Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


Jong BNSP

JP banner750

Jong BNSP helpt jonge professionals in de opstart van hun carrière. Of je nu stedenbouwkundige, planoloog, landschaps-architect of sociaal geograaf bent, voor ons staan de belangen van jonge mensen voorop! Om die reden richten we ons op kennisontwikkeling, het helpen opbouwen van een netwerk en daarmee ook met business gerelateerd matchmaken. 

Jong BNSP richt zicht op een aantal pijlers die van betekenis zijn voor jou als jong professional. De pijlers zijn netwerk, business en kennis.

Kennis Ons doel is om elkaar aan het denken te zetten, om elkaar te inspireren en om te discussiëren over de actualiteit van het vakgebied. Of je nu studeert of werkt, behoefte aan nieuwe kennis en nieuwe ideeën heeft iedereen!

Netwerk Soms organiseren we een lezing, soms een excursie. Tijdens deze events staat ook verbindingen leggen tussen mensen centraal. Niet alleen verbindingen met andere disciplines, maar ook door in contact komen met oudere, meer ervaren professionals.

Business Door de events en het netwerk wat hier ontstaat, vervullen we een rol als matchmakers voor stageplaats zoekenden, opdrachtgevers en potentiële werkgevers. Ook door het organiseren van een jaarlijkse prijsvraag hopen we jongeren op een podium te kunnen hijsen en hun ideeën een stap verder te brengen!

Het bestuur

JP team750

Jerryt Krombeen
‘Bijzonder aan Jong BNSP is de sfeer en snelheid waarmee we werken. Met veel energie zetten we events op, niet voor onszelf, maar om anderen in dit vak verder te helpen.’

Wilma Nugteren
‘Activiteiten op poten zetten waarbij ruimtelijke professionals, ook net-afgestudeerden, elkaar kunnen ontmoeten, daar zet ik me dit jaar voor in. Daarbij zoek ik naar verbindingen met andere jonge netwerken in de breedte van het ruimtelijk vakgebied.’

Anna Rodionova
‘Naast mij werk bij Gemeente Haarlem , ga ik samen met Jong BNSP een prijsvraag organiseren, die voor studenten en jong professionals mooie en uitdagende kansen kan geven in hun verder carrière.’

Emiel Meijerink
‘Ik werk bij de Gemeente Amsterdam als landschapsarchitect; een baan die ik heb bemachtigd via het BNSP-netwerk.’

Janneke van der Leer
‘Met veel enthousiasme zet ik me bij Jong BNSP in voor studenten en jong professionals binnen ons vakgebied; voor mij staan kennis, ontmoeting en discussie daarbij centraal.’

Sebastiaan Huls
‘De kloof tussen studenten en professionals verkleinen, dat is een belangrijk speerpunt voor mij binnen Jong BNSP.’

Maarten de Weerd 
‘Als zelfstandig adviseur gebiedsontwikkeling en ruimtelijke planning is het belangrijk dat ik op de hoogte blijf van trends en nieuwe ontwikkelingen binnen het vakgebied. (Jong)BNSP ondersteunt mij hierin!’

 

 

Jong BNSP

Organiseer naast je studie of werk actuele activiteiten met andere enthousiaste jonge mensen binnen Jong BNSP thema-ateliers!

WAT IS JONG BNSP?

Jong BNSP is een tak van de BNSP (Beroepsvereniging voor Nederlandse Stedebouwkundigen en Planologen) die zij aan zij met het BNSP bestuur opkomt voor de belangen van stedenbouwkundigen en planologen. In het geval van Jong BNSP doen we dat voor de jonge vakgenoten onder de 35 jaar, zowel voor studenten als jong professionals. Of je nu stedenbouwkundige, planoloog, landschapsarchitect of sociaal geograaf bent, samen met jonge mensen creëren we een platform dat aan de ruimtelijke toekomst van Nederland werkt! Om die reden richten we ons op kennisontwikkeling, het helpen opbouwen van een netwerk en daarmee ook met business gerelateerd ‘matchmaking’.

Jbnsp

WAT DOEN WE?

Afgelopen jaren hebben we verschillende excursies, prijsvragen, bureaubezoeken, lezingen en workshops georganiseerd en hebben we bijvoorbeeld ook een artikel over de BEP (Beroepservaringsperiode) geschreven namens jonge stedenbouwkundigen. Per thema wordt gekeken naar een passende activiteit of andere output.

wat doen we 1wat doen we

WIE ZOEKEN WE? 

Mis jij ook bepaalde onderbelichte thema’s die jij belangrijk vindt in je studie of op je werk? Dan zijn we op zoek naar jou! We zoeken mensen die vanuit hun interesse en nieuwsgierigheid actief met actuele thema’s aan de slag willen in Jong BNSP thema-ateliers. Binnen deze thema-ateliers kun je samen met andere enthousiaste jonge beroepsgenoten activiteiten organiseren of andere output genereren. Wanneer je bepaalde thema’s of punten binnen ons vakgebied extra onder de aandacht wil brengen, wil veranderen of verbeteren, dan kan dat nu bij Jong BNSP!

