Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


SFA | Uitzoomen naar de toekomst

24 januari 2019 netwerk

7 februari 13.00 – 17.00 uur bij Frisse Blikken,  Grebbeberglaan 15 Utrecht

SFA nodigt je graag uit om deel te nemen aan de spannende sessie onder leiding van Fritz Korten, partner en oprichter van Frisse Blikken. Even uit het hier en nu, nadenken met vakgenoten over jezelf, je bureau en je toekomst.

Wat heb je nodig om met vertrouwen te kunnen blijven werken, ook als de omstandigheden anders worden. Als gevolg van innovatie of andere marktfactoren of omdat jezelf andere doelen of wensen hebt. En hoe moet dat dan gefaciliteerd worden? In 2018 zijn we ingezoomd op de medewerker, en hebben we levenskaarten ontworpen met hulp van De Argumentenfabriek. Wat heeft een medewerker nodig om duurzaam inzetbaar te zijn, zijn daar met elkaar overeenkomende opgaven in te formuleren? Vanuit de medewerker hebben we kringen getrokken naar werkgever en branche. In het verlengde daarvan zoomen we nu uit naar toekomstgerichte arbeidsrelaties. Hoe blijven bureau en medewerkers relevant op weg naar 2030? Dat jaar is door de BNA gekozen voor het ontwikkelen van toekomstscenario’s voor architectenbureaus. Vanuit die horizon werken we terug, wat staan medewerker, werkgever en branche te doen. We trechteren van grof naar fijn met inbegrip van thema’s als innovatie, techniek en maatschappelijke onderwerpen (zoals pensioen, zzp). Niet alles kan in één keer. Wat is dan een logische en haalbare route? Welke faciliteiten zijn er nodig? Wat doet een werkende zelf, wat doet werkgever, wat kan de branche aanreiken? We brengen het in de tijd te ontwikkelen en haalbare ideale systeem in beeld.

Dat zijn veel vragen die we dit jaar op verschillende momenten in verschillende samenstellingen willen doornemen onder begeleiding van Frisse Blikken.

Meld je aan via info@sfa-architecten.nl o.v.v. Future Search 7 februari.