Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


Het Ruimtelijk Traineeship

26 oktober 2020 BNSP

Ruimtelijke traineeship; de manier om talent te werven en ontwikkelen

De beroepsverenigingen BNSP en NVTL hebben samen met Stichting Professional Experience Programme (PEP) een ruimtelijke traineeship ontwikkeld dat op unieke wijze een nieuwe generatie ontwerpers klaarmaakt voor de beroepspraktijk. De trainees doorlopen in 2 jaar tijd hun beroepservaringsperiode en rouleren halfjaarlijks bij 4 werkgevers. Het traineeship loopt sinds 2018.
De trainees zijn zeer enthousiast, lees de BEPTalks waar een aantal voormalige trainees hun verhaal vertellen. Ook de werkgeverszijn zeer enthousiast over het resultaat en gaan dikwijls voor een tweede ronde.Naar aanleiding van het eerste traneeship in 2018 heeft een evaluatie  plaats gevonden en deze is vorm gegeven in een publicatie.

De publicatie is hier te downloaden.

Heb je als werkgever interesse om een ‘traineeship’ op te zetten of mocht je als jong professional overwegen het Ruimtelijk Traineeship te gaan volgen laat het ons dan weten via secretariaat@bnsp.nl. De BNSP zet zich graag in om geïnteresseerde werkgevers en trainees bij elkaar te brengen.

PEP is sinds 1 januari geïntegreerd bij de BNA.  De naam PEP blijft bestaan en krijgt het achtervoegsel Powered by BNA. De beroepsverenigingen BNSP, NVTL en BNI zijn en blijven in de programmaraad vertegenwoordigd, om het multidisciplinaire curriculum te ontwikkelen. En de BNSP is DE verbinder om het Ruimtelijk Traineeship voor werkgevers en Jong Professionals mogelijk te maken.