Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


POST-FOSSIL CITY CONTEST

16 januari 2017 BNSP

“Laten we de verbeelding inzetten om de stad van de toekomst vorm te geven”

Urban Futures Studio organiseert de Post-Fossil City Contest en roept kunstenaars, architecten, urbanisten, fotografen, filmmakers en alle andere creatieven op om de stad in het post-fossiele tijdperk te verbeelden.

We staan op het punt om steden te creëren die niet meer verslaafd zijn aan fossiele brandstoffen. Maar hoe ziet die stad eruit? Hoe wonen, werken en verplaatsen we ons in een stad die niet langer afhankelijk is van olie, gas en kolen? Wat zijn in zo’n stad de statusobjecten, hoe gaan mensen met elkaar om, hoe zien huizen, straten en verkeersstromen eruit? Hoe leef jij je leven in de stad van de toekomst?

De Post-Fossil City Contest nodigt je uit om je een stad voor te stellen die niet langer verslaafd is aan deze fossiele brandstoffen. De vorm is volledig vrij en kan bestaan uit illustraties, maquettes en essays maar ook video’s, producten, interventies, etc.

De deadline voor inzendingen is 24 februari. De tien beste inzendingen ontvangen €1.000 voor verdere uitwerking, met ondersteuning van ons curatorial team. De makers presenteren hun idee op 16 maart in Utrecht. Vanaf 15 juni zijn alle werken te zien tijdens de Post-Fossil City Exhibit. Dan wordt ook de winnaar bekendgemaakt, die €10.000 ontvangt.

Inzendingen kunnen tot 24 februari worden ingediend.

Meer informatie en inschrijving:

De Correspondent

http://postfossil.city/