Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


Hoe maak jij van de beroepservaringperiode een win-win situatie?

1 oktober 2019 Blog BNSPBep-TalksJong BNSP
Joris van Loenhout – stedenbouwkundige 
BEP (afgerond 2018)

Joris is stedenbouwkundige bij Inbo. Hij werkt aan binnen- en buitenstedelijke ontwikkelingen in opdracht van ontwikkelaars, gemeenten en de Rijksoverheid. De projecten waar hij aan werkt variëren van transformatieopgaven in bestaande buurten tot en met het uitwerken van ruimtelijke strategieën voor (nieuwe) stadsdelen.

Joris heeft de beroepservaringperiode afgerond en denkt dat mede-alumni een kans laten liggen door geen startgesprek in te plannen. Hij is ervan overtuigd dat het een win-win situatie oplevert voor zowel werknemer als werkgever en legt uit hoe dit kan worden georganiseerd. 

Proces: kies een route die bij jou past

Je kunt kiezen tussen de geïntegreerde route en de zelfstandige route. Het geïntegreerde programma organiseert jouw beroepservaringperiode, maar ontneemt de mogelijkheid om je eigen interesse en tempo te volgen. Als jij de mogelijkheid krijgt van jouw werkgever om te werken aan veel verschillende projecten in verschillende fasen, dan past de zelfstandige route waarschijnlijk beter. Daarnaast kan eerder opgedane werkervaring, bijvoorbeeld een stage of parttime werk tijdens de masterstudie, worden gebruikt om de periode sneller te doorlopen.

Inhoudelijk: gebruik de beroepservaringperiode om richting te geven aan jouw ontwikkeling

De beroepservaringperiode vereist dat tijdens de eerste twee jaar werkervaring veel verschillende werkzaamheden worden verricht. Deze werkzaamheden zijn te herleiden naar verschillende eindtermen waar uiteindelijk aan moet worden voldaan. De eindtermen kunnen op veel verschillende manieren worden ingevuld. Het voordeel hiervan is dat deze eindtermen inzetbaar zijn als extra argument om een eigen koers uit te zetten binnen en buiten jouw organisatie.

Tijdens de beroepservaringperiode kan worden gewerkt aan offertes, urenramingen, plannen van aanpak, haalbaarheidsstudies, schetsontwerpen, structuurontwerpen, voorontwerpen, definitieve ontwerpen, inrichtingsplannen, technische ontwerpen, uitvoeringsontwerpen, beeldkwaliteitsplannen, beheerplannen en andere aspecten van het vak. Het is niet vanzelfsprekend dat je aan al deze verschillende producten meewerkt in je eerste twee jaar werkervaring. Je ontwikkelt je dus veel sneller in de breedte van het werkveld wanneer je de beroepservaring als kapstok gebruikt.

Financieel: maak afspraken met jouw werkgever over tijd en geld

Niet onbelangrijk is de financiële win-win situatie die de beroepservaringperiode oplevert voor de werknemer en werkgever. Inhoudelijk breed ontwikkelen betekent dat jij direct breder inzetbaar wordt in jouw werkveld. Dit maakt het voor jouw werkgever interessant om voor de beroepservaringperiode een (uren)budget op te nemen. Hieronder een kort overzicht aan welke orde van grootte moet worden gedacht bij het volgen van de zelfstandige route:

 

Het veranderen van het perspectief op de beroepservaringperiode van moeten naar willen is een kwestie van tijd wanneer je bent begonnen: de periode biedt passende persoonlijke ontwikkelingsruimte, versnelt jouw groei en levert zowel inhoudelijk als financieel een win-win situatie op voor werknemer en werkgever.