Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


Jong BNSP

Wij zijn de tak van de BNSP (Beroepsvereniging voor Nederlandse Stedebouwkundigen en Planologen) die zij aan zij met het BNSPbestuur opkomt voor de belangen van de jonge vakgenoten onder de 35 jaar, zowel studenten als jong professionals. Samen met jonge mensen creëren we een platform dat aan de ruimtelijke toekomst van Nederland werkt! We richten ons op drie pijlers die van betekenis zijn voor jou als jong professional: 

Kennis Ons doel is om elkaar aan het denken te zetten, om elkaar te inspireren en om te discussiëren over de actualiteit van het vakgebied. Of je nu studeert of werkt, behoefte aan nieuwe kennis en nieuwe ideeën heeft iedereen!

Netwerk Soms organiseren we een lezing, soms een excursie. Tijdens deze events staat ook verbindingen leggen tussen mensen centraal. Niet alleen verbindingen met andere disciplines, maar ook door in contact komen met meer ervaren professionals.

Business Door de events en het netwerk wat hier ontstaat, vervullen we een rol als matchmakers voor stageplaats zoekenden, opdrachtgevers en potentiële werkgevers. Ook door het organiseren van een jaarlijkse prijsvraag hopen we jongeren op een podium te zetten en hun ideeën een stap verder te brengen!

 

WIE ZIJN WE:

EVA VAN RIJEN (voorzitter – activiteiten)

Na mijn afstuderen aan de TU Delft (master Urbanism) belande ik als trainee in de woningcorporatiesector. Na de afronding van mijn traineeship, werk ik nu als junior adviseur bij adviesbureau DTNP. Om mijn netwerk binnen het ruimtelijk werkveld te vergroten, ben ik de Jong BNSP ingerold.

Tijdens activiteiten van de Jong BNSP kom ik makkelijk met andere stedenbouwkundigen en planologen in contact. Ik blijf het leuk vinden om te horen wat anderen doen en hoe ze daar gekomen zijn. Ik heb al veel leuke gesprekken gevoerd tijdens een activiteit of na afloop bij de borrel. Naast een groter netwerk krijg ik tegelijkertijd ook veel van Nederland te zien door de activiteiten die we organiseren. Tijdens een bureau- of projectbezoek doe ik vaak inspiratie op door de bevlogen verhalen over specifieke projecten of werkwijzen.

NIEK VAN DER VELDE (prijsvraag – activiteiten)

Mijn naam is Niek van der Velde, ik heb mijn Master Urbanism in Delft behaald en ben sinds een paar jaar werkzaam bij de Gemeente Zoetermeer. Ik heb een brede interesse binnen en buiten het vakgebied en laat me graag inspireren, door altijd om me heen te kijken en door interessante projecten te bezoeken.

Jong BNSP biedt de kans om mijn brede interesse binnen het vakgebied te botvieren. Er gebeurt heel veel interessants waar je meestal geen tijd voor of toegang tot hebt. Onder de vlag van Jong BNSP komen we laagdrempelig binnen bij bureaus, gemeenten en projecten. De excursie in Almere Duin! door BVR en het treintje naar Emmen met presentatie en rondleiding door de Gemeente zijn hier enkele voorbeelden van. Leuk aan de activiteiten is niet alleen het feit dat je interessante dingen ziet, maar ook dat je hierover met elkaar in gesprek kunt gaan.

KIM SCHOTTING (penningmeester – activiteiten)

Ik ben Kim Schotting en ben in 2017 afgestudeerd aan de TU Delft in de richting van Stedenbouw. Na mijn studie heb ik een paar maanden als onderzoeker bij de TU Delft gewerkt en nu ben ik aan het werk als medior Stedenbouw bij de Gemeente Rotterdam. Door een oud studie- en commissiegenootje ben ik gevraagd of ik onderdeel wilde worden van het bestuur van de Jong BNSP. Dat leek me een hele leuke uitdaging die ik zeker aan moest gaan.

Het onderdeel zijn van het bestuur van Jong BNSP geeft mij de mogelijkheid om interessante en leerzame bijeenkomsten te organiseren voor de jonge stedenbouwer en planoloog. Het is een manier om meer vakgenoten te leren kennen en informatie mee uit te wisselen dan anders mogelijk zou zijn. Daarnaast heb ik het organiseren van activiteiten altijd enorm leuk gevonden dus dat is een mooie bijkomstigheid. Ik kijk ernaar uit nog vele inspirerende en leerzame bijeenkomsten te organiseren voor ons vakgebied.

FLOOR VAN DIJK (promo – activiteiten)

Al tijdens mijn afstuderen werkte ik (parttime) bij plein06. Na mijn afstuderen (2017)  aan de TU Delft (Urbanism), ben ik bij plein06 gaan werken als (stedenbouwkundig) ontwerper. Sinds kort werk ik bij de gemeente Den Haag in het gebiedsteam Centrum. Den Haag staat (net als vele andere plekken in Nederland) voor de interessante opgave van verdichting, waaraan ik de komende tijd met veel enthousiasme ga werken. Naast mijn werkzaamheden bij de gemeente en mijn inzet bij de Jong BNSP, ben ik op dit moment ook bezig met de beroepservaringsperiode om mijn officiële titel te halen.

