Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


Landschapstriënnale 2017 in PARK21: Het Volgende Landschap

18 april 2017 netwerk

Na drie jaar keert Landschapstriënnale weer terug, ditmaal in PARK21, Haarlemmermeer. De hele maand september wordt het (toekomstige) landschap gevierd met o.a. expertmeetings, tentoonstellingen, (kinder)workshops, theater en muziek, een Innovatiefestival, CEO-diner en Summer School.

Thema: Het Volgende Landschap

Wat is het landschap van de toekomst? Hoe gaat onze leefomgeving er de komende decennia uitzien? Wie gaat ervoor zorgen? De kwaliteit van het volgende landschap vergt niet alleen een collectieve inspanning, maar heeft ook handen en voeten nodig. Aan het einde van de Landschapstriënnale 2017 wordt daarom de Verklaring van Kleine Vennep gelanceerd. Een manifest waarin een aantal belangrijke partijen hun verbondenheid met het volgende landschap onderstrepen en hun verantwoordelijkheid voor de kwaliteit daarvan bevestigen.

ALGEMEEN GEBRUIK landschapstriennale

Programma

Het programma bestaat uit vier lijnen:

  • Het volgende landschap als leefomgeving – met o.a. excursies, debatten, presentaties, films, optredens en zelf parken ontwerpen.
  • Het volgende landschap als innovatieruimte – met o.a. het Innovatiefestival, lezingen over bouw en water, en een Dragon’s Den waarin prototypes worden gepresenteerd aan mogelijke investeerders.
  • Het volgende landschap als vestigingsfactor – met o.a. 12 Nederlandse uitwerkingen van het stadslandschap als vestigingsfactor, Internationale Conferentie en CEO-diner.
  • Het volgende landschap als ontwerpopgave – met o.a. de Summer School voor studenten en manifestatie MOOI Noord-Holland waarin ook scholieren aan deelnemen.

Het complete programma vind je vanaf half mei op www.landschapstriennale.com.

De locatie: PARK21

Tussen Nieuw-Vennep en Hoofddorp, midden in de Metropoolregio Amsterdam, ligt een gebied van duizend hectare waar in een samenwerking tussen partijen een vrije tijdslandschap ontstaat, een verbinding tussen stad en land. PARK21 is een initiatief van de Gemeente Haarlemmermeer en een gebied in ontwikkeling: het eerste deel van het park is al in gebruik. Meer informatie vind je op http://www.park21.info/.

De Landschapstriënnale

Elke drie jaar wordt de Landschapstriënnale ergens in Nederland georganiseerd. De vorige edities van de Landschapstriënnale vonden plaats in Park Lingezegen (2014) en Apeldoorn (2011 en 2008).

Tijdens de Landschapstriënnale wordt het landschap gevierd. Het bewustzijn van de waarden die erin zijn verankerd, maar ook de betrokkenheid van boeren, burgers, bestuurders, beheerders en professionals worden versterkt. De Landschapstriënnale maakt het gesprek over de kansen, de ontwikkeling, de samenwerking en de oplossingen voor het landschap van de toekomst mogelijk.

Datum: 1-30 september 2017 Hoofdlocatie: Landgoed Kleine Vennep, Hoofdweg te Nieuw-Vennep / Haarlemmermeer.