Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


STADSLEVEN #CORONASTAD

17 september 2020 BNSP

In ons eigen Coronablog het nieuwe werken sinds voorjaar 2020 die we tot de zomer hebben gepubliceerd heeft Guido Wallagh onder anderen een bijzonder blog voor ons geschreven. Deze hebben we met veel plezier gedeeld met Stadsleven. Nu is zijn verhaal samen met de vele andere verhalen opgenomen in de digitale tentoonstelling Corona in de stad van het Amsterdam Museum.  De zaal is onderdeel van deze digitale tentoonstelling over de impact van het virus op de stad.

Ineens viel de stad stil. Geen toeristen meer, geen kantoorwerkers. En nergens wc papier te krijgen. We hielden de adem in. In die plotse stilte viel de schoonheid van de stad op, met z’n heldere lucht en kwetterende vogels. We spraken de buren – nu wist je zeker dat iedereen die in je buurt liep, ook in de buurt woonde. We scholden niet meer op de bezorgers en hun busjes, we waren veel te blij dat ze onze boodschappen brachten zodat we ons niet door de supermarkt heen hoefden te vechten.
Wat doet corona met de stad? Wat zullen de gevolgen van deze angstige periode zijn voor hoe we wonen, hoe we bouwen, hoe we ons door de stad en daarbuiten bewegen?

Deze tekst schreef Tracy Metz als inleiding op de reeks #Coronastad blogs voor het webmagazine van de live talkshow Stadsleven. Ze nodigt je hierbij uit de digitale tentoonstelling te bekijken!