Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


Tien finalisten Post-Fossil City Contest exposeren ideeën voor de stad van de toekomst

20 juni 2017 netwerk

Op donderdag 22 juni vindt de officiële opening plaats van de Post-Fossil City-tentoonstelling in het Stadskantoor in Utrecht. Tien getalenteerde ontwerpers, kunstenaars en architecten uit binnen- en buitenland laten op inspirerende wijze zien hoe het dagelijks leven eruit ziet in een stad zonder fossiele brandstoffen. De tentoonstelling is voor iedereen gratis te bezoeken tot en met 31 juli.

 

Tentoonstelling post fossil city

 

Internationale prijsvraag Hoe ziet de stad eruit als die niet langer afhankelijk is van olie, gas en kolen? In januari deed de Urban Futures Studio van de Universiteit Utrecht een oproep aan kunstenaars, ontwerpers, architecten, schrijvers en andere creatief talent om de post-fossiele stad van de toekomst tot leven te wekken. Uit 250 inzendingen uit meer dan 40 landen selecteerde de jury, bestaande uit onder meer architect Winy Maas en ontwerper Jurgen Bey, de tien beste ideeën. In de Post-Fossil City-tentoonstelling presenteren de finalisten deze ideeën aan het grote publiek.

Opening en prijsuitreiking op 22 juni De Post-Fossil City-tentoonstelling is een initiatief van de Urban Futures Studio van de Universiteit Utrecht, in samenwerking met de Gemeente Utrecht en het Ministerie van Infrastructuur & Milieu. Op donderdag 22 juni wordt de tentoonstelling in het Stadskantoor naast Utrecht Centraal feestelijk geopend. Tijdens de opening wordt de maker van het beste idee door de jury beloond met €10.000.

Meer informatie 

Post-Fossil City-tentoonstelling Donderdag 15 juni—maandag 31 juli 2017 Openingstijden: maandag, woensdag en vrijdag 8:00—18:00 uur, dinsdag en donderdag 8:00—21:00 uur

Officiële opening Donderdag 22 juni 2017 Inloop 17:00 uur, bekendmaking winnaar: 19:00 uur

Adres Stadskantoor Gemeente Utrecht Stadsplateau 1 3521 AZ Utrech