Dus wil jij naast je werk of studie samen met jonge beroepsgenoten activiteiten organiseren, dan lijkt het ons leuk binnenkort eens met je te praten over jouw passie en wat je kan betekenen binnen Jong BNSP! Stuur voor maandag 22 mei een kort mailtje met jouw achtergrond, passie en idee voor een Jong BNSP thema-atelier naar jong@bnsp.nl, dan nemen we snel contact met je op!

JUBILEUM 2017 | JBNSP bestaat 10 jaar!

Jong BNSP bestaat 10 jaar in 2017. In september 2007 organiseerden wij onze eerste bijeenkomst en dat willen we graag vieren. Met de luitjes die elkaar de afgelopen 10 jaar zijn tegengekomen maar juist ook met nieuwe Jonge geesten. Dé manier om dit te vieren vinden wij om een speciaal event hiervoor te organiseren. We zijn op dit moment bezig met de organisatie hiervan, en op de volgende data: vrijdag 29 en zaterdag 30 september met de mogelijkheid om ook zondag 1 oktober er bij te betrekken.

 Onze tip: reserveer deze data alvast in je agenda zodat je er bij kan zijn. Op korte termijn lees je meer over het thema en over de inhoud. Ons idee is om het event te baseren op wat er speelt in het zuiden van het land rond IBA Parkstad. En wil je met ons mee mijmeren hoe het vroeger was: zie hier de foto van onze eerste bijeenkomst bij de Spoorzone in Utrecht. Ook die omgeving heeft een ontwikkeling meegemaakt de laatste 10 jaar.

Bij het spoor

Bij het spoor

 Jong BNSP - event 29 30 sept 2017

JUBILEUM EVENT 10 JAAR JONG BNSP | DE FLEXIBELE STAD

Jong BNSP bestaat 10 jaar! Dat vieren we door 10 jaar vooruit te kijken. Om die reden nemen we jullie mee in de ruimtelijke opgaven voor de komende 10 jaar. Naast vakinhoudelijke trends bieden we jullie in een back to school programma ook een ontspannen netwerk event rond de flexibele stad in Zuid Limburg.

 De blauw-gedrukte stad bestaat niet meer. De toekomstige stad moet vooral in kunnen spelen op nieuwe trends, meebuigen met nieuwe initiatieven en zich aanpassen aan de nieuwe werkelijkheid van soms groei maar vaker ook krimp. Centraal hierin staan de transformatie van het bestaande, de invloed van de gebruiker en de omgang met onvoorspelbaarheid. Het is een afwisselend programma met workshops, lezingen, excursies en netwerken. Aan de hand daarvan verkennen we tijdens het Jong BNSP jubileum event hoe we als ruimtelijke professionals een antwoord kunnen geven op de ruimtelijke opgaven van nu en de nabije toekomst waarin de huidige structuren en instrumenten niet meer voldoen aan de nieuwe werkelijkheid van de flexibele stad.

Meer info en aanmelding

  • Datum en locatie: vrijdag 29 september 12.30 uur (IBA, Heerlen), zaterdag 30 september 9.00 uur (Maastricht)
  • Doelgroep: ruimtelijke professionals, jong en oud (lidmaatschap BNSP is niet verplicht)
  • Vrijdag en zaterdag hebben we programmering voor je. Plak er gerust wat aan vast en ga bijvoorbeeld op vrijdagochtend al op pad of plan op zondag met een groepje een bezoek aan Aken. Ken je zelf een mooi project in de buurt; stel het voor aan de groep en plan in het in het vrije deel van het programma; alleen of met een groepje
  • Kosten BNSP leden, studenten: vrijdag € 10, zaterdag € 20.
  • Kosten niet-BNSP leden, niet-studenten: vrijdag € 20, zaterdag € 30
  • Inclusief boeiend programma, 1 lunch en borrel. Exclusief reis- en verblijfskosten en avondeten.
  • Vragen? secretariaat@bnsp.nl
  • Leuk als je ook het avond en nachtprogramma meepikt; het is tenslotte ook een jubileumfeest! Voor het verblijf hebben we de volgende tips:

–        Stayokay  (circa € 37,50 p.p. – op basis van 2 nachten & 4-p. kamers

–        Botel Maastricht (circa € 67,50 p.p – op basis van 2 nachten & 2-p. kamer)

–        Crown plaza (circa € 135 p.p – op basis van 2 nachten & 2-p. kamer)

Volg Jong BNSP en blijf op de hoogte :

Lid worden?

Voor studenten is lidmaatschap gratis en voor Jong Professionals tot 30 jaar geldt een gereduceerd tarief van € 75,-. Voor deelname aan activiteiten van Jong BNSP hoef je geen lid te zijn.

Ik wil Lid worden

Activiteiten