Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


NOWHERE – Imagining The Global City | Frank van der Salm

14 juli 2021 netwerk

Het Nederlands Fotomuseum presenteert in samenwerking met Paradox de tentoonstelling NOWHERE – Imagining The Global City met werk van fotograaf Frank van der Salm. Stedenbouw, als expressie van onze tijd, vormt de kern van zijn werk. Steeds vaker is het beeld dat de architectuur/stedenbouw oplevert – Instagrammability – belangrijker dan de ervaring van de gebruiker of bewoner. De beeldcultuur als scheppende kracht voor de nieuwe werkelijkheid.

Tegelijkertijd wil het museum een licht werpen op de betekenis van artificiële intelligentie voor (het verzamelen van) fotografie. De tentoonstelling bestaat uit twee radicaal verschillende delen: in een door artificiële intelligentie gestuurde videowand van 18 meter lang, zijn de 241 werken uit Van der Salms oeuvre opgenomen in een overweldigend en dynamisch geheel. Maar achter de wand heerst museale stilte: dit is het domein van de fysieke werken, met een vaste maat en verschijningsvorm die hun exclusieve wand toebedeeld hebben gekregen.

Zoek jii als stedenbouwer/planoloog een  boeiende zomertrip in eigen land? Reserveer dan een bezoek aan deze tentoonstelling en laat je inspireren.

Meer informatie

©foto: Frank van der Salm, entre-acte 2016