Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


NVTL & Vista: Excursie Markerwadden 10 Juni

3 mei 2022 netwerk

Op 10 juni 2022 organiseren we een excursie naar de Marker Wadden. Dit unieke natuur-herstelproject in het Markermeer bestaat uit zeven nieuwe eilanden. Boven en onder water ontwikkelt zich langzaam een prachtig natuurgebied en met de excursie gaan we het hoofdeiland bezoeken.

Landschapsarchitect Rik de Visser van Vista landschapsarchitectuur en stedenbouw leidt ons rond en vertelt ons alle ins en outs over het gebied en het ontwerp. Vista ontwierp het landschapsplan voor baggerbedrijf Boskalis. Architect Franz Ziegler van Ziegler Branderhorst vertelt over het ontwerp en de bouw van de Nederzetting.

De tijdsduur van de gehele excursie (vaartocht en bezoek aan de Marker Wadden) bedraagt ca 4,5 uur. Gedurende de vaartocht wordt het verhaal van de zuiderzeewerken en de inpoldering van Flevoland en het Markermeer verteld.

Er zijn een beperkt aantal tickets aanwezig, dus wees er snel bij. Vol = vol.

Praktische informatie

  • Een ticket kost €35. Het ticket is inclusief vaartocht, toegang Marker Wadden en lunch (italiaanse bol met kaas of humus + flevosap).
  • De excursie duurt ca. 4,5 uur, dus zorg daarnaast zelf ook nog voor wat te eten en drinken.
  • De wandelroute over het eiland is ca. 4 km. Zorg voor goede wandelschoenen, de paden zijn nieuw en soms half verhard. Neem bij goed weer een zonnedeksel en zonnebrand mee.
  • Op het eiland is er een eilandpaviljoen met genderneutrale toiletten.

Opstaplocatie

Zorg dat je ruim van te voren bij de opstaplocatie aanwezig bent. Om 10.45 worden we ingescheept door de crew van ms Waddenzee.

Opstaplocatie MS Waddenzee: Oostvaardersdijk – naast de Batavia. Navigatiesystemen kennen het adres niet, gebruik daarvoor het adres Bataviaplein 2, Lelystad. Op de steiger van de Batavia staat het schip klaar bij de fietskar om ons in te schepen. Let op: MS Waddenzee ligt achter de Batavia. Vanaf de weg zie je het schip niet liggen.

Met de auto

Je kunt de auto parkeren in de VOC-garage (Vocweg 110, Lelystad). Tarief is € 1,20 per uur en € 10,00 per dag.

Ook is er bij Bataviastad (bataviaplein 60, Lelystad) ruime parkeergelegenheid. Daar wordt een standaard tarief van € 3,00 per dag gehanteerd.

Vanaf beide locaties is het 5 minuten lopen naar de steiger waar de MS Waddenzee ligt.

Vanaf de A6 neemt u afslag 11, Lelystad Noord. Volg de Houtribweg / N307 richting Bataviastad. Neem op de rotonde de tweede afslag. Neem op de rotonde de tweede afslag en rijd door op de Houtribweg / N307.

Neem op de rotonde de derde afslag en vervolg op de Houtribweg. Sla bij de volgende rotonde rechtsaf naar de Museumweg. Als u de weg blijft volgen rijdt u zo de VOC garage in.

Ook is er bij Bataviastad (bataviaplein 60, Lelystad) ruime parkeergelegenheid. Volg daarvoor de bordjes Bataviastad.

Met het openbaar vervoer

Vanaf het Centraal station Lelystad rijdt Arriva met stadsbus 3 naar Batavia stad. Vanaf daar is het enkele minuten lopen naar de aanlegsteiger.