Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


Jong BNSP | Wie zijn we

KIM SCHOTTING 

Ik ben Kim Schotting en ben in 2017 afgestudeerd aan de TU Delft in de richting van Stedenbouw. Na mijn studie heb ik een paar maanden als onderzoeker bij de TU Delft gewerkt en nu ben ik aan het werk als medior Stedenbouw bij de Gemeente Rotterdam. Door een oud studie- en commissiegenootje ben ik gevraagd of ik onderdeel wilde worden van het bestuur van de Jong BNSP. Dat leek me een hele leuke uitdaging die ik zeker aan moest gaan.

Het onderdeel zijn van het bestuur van Jong BNSP geeft mij de mogelijkheid om interessante en leerzame bijeenkomsten te organiseren voor de jonge stedenbouwer en planoloog. Het is een manier om meer vakgenoten te leren kennen en informatie mee uit te wisselen dan anders mogelijk zou zijn. Daarnaast heb ik het organiseren van activiteiten altijd enorm leuk gevonden dus dat is een mooie bijkomstigheid. Ik kijk ernaar uit nog vele inspirerende en leerzame bijeenkomsten te organiseren voor ons vakgebied.

NIEK VAN DER VELDE 

Mijn naam is Niek van der Velde, ik heb mijn Master Urbanism in Delft behaald en ben sinds een paar jaar werkzaam bij de Gemeente Zoetermeer. Ik heb een brede interesse binnen en buiten het vakgebied en laat me graag inspireren, door altijd om me heen te kijken en door interessante projecten te bezoeken.

Jong BNSP biedt de kans om mijn brede interesse binnen het vakgebied te botvieren. Er gebeurt heel veel interessants waar je meestal geen tijd voor of toegang tot hebt. Onder de vlag van Jong BNSP komen we laagdrempelig binnen bij bureaus, gemeenten en projecten. De excursie in Almere Duin! door BVR en het treintje naar Emmen met presentatie en rondleiding door de Gemeente zijn hier enkele voorbeelden van. Leuk aan de activiteiten is niet alleen het feit dat je interessante dingen ziet, maar ook dat je hierover met elkaar in gesprek kunt gaan.

ESTHER WEVER

Mijn naam is Esther Wever. Via wat omzwervingen (master Geotechniek aan de TU Delft) ben ik gaan werken bij Generation.Energy, waar ik met veel enthousiasme werk aan ruimtelijke energieopgaven. Recent heb ik een premaster Architectuur en Stedenbouwkunde gevolgd aan ArteZ. Om mijn netwerk binnen het ruimtelijk werkveld te vergroten, heb ik mij aangesloten bij Jong BNSP.

Onderdeel zijn van jong BNSP houdt in dat ik mijn kennis op het ruimtelijk vlak kan vergroten, en in contact kan komen met vakgenoten. Ook verwacht ik nog heel  veel inspiratie op te doen tijdens verschillende lezingen en bureaubezoeken. Mijn eerste evenement, de Urban Data seminar, was een groot succes, want: wat is de rol van de ontwerper, en van de burger in de toekomst, in data-gedomineerde “smart cities”? Ik kijk er naar uit nog veel inspirerende evenementen te organiseren!

SYLVAN MUIJLWIJK

Mijn naam is Sylvan Muijlwijk en in juli 2020 rond ik mijn master Stedenbouw aan de TU Delft af. Mijn achtergrond in Stedenbouw en Planologie kan vertaald worden naar een brede interesse in het vakgebied. Mijn aandacht gaat specifiek uit naar stadsontwerp op de schaal van de buurt of straat, daarbij vind ik de raakvlakken en samenwerking tussen verschillende disciplines een leuke uitdaging. In mijn afstudeerproject verdiep ik mij op dit moment in een sociaal verbindend ontwerp voor de ontwikkeling van hoogbouw in Den Haag. Als bestuurslid van Jong BNSP heb ik de mogelijkheid om mezelf breed te blijven ontwikkelen en in contact te komen met enthousiaste vakgenoten. Daarbij zijn de activiteiten die we organiseren naast inhoudelijk interessant ook erg gezellig!

FLOOR VAN DIJK 

Al tijdens mijn afstuderen werkte ik (parttime) bij plein06. Na mijn afstuderen (2017)  aan de TU Delft (Urbanism), ben ik bij plein06 gaan werken als (stedenbouwkundig) ontwerper. Sinds kort werk ik bij de gemeente Den Haag in het gebiedsteam Centrum. Den Haag staat (net als vele andere plekken in Nederland) voor de interessante opgave van verdichting, waaraan ik de komende tijd met veel enthousiasme ga werken. Naast mijn werkzaamheden bij de gemeente en mijn inzet bij de Jong BNSP, ben ik op dit moment ook bezig met de beroepservaringsperiode om mijn officiële titel te halen.

