Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


Stadsklas op 25 oktober in Hoog Catharijne

13 oktober 2016 Nieuws


Na twee succesvolle seizoenen organiseert Stroom Den Haag voor het derde jaar de Stadsklas. Tijdens deze serie actieve lesdagen leren stedenbouwkundigen, architecten, kunstenaars en ontwerpers aan de hand van alternatieve stedelijke praktijken nieuwe vaardigheden die nodig zijn voor de stedenbouw van nu en de toekomst. Op 25 oktober is les 12 in Utrecht onder leiding van Ester van de Wiel en Lotte van den Berg.

Les 12: Ruimtelijke conversaties

untitled-4Hey, we’re going to Hoog Catharijne! Iedereen kent deze plek waar treinen, perrons, tassen, winkels, broodjes, vogels, kaartjes, tegels, bruggen, roltrap, kranten, reizen, licht, geluiden, automaten, geuren, snelheden, schoenen, etalages, camera’s, hekken, deuren, muizen, aanbiedingen, terrassen, vuilnisbakken, kippen, kruiden, blikken en zoveel meer samenkomen. Oneindige verlangens vullen de ruimte van Hoog Catharijne. Niet netjes geordend, maar chaotisch op elkaar botsend en soms strijdend om de beschikbare ruimte. En de mensen bewegen daar tussendoor, kijkend, luisterend, rennend, ordenend, zoekend, organiserend, pratend.

Vanuit verschillende disciplines laten de gidsen, ontwerper Ester van de Wiel en theatermaker Lotte van den Berg, zien hoe ruimte communiceert. Ze kiezen in hun werk voor ongebruikelijke plekken en methodes die tegelijkertijd verwarrend zijn en inzicht bieden. Lotte laat deelnemers de ruimte ervaren volgens de gespreksmethode Parlement van de Dingen, dat geïnspireerd is op het pleidooi van de Franse socioloog Bruno Latour voor het recht van het object. Ester gidst de deelnemers langs de achterkanten van Hoog Catharijne en laat zien wat ervoor nodig is om bestaande ruimte anders te zien en te gebruiken.

De Stadsklas kost 99 euro voor professionals en 49 euro voor studenten. Hiervoor word je gedurende een dag een ander perspectief op de stad geboden, lunch je op plekken waar je anders nooit eet, ontmoet je mensen uit andere steden en disciplines en vergroot je je zo netwerk. Stadsklas 12 vindt plaats op dinsdag 25 oktober, van 09:30 tot 18:00 uur.

Meer informatie
 
hoogcatharijne