Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


Ontwerp Veilige Leefomgeving | Masterclass veilige leefomgeving 2018

9 augustus 2018 BNSP netwerk

De maatschappij vraagt om te werken en verblijven in een veilige en gezonde leefomgeving. De omgevingswet gaat dat per 2021 afdwingen. Op 13 september, 18 september en 6 november organiseert Ontwerp Veilige Omgeving daarom een masterclass ‘veilige leefomgeving’. Tijdens deze masterclass stomen we deelnemers klaar voor 2021 en geven we de vereiste basiskennis mee hoe veiligheid te waarborgen in de ontwerpfase van een stedenbouwkundig ontwerp.

Tijdens de drie masterclasses wordt aan de hand van trends en ontwikkelingen, bestpractices en een gebiedsschouw ingezoomd op externe veiligheid en sociale veiligheid als ontwerpvariabele. Sprekers Ad de Bont (Urhahn), Kyra Kuitert (Bureau K2 en Bureau KM) en Dirk Jan de Boer (Oostkracht10) geven antwoorden op vragen als: Op welke manier kan ik Veiligheid en Stedenbouw met elkaar verbinden? Hoe zorgt veiligheid voor een beter ontwerpproces en minder gedoe achteraf?

Over spreker Ad de Bont
Als partner en stedenbouwkundige van Urhahn maakt Ad plannen op zowel stedelijk-, regionaal-als gebiedsniveau. Hij is medeoprichter van het Platform Gezond Ontwerp en auteur van het boek De Beweegvriendelijke Stad.

Over spreker Kyra Kuitert
In de rol van CPTED-expert analyseert en adviseert Kyra bestaande omgevingen en plannen op het gebied van sociale veiligheid; van snelweg, zwembad en parkeergarage tot complete nieuwbouwwijk.

Over spreker Dirk Jan de Boer
Als programmamanager van Ontwerp Veilige Omgeving is Dirk Jan aanjager van vroegtijdige betrokkenheid van omgevingsveiligheid in ruimtelijke plannen. Binnen het netwerk werken stedenbouwers, planologen, architecten, bestuurders en specialisten externe veiligheid aan veilige ontwerpen.

Over Ontwerp Veilige Omgeving

Het netwerk Ontwerp Veilige Omgeving is sinds 2013 actief en stimuleert vroegtijdige betrokkenheid van omgevingsveiligheid in ruimtelijke plannen. Dat doen we door de samenwerking tussen ruimtelijke ontwikkelaars en veiligheidsdeskundigen te versterken.

Aanmelden en kosten

Aanmelden kan via www.ontwerpveiligeomgeving.nl/agenda/. Meld je je voor 1 september aan dan geldt een speciaal tarief van €75,00 (normaal €195,00).

Voor wie? 

Stedenbouwers, planologen en architecten in dienst van bureaus, gemeenten en hogescholen.

Wanneer en waar?

Donderdagmiddag/avond 13 september 2018 in Dordrecht

13:30 – 20:00 (inclusief eenvoudig diner)

Dinsdagmiddag/avond 18 september 2018 in Eindhoven

13:30 – 20:00 (inclusief eenvoudig diner)

Dinsdagmiddag/avond 6 november 2018 in Zwolle
13:30 – 20:00 (inclusief eenvoudig diner)

Meer informatie

Meer informatie kan worden opgevraagd bij Emily de Bree / 06 – 82 59 83 53 of ga naar de website

Download hier de uitnodiging