar ook om ideeën te verzamelen voor komende evenementen. Ook voor iedereen die er niet bij was staan we open voor ideeën en suggesties voor bureaubezoeken of excursies. Contact via jong@bnsp.nl

Graag willen we PosadMaxwan en Generation.Energy bedanken voor hun boeiende verhalen en enthousiasme.