Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


Jong BNSP terugblik op excursie DUIN

24 juli 2018 BNSPJong BNSP

Op een zonnige vrijdag heeft de Jong BNSP een bezoek gebracht aan DUIN. Bij binnenkomst in de wijk in Almere overvalt je een vakantie gevoel; strand, zand, helmgras, schelpen en duinen. Ook de kronkelende straten, het hoogte verschil en de positie van de woningen dragen hieraan bij.

In de modelwoning vertelt Bernadette Janssen van BVR enthousiast over het proces en het idee achter dit plan. Zo blijkt zand in combinatie met de hoogteverschillen in het landschap, van wel 6 tot 9 meter, een ideaal middel om allerlei onwenselijke elementen uit het straatbeeld te onttrekken. Door bijvoorbeeld parkeergarages in te pakken in zand, gaan ze op in het duinlandschap.

De opdrachtgever is Amvest, een belegger, waardoor dit plan ondanks de crisis toch is ontwikkeld. BVR is hierbij van a tot z betrokken en zorgt nu in de uitwerking voor een compleet doordacht plan. Tijdens een wandeling door de wijk bezoeken we de verschillende deelgebieden in DUIN met ieder een eigen sfeer, van wonen in een bos tot wonen in de duinen. Na een korte tussenstop om in een van de woontorens van het uitzicht te genieten, sluiten we de dag af bij een strandtent.

BVR bedankt voor de ontzettend leuke excursie en deelnemers tot de volgende keer!

Foto’s: BVR en Floor van Dijk