Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


Stad van de Toekomst : een verslag van team WAM

19 december 2018 netwerk

ALL INCLUSIVE: Team WAM ontwerpt groene wijk boven en tussen de treinsporen in Den Haag

De ontwerpstudie (zie download) maakt onderdeel uit van ‘Stad van de Toekomst, een gezamenlijk initiatief van BNA Onderzoek, de TU Delft, Vereniging Deltametropool, de gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven, de Directoraten-generaal Mobiliteit, Ruimte en Water, Rijkswaterstaat en het Ministerie van Binnenlandse Zaken. De uitkomsten van deze en de andere studies van De Stad van de Toekomst worden voorjaar 2019 gebundeld in een publicatie.

In 2040 is het Central Innovation District (CID) in Den Haag volgebouwd met nieuwe woningen en werkruimten in hoge dichtheid. Het gebied is uitstekend bereikbaar omdat de stations CS, HS en Laan van NOI samen met de BINCKhub een superknoop voor nieuw vervoer zijn geworden. Maar hoe duurzaam is het gebied dan? En kunnen Roy, Dennis en Danique hier dan ook met plezier wonen en werken?

 

 

 

 

 

Team WAM maakt in de toekomstvisie All Inclusive ruimte voor groen en water door de huidige treinsporen te overbouwen. Met nieuwe typen openbare ruimte en een divers programma in verticale buurten wordt het hart van het CID stapsgewijs met de bestaande stad verbonden. De combinatie van het  hoogteverschil, de hoge dichtheid van de bebouwing en veel groen, geven deze gezonde wijk een heel eigen spannende identiteit. Met plekken waar iedereen aangenaam kan verblijven.

Lees hier het gehele verslag

Benieuwd naar Regio van de Toekomst? Bekijk hier de website