Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


Jonge stedenbouwers massaal op zoek naar mentoren

10 juli 2019 BNSPOpleidingen

Met de invoering van beroepservaringsperiode als voorwaarde voor het behalen van de stedenbouwkundige titel in 2015, is het aantal jong professionals die zich hiertoe willen laten opleiden sterk gegroeid. Inmiddels zijn er jaarlijks zo’n 40 jonge stedebouwkundigen die de Beroepservaringsperiode doorlopen.

De BNSP is daarin een sterke katalysator door de ontwikkeling van het ruimtelijk traineeship waarin momenteel 10 stedenbouwkundigen tijdens een tweejarig traject bij vier verschillende werkgevers ervaring opdoen en werken aan het behalen van hun titel.

Echter overige Jong professionals die de BEP/PEP doorlopen,  lopen steeds vaker bij hun werkgever (veelal gemeenten) er tegen aan dat zij de aan de BEP-gerelateerde verplichte mentor niet kunnen vinden. De mentor dient namelijk een ingeschreven stedenbouwkundige te zijn.

De BNSP doet hierbij een oproep aan het netwerk;

Zijn er ingeschreven stedebouwkundigen die een extern mentorschap willen aangaan voor die kandidaten die de BEP volgen. Voor onze (bureau) leden vormt het mentorschap een goede mogelijkheid om het netwerk richting overheden te versterken maar ook om door middel van het mentorschap bij te dragen aan de verdere professionalisering van het vak door Jong Professionals te begeleiden op weg naar hun titel!

Mocht jij je willen aanbieden als mentor, stuur dan een mail naar secretariaat@bnsp.nl 

We nemen dan zo spoedig als mogelijk contact met je op