Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


buitenlandexcursie 2018: Aarhus

30 april 2018 BNSPDuurzame Stedelijke Ontwikkeling

Excursie Aarhus Denemarken, 31 mei t/m 3 juni 2018, naar de gelukkigste stad ter wereld!

Ook dit jaar organiseert de Stichting De Levende Stad in samenwerking met de BNSP weer een vierdaagse excursie naar het buitenland. Na het succes van onze voorgaande excursies naar Vlaanderen in 2014, Berlijn in 2015, Zuid-Engeland in 2016 en Bilbao in 2017 gaat onze vierdaagse excursie dit jaar naar Denemarken, en wel naar Aarhus.

Zoals je misschien weet, wordt er een ranglijst bijgehouden van de gelukkigste landen ter wereld. Steevast staan de Scandinavische landen bovenaan en van die landen strijkt Denemarken het vaakst met de titel “Gelukkigste land ter wereld”. Maar daar houdt het niet mee op, want ook binnen Denemarken vindt een competitie plaats: wat is dan de gelukkigste stad? Hoewel Kopenhagen vaak roept, dat zij de gelukkigste stad van Denemarken is, blijkt uit “onafhankelijk onderzoek”, dat zij de eer aan Aarhus moeten laten. Daarmee zou Aarhus dus de gelukkigste stad ter wereld moeten zijn.

Maar waar zit het ‘m nu in? Waarom zijn de bewoners van Aarhus zo gelukkig?
Komt dat door:

  • de voortvarende aanpak van de stadsvernieuwing?
  • de hoge ambities op het gebied van duurzaamheid? (in 2030 100% Co2-neutraal!)
  • de grote aandacht, die Aarhus heeft voor de jeugd?
  • de ver doorgevoerde sociale verzorging?
  • een strikte scheiding van werk en privé?
  • een aantal ongrijpbare zaken, die allemaal vallen onder de term “Hygge”?

Tijd om op speurtocht te gaan naar de factoren, die van Aarhus de gelukkigste stad ter wereld maken. Uiteraard zullen we de gemeente bevragen hoe zij haar torenhoge ambities denken te verwezenlijken.

Verder zullen we diverse projecten bezoeken, maar er zal voldoende tijd ingeruimd worden om eigen ervaringen op te doen: Voelt de stad ontspannen aan? Waarom is die plek zo “lekker”? Kortom: zit het ‘m in de hardware of meer in de belevingswereld? We gaan dit jaar bewust niet in september of oktober, maar een stuk vroeger om te kunnen profiteren van het betoverende langdurige daglicht.

Prijs: € 795,00.  Deelnemers aan het netwerk van De Levende Stad en BNSP-leden krijgen een korting van € 100. Meerprijs voor een 1-persoonskamer is  € 140,00 op de hierboven genoemde prijzen. De excursie geldt als bij- en nascholing in het kader van de Wet op de Architectentitel.

Wil je mee? Geef je dan nu nog op bij info@delevendestad.nl. Wacht hier niet te lang mee want er kunnen maximaal 25 mensen deelnemen. Heb je nu al vragen? Neem dan contact op met Bert Harmelink (+31.6.83432811) Wil Groenhuijsen (info@fotogroenhuijsen.nl) of Jos van der Mark (+31.6.22977717)

Heb jij je al opgegeven? Schrijf je hieronder definitief in. Je ontvangt vervolgens een factuur vanuit het secretariaat van de BNSP:

Selecteer een geldig formulier