Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


Jong BNSP pakt de trein: – Zwolle naar Emmen-

29 mei 2018 BNSPJong BNSP

‘Kilometers spoor vliegen onder mij door’ zo klinkt het in één van ‘s Neerlands grootste popsongs aller tijden. Navraag in verscheidene kringen leert ons echter dat deze kilometers spoor vaak dezelfde kilometers zijn. En dat terwijl er in Nederland zoveel verschillende kilometers spoor door het land verspreid liggen.

In deze eerste Jong BNSP pakt de trein verkennen we de dorpen en steden op de route van Zwolle naar Emmen. Onder het motto ‘het is blauw en het rijdt als een trein’ baat Blauwnet hier een stoptrein verbinding uit. De rit van Zwolle naar Emmen duurt een uurtje. Tussen Zwolle en Emmen liggen echter acht dorpen die het uitstappen ongetwijfeld waard zijn!

Doe mee!

Ga mee in de trein met Jong BNSP én adopteer een stop tussen Zwolle en Emmen. Bij elke geadopteerde stop stappen we uit en hebben we een halfuur (tot de volgende trein komt) om iets over het dorp te leren. Wat is er bijvoorbeeld te vermelden over de ‘Ganzenstad’? En, welke van de grote vier Nederlandse gemeenten heeft een dependance aan de Verlengde Hogeveense Vaart?

Zaterdag 9 juni verzamelen we om 10:00 in Zwolle.

Geef je op via: https://goo.gl/forms/Sg8qAYsShlIqEuaZ2