Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


Verslag bouwplaatsbezoek Jong BNSP | Little C in Rotterdam

1 juli 2019 BNSPJong BNSP

24 mei zijn we met Jong BNSP op bezoek geweest bij de bouwplaats van Little C. De groep verzamelde bij metro halte Coolhaven in Rotterdam om van daaruit richting de bouwkeet te lopen. Eenmaal daar aangekomen zijn we door Michael Venderbos en Cor Geluk ontvangen en naar de presentatieruimte gebracht. Daar kregen we twee verschillende verhalen over het project. Het eerste deel ging over het project in het algemeen, met onder andere uitleg over de totstandkoming en geschiedenis van het gebied. De tweede presentatie ging in op het stedenbouwkundig, landschappelijk en architectonisch verhaal van het ontwerp.

 

 

Hierna gingen we richting de bouwplaats aan de andere kant van de straat. Uitgerust met helmen, laarzen en hesjes werden we rondgeleid door het project in aanbouw. We zijn de gehele bouwplaats rondgelopen, waar we onder andere plekken voor bomen in de volle grond hebben gezien, we ondergronds in de parkeergarage zijn geweest en we mochten ook naar boven bij een van de eerste blokken in aanbouw. We konden naar boven via de stellage langs een aantal van de bruggen die tussen de verschillende blokken gaan komen, een van de bijzonderheden van het ontwerp! Onderweg naar boven konden we ook al een aantal van de zichtlijnen zien die gaan ontstaan tussen de blokken in.

 

 

Eenmaal boven konden we gaan genieten van het beste uitzicht van de dag. Vanaf dit punt werd goed duidelijk het formaat van het project. En hoewel er al veel staat, gaat er nog een heleboel bijkomen. Iedereen was dan ook benieuwd hoe het eindresultaat gaat zijn van dit project en we zullen dan zeker nog eens een bezoekje brengen.

Afsluitend zijn we nog naar de andere kant van het water gegaan om na te borrelen en de impressies die zijn opgedaan nog eens met elkaar te delen.

We willen in ieder geval Cor Geluk, Michael Venderbos en iedereen die mee was bedanken en hopelijk zien we elkaar weer bij een volgend evenement!