Ongeveer twee jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met de Jong BNSP, na het meedoen aan een brainstorm-sessie ben ik eigenlijk zo naar binnen gerold. Met veel plezier houd ik mij bezig met de organisatie van verschillende evenementen. Het is leuk om te zien dat er veel mensen terug blijven komen, maar ook de komst van nieuwe deelnemers aan onze events geven mij een grote glimlach. Ik haal zelf veel plezier uit de planning, organisatie en het denken over het vakgebied, maar uiteindelijk maakt de diversiteit aan mensen en activiteiten de Jong BNSP alle moeite waard!

AXEL BUYSSCHAERT (activiteiten)

Mijn naam is Axel Buysschaert, ik heb mijn Master Urbanism behaald op de TU in Delft en ben sinds een paar jaar werkzaam op de Stedenbouw afdeling van de Gemeente Rotterdam.

Ik ben in het bestuur van Jong BNSP beland na de leuke ervaring met het organiseren van “Jong BNSP pakt de trein”. Via Jong BNSP kom ik in contact met andere toffe jonge professionals op de evenementen. Ook heb ik contact op een laagdrempelig en aanspreekbaar niveau met meer ervaren mensen in de vakwereld tijdens de organisatie van deze evenementen. Dit is voor mij de grootste waarde van de Jong BNSP.

EN JIJ?!..

Met veel plezier organiseren wij de activiteiten, houden we jullie up to date en zorgen we af en toe voor een leuke borrel. Werk jij op een interessante plek en lijkt het je leuk om andere mensen jouw werkplek te laten zien, heb je een idee voor een leuke excursie of zin om je in te zetten voor de young professionals uit ons vakgebied? Laat je horen en doe mee!

Je kunt ons bereiken via jong@bnsp.nl. Of…wil je mee naar een van onze activiteiten? Houdt dan de Facebook pagina van de Jong BNSP in de gaten!

 

Uit het netwerkJong BNSP

SUMMER SCHOOL DESIGN OUR FUTURE WITH DATA

This summer we will organise a very special summer school. More than ever we will bring the smart city into practice and combine urbanism with.

Lees meer
BNSPJong BNSP

Verslag bouwplaatsbezoek Jong BNSP | Little C in Rotterdam

24 mei zijn we met Jong BNSP op bezoek geweest bij de bouwplaats van Little C. De groep verzamelde bij metro halte Coolhaven in Rotterdam.

Lees verder
Uit het netwerkJong BNSP

SUMMERSCHOOL DESIGN DE TOEKOMST VAN ZUID-HOLLAND

Kennislab voor Urbanisme organiseert van 1 tot en met 3 juli de Summerschool Design de Toekomst van Zuid-Holland. Doe mee aan deze summerschool van het.

Lees verder
Uit het netwerkJong BNSP

De Regio van jouw Toekomst

De Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) roept jongeren op om in een essay een beeld te schetsen van hun regio in 2050. Hoe.

Lees verder
Uit het netwerkJong BNSP

3 t/m 7 juli Ruimtekoers Festival

Kunst- en cultuurfestival Ruimtekoers keert terug! Dit keer niet in lege kantoor- of winkelpanden, maar in de buitenlucht. Van 3 tot en met 7 juli.

Lees verder
Uit het netwerkJong BNSP

Inschrijving Startup in residence Noord-Holland 2019 van start

Voor de derde keer op rij organiseert de provincie Noord-Holland Startup in residence. Startups kunnen zich tot en met eind mei inschrijven voor verschillende uitdagingen waar.

Lees verder
Uit het netwerkJong BNSP

SUMMERSCHOOL JOURNALISTIEK EN SMART CITIES

  Wil jij alles leren over smart city? En hou je naast je werkzaamheden binnen de Ruimtelijke Ordening van schrijven? Doe dan mee aan de.

Lees verder
BNSPJong BNSP

JBNSP | Bureaubezoek DTNP

Op vrijdag 14 juni gaat Jong BNSP op bureaubezoek bij Adviesbureau Droogh Trommelen en Partners (DTNP) in Nijmegen. DTNP adviseert overheden en marktpartijen over de.

Lees verder
BNSPJong BNSP

JBNSP | Bouwplaatsbezoek Little C

Bouwplaatsbezoek Little C Altijd al eens een ontwerp in uitvoering willen zien? Dan hebben we interessante evenement in de planning! Vrijdag 24 mei, om 14:00.

Lees verder
BNSPJong BNSP

Prijswinnaars Prijsvraag Zoetermeer geven een lunchlezing in Eindhoven!

Studievereniging VIA Urbanism te Eindhoven heeft de prijswinnaars van de Prijsvraag Maximaal Park Maximaal Wonen, uitgenodigd om een lunchlezing te geven over hun winnend ontwerp, Sport.

Lees verder