Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


Stadszaken: innovatiedistricten als katalysator van stedelijke ontwikkeling

21 april 2020 netwerk

Scienceparken en campussen hebben zich inmiddels bewezen als succesvolle concentratiepunten van R&D en innovatie. Deze parken huisvesten dikwijls een universiteit of groot R&D-center van een multinationaal bedrijf, zijn gelegen aan de rand van de stad en zijn zeer monofunctioneel opgezet.

Het talent blijft echter óók de stad opzoeken, en daar ontstaan kansen voor een nieuw type stedelijke innovatie-omgeving: het Innovatie District. Binnenstedelijk, multifunctioneel, met een hoge dichtheid van uiteenlopende innovatieve bedrijven. Met name in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië zijn er tal van interessante en leerzame voorbeelden.

Buck Consultants International ondersteunt innovatieve bedrijven bij het vinden van de juiste locatie én adviseert tal van overheden en kennisinstellingen in binnen- en buitenland over innovatie-milieus. Paul Bleumink (managing partner) en René Buck (directeur) geven tijdens dit webinar antwoord op de volgende vragen:

• Waarin verschillen innovatiedistricten van scienceparken/campussen?
• Wat zijn de succesfactoren van een innovatiedistrict en wie heeft er baat bij?
• Wat zijn aansprekende voorbeelden in het buitenland en waar in Nederland vinden nieuwe initiatieven plaats?
• Hoe optimaliseer je de kansen van een initiatief voor een innovatiedistrict, passend in het regionale DNA en gericht op inwoners, bedrijven en (internationaal) talent?

Wegens de hoeveelheid animo voor dit webinar, wordt de bijeenkomst life uitgezonden via YouTube en start om 10:00 op woensdag 22 april. Het online webinair is reeds volgeboekt.

Sluit via You Tube aan bij dit webinar.