Ongeveer twee jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met de Jong BNSP, na het meedoen aan een brainstorm-sessie ben ik eigenlijk zo naar binnen gerold. Met veel plezier houd ik mij bezig met de organisatie van verschillende evenementen. Het is leuk om te zien dat er veel mensen terug blijven komen, maar ook de komst van nieuwe deelnemers aan onze events geven mij een grote glimlach. Ik haal zelf veel plezier uit de planning, organisatie en het denken over het vakgebied, maar uiteindelijk maakt de diversiteit aan mensen en activiteiten de Jong BNSP alle moeite waard!

AXEL BUYSSCHAERT 

Mijn naam is Axel Buysschaert, ik heb mijn Master Urbanism behaald op de TU in Delft en ben sinds een paar jaar werkzaam op de Stedenbouw afdeling van de Gemeente Rotterdam.

Ik ben in het bestuur van Jong BNSP beland na de leuke ervaring met het organiseren van “Jong BNSP pakt de trein”. Via Jong BNSP kom ik in contact met andere toffe jonge professionals op de evenementen. Ook heb ik contact op een laagdrempelig en aanspreekbaar niveau met meer ervaren mensen in de vakwereld tijdens de organisatie van deze evenementen. Dit is voor mij de grootste waarde van de Jong BNSP.

LINDA VAN OS

Mijn naam is Linda van Os, ik ben Stedenbouwkundige en afgestudeerd aan de Rotterdamse Academie van Bouwkust in 2016. Tijdens mijn studie heb ik bij verschillende ontwerpbureaus en gemeentes gewerkt. Ondertussen ben ik 5 jaar werkzaam bij de Gemeente Den Haag, waar op dit moment werk aan de uitdaging voor 10.000 nieuwe woningen in Zuidwest. Binnen de stedenbouw ben ik in het bijzonder geïnteresseerd in de thema’s openbare ruimte, gezondheid en waterveiligheid. Ik vind het belangrijk om kennis te delen met geïnteresseerd zowel binnen als het buiten het vakgebied. Zo heb ik o.a. rondleidingen en presentaties gegeven voor Summerschool TU delft, participatie en presentatie voor de VN Lions dag en ben ik onderdeel van Community tegen eenzaamheid in Den Haag.

Jong BNSP is een mooie manier om meer vakgenoten te leren kennen, informatie uit te wisselen en inspiratie op te doen. Naast het organiseren van evenementen, hoop ik binnen het bestuur ook een verbindende rol te kunnen spelen voor onze vakgenoten binnen de opleidingen. Ik heb zin om de komende periode met mijn bestuursgenoten mooie thema’s op de agenda te zetten!

EN JIJ?!..

Met veel plezier organiseren wij de activiteiten, houden we jullie up to date en zorgen we af en toe voor een leuke borrel. Werk jij op een interessante plek en lijkt het je leuk om andere mensen jouw werkplek te laten zien, heb je een idee voor een leuke excursie of zin om je in te zetten voor de young professionals uit ons vakgebied? Laat je horen en doe mee!

Je kunt ons bereiken via jong@bnsp.nl. Of…wil je mee naar een van onze activiteiten? Houdt dan de Facebook pagina van de Jong BNSP in de gaten!

Recent nieuws

Blog

Aan de slag met de Omgevingswet | Krachtenbundeling zorgt voor denkkracht én positie

Stedenbouwkundige bureaus, advies- en ingenieursbureaus bundelen steeds vaker hun kracht voor grote opgaven in het werkveld, zoals het DSO, de Regionale Energie Strategie en aanpak.

Lees verder
Uit het netwerk

REGIONALE ENERGIESTRATEGIE EN MILIEUEFFECTRAPPORTAGE | resultaten, ervaringen en aandachtspunten uit de pilots

Tijdig inzicht in milieueffecten biedt kansen voor de regionale energiestrategie (RES). Milieueffectrapportage geeft goede ondersteuning bij een RES. Het helpt om onderbouwde keuzes te maken tussen.

Lees verder
Uit het netwerk

OPROEP | GPKL zoekt stedenbouwers en planologen voor de werkgroep Bestaande Openbare Ruimte

Het Gemeentelijk Platform Kabels en Leidingen (GPKL) is hét kennisnetwerk rond ondergrondse kabels en leidingen, voor en door gemeenten. Om ontwikkelingen rond de ondergrondse leidingeninfrastructuur op.

Lees verder

Agenda

16 december 2020

18:30 tot 20:30BNSP

ALV 2020

21 januari 2021

20:00 tot 21:30BNSP

Presentatie Theo Baart

11 februari 2021

20:00 tot 21:30BNSP

Presentatie Milikowski verplaatst