Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden zoekt Adviseur Ruimtelijke Adaptatie en Omgevingswet

26 januari 2017 Vacatures
HDSR logo

Algemene Informatie

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden zorgt voor veilige dijken, schoon water en droge voeten in het zuidelijk deel van de provincie Utrecht en een klein deel van Zuid-Holland. Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden is één van de 22 waterschappen in Nederland. Het waterschap is, net als een gemeente, een lokale overheid. Het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden bestaat uit een algemeen bestuur, een college van dijkgraaf en hoogheemraden en circa 450 medewerkers. Binnen het waterschap is bij de afdeling Ontwikkeling, Strategie en Advies (OSA) een tijdelijke vacature ontstaan voor de functie van

Adviseur Ruimtelijke Adaptatie en Omgevingswet

Voor 36 uur p/w (Houten)

De functie

Je bekijkt in overleg met collega’s of er in ruimtelijke plannen voldoende aandacht en kansen zijn voor waterbelangen en ruimtelijke adaptatie. Je bent binnen het watertoetsproces met gemeenten en andere partijen het gezicht van het waterschap. Het waterschap is afgelopen jaar gestart met de implementatie van de Omgevingswet. Je zorgt ervoor dat de omgevingswaarden binnen gemeentelijke omgevingsvisies en omgevingsplannen aansluiten bij de waterschapsbelangen, waaronder ruimtelijke adaptatie.

Jouw profiel

 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van planologie en watermanagement.
 • Je beschikt over een afgeronde HBO+ opleiding in dit werkveld.
 • Je hebt ruime werkervaring met toepassing van advisering in ruimtelijke plannen (watertoets-proces).
 • Je hebt affiniteit met de omgevingswet, ruimtelijke adaptatie en gebiedsprocessen.
 • Je hebt uitstekende communicatieve eigenschappen (mondeling en schriftelijk) gericht op samenwerking en kunt representatief en overtuigend naar buiten treden.
 • Je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en bent in staat om te verbinden (relatiebeheer met gemeenten).

Wij bieden

 • Een afwisselende baan binnen een lerende organisatie voor twee jaar.
 • Je wordt aangesteld in algemene dienst en geplaatst op de bovengenoemde functie.
 • De waterschapsector kent een eigen CAO, de Sectorale Arbeidsvoorwaardenregelingen Waterschapspersoneel.
 • De functie is ingedeeld in schaal 10 van de salarisschalen voor waterschapspersoneel. Het basis salaris is minimaal € 2.890,=  en maximaal € 4.014,= bruto per maand (36-urige werkweek). Inschaling vindt plaats op basis van kennis en werkervaring.
 • Daarnaast heb je een individueel keuzebudget ter hoogte van tenminste 20% van je salaris, dat je naar eigen inzicht kan inzetten, bijvoorbeeld voor het kopen van extra vakantiedagen.
 • Ook bieden we kansen om je binnen ons waterschap te blijven ontwikkelen. Hiervoor is een persoonlijk opleidingsbudget gereserveerd, dat je in overleg met je leidinggevende kan inzetten.
 • We hanteren flexibele werktijden en bieden de mogelijkheid tijd en plaats onafhankelijk te werken.

Contactpersoon voor informatie (tijdens kantooruren)

Voor aanvullende informatie over de functie kun je tijdens kantooruren terecht bij Dries Schuwer, Projectleider Omgevingswet Planvorming, tel. 06 11 61 47 02. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Monique de Vries, Senior HR-adviseur a.i., 030 – 209 70 70. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Iets voor jou?

Stuur je reactie en cv onder vermelding van “sollicitatie Adviseur Ruimtelijke Adaptatie en Omgevingswet” en het vacaturenummer 2016.40 tot uiterlijk zondag 12 februari a.s. via het sollicitatieformulier.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 22 februari 2017.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

 

 

 

replies are closed