Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


NOVI-Interview: Peter Veenstra vertelt over Flevoland, Regio van de Toekomst

18 maart 2021 netwerk

In een interview van de Nationale Omgevingsvisie blikt Peter Veenstra (LOLA landscape architects) onder andere terug op Regio van de Toekomst.
Tijdens dit BNSP/NVTL project welke in 2019 heeft plaatsgevonden, waren Peter Veenstra en Berdie Olthof gezamenlijk de teamcaptains voor de regio Flevoland. Met hun teams hebben ze een toekomstbestendig, innovatief projectvoorstel ontwikkeld. Hun visie en uitwerking daarvan is terug te lezen in de publicatie die naar aanleiding hiervan is gemaakt.. Het project was gericht op de noodzakelijke inzet van ruimtelijke ontwerpers inzake het invulling geven aan de grote NOVI-opgaven.

Benieuwd naar hun uitwerking: bekijk hier de video 

In het artikel van de NOVI stelt Veenstra “In de ruimtelijke ordening moet je het hebben over wat je gaat dóen, Wegblijven van abstractie:
“Flevoland was niet direct een plek in Nederland waar Peter Veenstra zou willen wonen en werken. Totdat hij als teamaanvoerder van een groep ontwerpers en adviseurs een NOVI-toekomstplan voor de regio maakte. “Dat leverde een aantrekkelijk vergezicht op! Dit is een jong gebied dat voortdurend aan het veranderen is. De mensen die er wonen, zijn er met een ‘pioniersmentaliteit’ naartoe gekomen. Bereid om te veranderen en vooruit te kijken. Dat zijn uitganspunten van ons plan en daar maken we gebruik van. Wij laten zien dat de schaal van de landbouw radicaal kleiner wordt door vergaand te moderniseren, door robotisering bijvoorbeeld, door gps- en drone-gestuurde landbouw. Een enorme verandering, ook voor het landschap!” 

Lees hier het gehele artikel verschenen op de NOVI Website

Op 31 maart vindt de NOVI-Conferentie plaats: wil je deze volgen, schrijf je dan in.