Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


Ruimtelijke denkers en doeners gezocht voor de Eo Wijers Prijsvraag 2019-2020

17 september 2019 netwerk

De elfde editie van de Eo Wijers Prijsvraag heeft als thema VERRUKKELIJK LANDSCHAP, NAAR EEN AANTREKKELIJK EN VITAAL PLATTELAND. Een actueel thema, omdat we dagelijks de gevolgen ervaren van de klimaatverandering en de groeiende bevolking. Met droogte of juist wateroverlast, te veel stikstof, mest en CO2, dierenwelzijnsissues en een schrikbarend verlies aan biodiversiteit.

De Eo Wijers Stichting kiest deze keer voor een dialoog met opdrachtgevers in specifieke studiegebieden, waar regionale partijen al met dit complexe vraagstuk worstelen. De regio’s die deelnemen zijn Twente, Kempen/Groot Heide (Noord-Brabant), Zuid-Limburg en Alblasserwaard (Zuid-Holland). Kijk op de website voor meer informatie over deze studiegebieden.

Spreekt jou of jouw team dit aan? Heb jij ideeën, oplossingen of een scherpe visie voor het platteland van morgen? Kom dan naar de kick-off bijeenkomst van 27 september, van 13 tot 18 uur bij de HAS in Den Bosch. Hier kun je meer informatie krijgen over de ontwerpopgave, kennismaken met de regio’s en (indien van toepassing) op zoek gaan naar teamgenoten. De bijeenkomst is gratis, en de twaalf ontwerpteams die na de selectie in december aan de slag gaan krijgen een tegemoetkoming. De prijsuitreiking is in 2020 tijdens de Landschapstriënnale.

Meld je hier aan voor de Kick-off