Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


SUMMERSCHOOL ONTWERP HET – VEILIGE – ENERGIELANDSCHAP (4, 5, 6 JULI 2018)

31 mei 2018 netwerk

In Hoogeveen wordt gewerkt aan een aardgasloze wijk. Maar waar andere wijken helemaal van het gas gaan, gaan de 80 woningen die zijn gepland in Nijstad-Oost van het aardgas op het waterstof. Waterstof kan duurzaam worden geproduceerd, als er groene elektriciteit voor wordt gebruikt.
In Hoogeveen wordt onderzocht hoe waterstof kan dienen als brandstof voor een wijk. Om op te koken bijvoorbeeld. Of de CV op te laten branden.
Gebruik van waterstof roept ook nieuwe vragen op. Kan het bestaande aardgasnetwerk bijvoorbeeld worden gebruikt voor waterstof? Welke ruimtelijke gevolgen heeft dit? En hoe veilig is het? Moeten externe-veiligheidsexperts hier rekening mee houden?
Dat zijn technische, bestuurskundige, veiligheidskundige, maar ook ontwerpvraagstukken. Voor de wijk zelf, maar ook voor heel Drenthe. Want niet alleen de wijk moet ontworpen, heel Drenthe wordt een energielandschap. Maar hoe? Willen we hectares zonnepanelen tussen de hunebedden?

Waarom meedoen?

  • Omdat je wil leren over waterstof.
  • Omdat je houdt van ontwerpen en wil meedenken over het energielandschap.
  • Maar ook omdat je wil leren over omgevingsveiligheid en de omgevingswet.
  • Omdat je graag drie dagen bezig bent met een mooi inhoudelijk en vernieuwend onderwerp.
  • En omdat je nieuwe mensen wil leren kennen.
  • En drie dagen plezier met hen wil hebben.

Deelname aan de summerschool is gratis voor studenten of net afgestudeerdenJe kunt je hier inschrijven en meer informatie inwinnen
Let op: de officiële inschrijving sluit op 1 juni 2018. Aanmeldingen die daarna binnenkomen zullen op de reservelijst komen.