Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


Publicatie Stiftenstrijd tijdens de Kickstart Regio van de Toekomst aangeboden aan Emiel Reiding

17 september 2018 BNSPJong BNSP

Op 1 juni vond de Stiftenstrijd plaats. Gedurende één dag hebben 10 teams bestaande uit jong professionals zich over de thema’s van het NOVI-Project Regio van de Toekomst gebogen. Aangestuurd door deskundige inspiratoren en coaches hebben ze zich op de opgaven gestort om met de stift deze te visualiseren en een ontwerp in te dienen.

De vakjury, Daan Zandbelt, rijksadviseur voor de fysieke leefomgeving, Laura de Bonth, Stichting voor Stedenbouw, Rob van der Velden, voorzitter BNSP, Gaston Gelissen, NOVI en Ben Kuipers, voorzitter van de NVTL, heeft twee winnende ontwerpen geselecteerd, één voor de ontwerpkracht en één voor de verbeeldingskracht.

Van alle ontwerpen die zijn ingediend is een publicatie gemaakt.

Op 13 september tijdens de Kickstart Regio van de Toekomst hebben de winnaars hun ontwerp, Circulaire Data Delta en Rust in Groningen, door middel van een pitch gepresenteerd. Vervolgens bood Jan Maarten van Hemert mede namens Suzan de Wispelaere en Abel Coenen, organisatoren van de Stiftenstrijd, de publicatie als inspiratieboek aan Emiel Reiding, projectdirecteur NOVI, aan.

De publicatie is hier te downloaden