Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


Lezingen- en debatnamiddag met Jan Gehl

27 juni 2016 Nieuws

Al meer dan een halve eeuw zet de gezaghebbende Deense architect Jan Gehl zich in om steden (om) te vormen tot prettige leefomgevingen waarin de inwoners centraal staan. Hoe kunnen we steden op een menselijke schaal (her)maken? Hoe kunnen we steden realiseren die uitnodigen om te wandelen, te fietsen, te lopen, te spelen en te wonen? Deze vragen staan centraal in het invloedrijke boek ‘Cities for people’, dat dit jaar een Nederlandse vertaling krijgt.

Jan Gehl belicht in deze boeiende uitgave de methodes en de instrumenten die hij gebruikt om mensonvriendelijke steden om te vormen tot steden voor mensen. Hij legt uit hoe we steden kunnen ontwikkelen die levendig, veilig, duurzaam en gezond zijn.

‘Steden voor mensen’ (vertaald door Ruimte-hoofdredacteur Koen Raeymaekers) wordt in Mechelen op dinsdag 6 september 2016 voorgesteld in aanwezigheid van Jan Gehl zelf. De VRP en uitgeverij Vanden Broele nodigen u van harte uit voor dit niet te missen evenement. Elke deelnemer ontvangt een exemplaar van het boek.
Meer informatie
 
Kunt u hier niet bij zijn? Op 7 september komt Jan Gehl naar Nederland op uitnodiging van onder meer de BNSP.
7 september