Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


Nieuwjaarswens, Rob van der Velden, voorzitter BNSP

8 januari 2018 BNSP

Rob van der Velden, voorzitter BNSP

Als voorzitter van de BNSP wens ik al onze leden het allerbeste voor het nieuwe jaar. 2018 belooft een mooi jaar te worden, en ik zie allerlei nieuwe kansen en mogelijkheden voor onze stedebouwkundigen en planologen, of ze nu student zijn, bij een overheid of bureau werken of als ZZPer.

Ik merk bij alle collega’s dat er veel optimisme is over ons vak. Er wordt gewerkt aan mooie initiatieven en projecten, en op allerlei manieren wordt er geïnnoveerd in ons vak en ons vakmanschap. De BNSP ondersteunt dit onder andere met verschillende masterclasses die voor 2018 gepland zijn. Maar vooral merk ik bij onze leden dat er veel nagedacht wordt over de nieuwe ruimtelijke opgave. De BNSP-dag in november 2017 was daar al een goed voorbeeld van, waar we met meer dan 100 vakgenoten over de nationale ruimtelijke schaal hebben nagedacht. Binnen onze vakgemeenschap wordt iedere dag het denken over de Omgevingswet, de Nationale Omgevingsvisie, energietransitie, duurzaamheid, de ‘gezonde stad’, etc. verder gebracht. De BNSP ondersteunt deze kennisontwikkeling en ~uitwisseling: samen worden we slimmer. Dat past bij ‘een leven lang leren’ en bij het relevant zijn als beroepsgroep.

In 2018 staan er nu al verschillende activiteiten van de BNSP gepland, waarbij we onze leden samenbrengen en onze kennis uitbreiden. Dan gaat het niet alleen over de jaarlijkse BNSP-dag en BNSP-lezing, maar ook verschillende excursies, lezingen, masterclasses en publicaties. Dus als je behoefte hebt aan doorontwikkeling of reflectie op waar je dagelijks mee bezig bent en als je collega-vakgenoten zoekt die vanuit eenzelfde interesse bepaalde kennis ontwikkelen, laat het dan aan ons weten.

En tot slot: In 2018 is Leeuwarden-Fryslân de Culturele Hoofdstad van Europa. En de BNSP is daarbij!

Van 4 april t/m 25 november 2018 geeft het programma “Places of Hope” een nieuw perspectief op het Nederland van morgen. Het is tijd voor een nieuwe benadering van ‘landmaken’, waarbij ruimtelijke professionals worden uitgenodigd mee te praten over het Nederland van morgen en hier aan bij te dragen. Kijk op www.placesofhope.nl en kom langs!

Ik hoop jullie dit jaar weer tegen te komen bij één van de vele bijeenkomsten van de BNSP, waar we dan samen verder kunnen praten over ons mooie vak.

Rob van der Velden

Voorzitter BNSP

Places of Hope