Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


Jong BNSP | Wie zijn we

 

EVA VAN RIJEN (voorzitter – activiteiten)

Na mijn afstuderen aan de TU Delft (master Urbanism) belande ik als trainee in de woningcorporatiesector. Na de afronding van mijn traineeship, werk ik nu als junior adviseur bij adviesbureau DTNP. Om mijn netwerk binnen het ruimtelijk werkveld te vergroten, ben ik de Jong BNSP ingerold.

Tijdens activiteiten van de Jong BNSP kom ik makkelijk met andere stedenbouwkundigen en planologen in contact. Ik blijf het leuk vinden om te horen wat anderen doen en hoe ze daar gekomen zijn. Ik heb al veel leuke gesprekken gevoerd tijdens een activiteit of na afloop bij de borrel. Naast een groter netwerk krijg ik tegelijkertijd ook veel van Nederland te zien door de activiteiten die we organiseren. Tijdens een bureau- of projectbezoek doe ik vaak inspiratie op door de bevlogen verhalen over specifieke projecten of werkwijzen.

NIEK VAN DER VELDE (prijsvraag – activiteiten)

Mijn naam is Niek van der Velde, ik heb mijn Master Urbanism in Delft behaald en ben sinds een paar jaar werkzaam bij de Gemeente Zoetermeer. Ik heb een brede interesse binnen en buiten het vakgebied en laat me graag inspireren, door altijd om me heen te kijken en door interessante projecten te bezoeken.

Jong BNSP biedt de kans om mijn brede interesse binnen het vakgebied te botvieren. Er gebeurt heel veel interessants waar je meestal geen tijd voor of toegang tot hebt. Onder de vlag van Jong BNSP komen we laagdrempelig binnen bij bureaus, gemeenten en projecten. De excursie in Almere Duin! door BVR en het treintje naar Emmen met presentatie en rondleiding door de Gemeente zijn hier enkele voorbeelden van. Leuk aan de activiteiten is niet alleen het feit dat je interessante dingen ziet, maar ook dat je hierover met elkaar in gesprek kunt gaan.

KIM SCHOTTING (penningmeester – activiteiten)

Ik ben Kim Schotting en ben in 2017 afgestudeerd aan de TU Delft in de richting van Stedenbouw. Na mijn studie heb ik een paar maanden als onderzoeker bij de TU Delft gewerkt en nu ben ik aan het werk als medior Stedenbouw bij de Gemeente Rotterdam. Door een oud studie- en commissiegenootje ben ik gevraagd of ik onderdeel wilde worden van het bestuur van de Jong BNSP. Dat leek me een hele leuke uitdaging die ik zeker aan moest gaan.

Het onderdeel zijn van het bestuur van Jong BNSP geeft mij de mogelijkheid om interessante en leerzame bijeenkomsten te organiseren voor de jonge stedenbouwer en planoloog. Het is een manier om meer vakgenoten te leren kennen en informatie mee uit te wisselen dan anders mogelijk zou zijn. Daarnaast heb ik het organiseren van activiteiten altijd enorm leuk gevonden dus dat is een mooie bijkomstigheid. Ik kijk ernaar uit nog vele inspirerende en leerzame bijeenkomsten te organiseren voor ons vakgebied.

FLOOR VAN DIJK (promo – activiteiten)

Al tijdens mijn afstuderen werkte ik (parttime) bij plein06. Na mijn afstuderen (2017)  aan de TU Delft (Urbanism), ben ik bij plein06 gaan werken als (stedenbouwkundig) ontwerper. Sinds kort werk ik bij de gemeente Den Haag in het gebiedsteam Centrum. Den Haag staat (net als vele andere plekken in Nederland) voor de interessante opgave van verdichting, waaraan ik de komende tijd met veel enthousiasme ga werken. Naast mijn werkzaamheden bij de gemeente en mijn inzet bij de Jong BNSP, ben ik op dit moment ook bezig met de beroepservaringsperiode om mijn officiële titel te halen.

Ongeveer twee jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met de Jong BNSP, na het meedoen aan een brainstorm-sessie ben ik eigenlijk zo naar binnen gerold. Met veel plezier houd ik mij bezig met de organisatie van verschillende evenementen. Het is leuk om te zien dat er veel mensen terug blijven komen, maar ook de komst van nieuwe deelnemers aan onze events geven mij een grote glimlach. Ik haal zelf veel plezier uit de planning, organisatie en het denken over het vakgebied, maar uiteindelijk maakt de diversiteit aan mensen en activiteiten de Jong BNSP alle moeite waard!

AXEL BUYSSCHAERT (activiteiten)

Mijn naam is Axel Buysschaert, ik heb mijn Master Urbanism behaald op de TU in Delft en ben sinds een paar jaar werkzaam op de Stedenbouw afdeling van de Gemeente Rotterdam.

Ik ben in het bestuur van Jong BNSP beland na de leuke ervaring met het organiseren van “Jong BNSP pakt de trein”. Via Jong BNSP kom ik in contact met andere toffe jonge professionals op de evenementen. Ook heb ik contact op een laagdrempelig en aanspreekbaar niveau met meer ervaren mensen in de vakwereld tijdens de organisatie van deze evenementen. Dit is voor mij de grootste waarde van de Jong BNSP.

EN JIJ?!..

Met veel plezier organiseren wij de activiteiten, houden we jullie up to date en zorgen we af en toe voor een leuke borrel. Werk jij op een interessante plek en lijkt het je leuk om andere mensen jouw werkplek te laten zien, heb je een idee voor een leuke excursie of zin om je in te zetten voor de young professionals uit ons vakgebied? Laat je horen en doe mee!

Je kunt ons bereiken via jong@bnsp.nl. Of…wil je mee naar een van onze activiteiten? Houdt dan de Facebook pagina van de Jong BNSP in de gaten!

Recent nieuws

7 oktober 2019 BNSPUit het netwerk

Benelux Planner Meetup | American Planning Association

De American Planning Assiciation is een zusterorganisatie van de BNSP. Zij opereren, naast nationaal ook in internationaal verband. Daartoe heeft de APA contact opgenomen met.

Lees verder
2 oktober 2019 BNSP

Afstudeerders stedenbouw en landschap in debat

Sessie 2018/Foto Blauwe Kamer Zoals elk jaar staat het septembernummer van Blauwe Kamer in het teken van het beste afstudeerwerk in de stedenbouw en landschapsarchitectuur. Dit vieren.

Lees verder
1 oktober 2019 BlogBNSP

Hoe maak jij van de beroepservaringperiode een win-win situatie?

Joris van Loenhout – stedenbouwkundige  BEP (afgerond 2018) Joris is stedenbouwkundige bij Inbo. Hij werkt aan binnen- en buitenstedelijke ontwikkelingen in opdracht van ontwikkelaars, gemeenten.

Lees verder

Agenda

24 oktober 2019

15:15 tot 17:00ExcursiesJong BNSP

Bureaubezoek MUST | 24 oktober

02 november 2019

13:00 tot 18:00Jong BNSPpartneractiviteit

Afstudeerders in debat

15 november 2019

14:30 tot 17:00Jong BNSP

Seminair Urban Data

11 december 2019

18:00BNSP

ALV | Vooraankondiging