Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


LOOP! Ontwerpers schrijven boek over steden waarin het ‘lekker lopen’ is

29 oktober 2020 Blog

In het pas verschenen boek Loop! vertelt stedenbouwkundige Annemieke Molster samen met landschapsarchitecte Sandra Schuit hoe steden en dorpen loopvriendelijker kunnen worden.

Lopen is geweldig. Het is goed voor lijf en leden, het is ideaal voor reflectie én voor ontmoeting. Lopen is milieuvriendelijk, goedkoop, en vraagt weinig ruimte in onze overvolle steden.
Lopen zit in onze natuur. Maar omdat het ook in onze aard zit om energie te sparen, doen we het maar weinig. We wandelen voor ontspanning, maar gebruiken onze benen zelden als dagelijks vervoermiddel. Dat kan anders! Maar dan moet onze omgeving wel een beetje helpen.

Daarom is er dit boek. Loop! is bedoeld om de trend van loopvriendelijke stedenbouw te versterken door inspirerende voorbeelden te laten zien en praktische oplossingen te bieden. In tien ontwerpprincipes laten de schrijfsters zien wat er allemaal mogelijk is.
Soms gaat het om structurele veranderingen, zoals het vergroten van het aantal bestemmingen op loopafstand en het verlagen van rijsnelheden, soms gaat het om kleinere dingen zoals een bredere stoep of een verkeerslicht dat wat langer op groen staat. Voorbeelden uit binnen- en buitenland passeren de revue, waaronder Rotterdam, Leiden, Arnhem, Twello, Aken, Kortrijk en Pontevedra.
Het boek is in de eerste plaats bedoeld voor beleidsmakers en ontwerpers, maar kan interessant zijn voor iedereen die begaan is bij de inrichting van steden en dorpen.

Meer info en bestellen