Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


THE GIANT, GROOTSTE POP-UP PARK TER WERELD IN ROTTERDAM

9 september 2017 netwerk

HUNK-design  en Studio ID Eddy maken op innovatieve manieren (stedelijke) buitenruimten aantrekkelijk en sociaal. De ontwerpers verbeteren het publieke domein door place-making en place-testing.  Zo is het Schouwburgplein in Rotterdam nu getransformeerd tot het grootste pop-up park ter wereld; The Flying Grass Carpet The Giant.

Tien jaar geleden ontstond het concept voor The Flying Grass Carpet. De ontwerpers van Studio ID Eddy en HUNK-design hadden twee wensen: verbetering van de openbare ruimte in steden en een verbondenheid creëren tussen stedelingen wereldwijd. Steeds meer mensen kiezen ervoor om in de stad te wonen, maar hebben wel behoefte aan fijne, groene plekken. Om iedereen eenzelfde stedelijke ervaring te geven maakten zij een familie van 4 tapijten die rondreizen naar meer dan twintig bestemmingen, waaronder Shanghai, Berlin, Madrid, Santa Cruz de Tenerife en Istanbul. Alle tapijten, met een uiterlijk geinspireerd op Perzische tapijten, geven elk plein direct een vrolijk en uitnodigend huiselijke sfeer.

CNN riep The Flying Grass Carpet uit tot een van de tien beste ontwerpen voor de openbare ruimte en in 2009 won dit monumentale kunstwerk een Dutch Design Award. Het nieuwste Flying Grass Carpet, The Giant, is de kers op de verjaardagstaart voor tien avontuurlijke jaren.

Lees meer