Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


Met Future City naar München

17 juni 2018 netwerk

De afgelopen maanden hebben we  met groepen mensen nagedacht over het ontwerpen van de smart city. Bijvoorbeeld in de masterclass die we samen met de BNSP hebben georganiseerd, onze studio of een andere manier. Dat denken willen we graag voortzetten op een bijzondere plek: De Innovation Space op de Müncher Freiheit in het centrum van München. In deze bijzondere ruimte wordt de samenwerking tussen de regio München en de Metropoolregio Amsterdam en Utrecht Region gevierd.

Op vrijdag 13 juli 2018 willen we komen tot ontwerpprincipes voor de smart city. Dat doen we met Nederlandse en Duitse stedebouwkundigen en smart-city-specialisten. Naast het formuleren van ontwerpprincipes voor de smart city, is er gelegenheid voor business en kennisuitwisseling in Beieren.

Programma
9:00 uur – Ontvangst door vertegenwoordigers van de Stad München
10:00 uur – Workshop part 1 – Hoe verandert de samenleving door technologisering? En hoe verandert dat het ontwerp?
12:00 uur – Lunch
13:00 uur – Workshop part 2 – Hoe werken we de uitkomsten uit workshop concreet uit?
15:00 uur – Workshop part 3 – Hoe vatten we de uitkomsten van de eerste dag samen tot concrete principes
16:00 uur – Presentatie van de uitkomsten aan vakgenoten in München en vertegenwoordigers van de stad en aansluitend borrel

Gaat u mee?
We hebben ruimte voor ongeveer 15 Nederlandse deelnemers en willen graag met een groep Nederlandse stedebouwers en smart-city-specialisten naar München. Die stedebouwers kunnen werkzaam zijn bij overheid of bedrijfsleven.
Als deelnemer komt u in contact met elkaar en met Duitse potentiële opdrachtgevers en vakgenoten die geïnteresseerd zijn in de Nederlandse creatieve industrie.
Deelname kost 160 euro (incl btw). Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening.

Meer info en aanmelding