Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


Het nieuwe werken sinds voorjaar 2020

Foto: Guido Wallagh, INBO

De Coronacrisis zet ons privé- en werkzame leven danig op de kop. Hoe vindt jouw werk doorgang en hoe maak je nu als team een ontwerp. Vrees je voor je voortbestaan of zie je juist nieuwe kansen. Hoe pas je participatie toe. Hapert het systeem of valt het juist wel mee dankzij de massale ontdekking van skype, teams en andere visuele media.

Welke creatieve en innovatieve stromingen poppen op in jouw dagelijkse praktijk. En als alles weer onder controle is, gaan we dan weer terug naar de oude modus, of zal er dan iets veranderd zijn? Vooralsnog wordt ingezet op de intelligente restart. Wat kunnen we ons daarbij voorstellen? Vragen die we aan onszelf en aan jou voorleggen.

Deel jouw ervaring, jouw inzicht, innovatieve ideeën en jouw inspiratie met Judith via j.flapper@bnsp.nl in deze tijd dat steden en dorpen de hele week zich in zondagsrust bevinden, dat de openbare ruimte verstild ligt te wachten op reuring en gebruik, dat heel Nederland aan het klussen is en er ongekende wachtrijen bij de afvalverwerkingsstations ontstaan, dat de Britten massaal zaaigoed voor eigen tuingroenten hebben ingeslagen, dat bij sommige schoolkinderen het scherm al wekenlang op zwart staat en bij andere het digitale leren aanslaat. Dat je in je uppie woont en werkt of met je hele familie samenwoont en dat er geen fysieke verjaardagen, ontmoetingen, feestjes, herdenkingen zijn.

Denk aan een foto, column, ontwerp, pleidooi, de vorm is vrij. Wij delen het op deze site met jullie en zetten jullie inzichten door. Zodat de media, politiek, besturen, opdrachtgevers, kennisinstellingen en je geïnteresseerde vakgenoten geïnspireerd raken en wellicht jouw ervaring en inzicht gaan toepassen, terug koppelen naar jou of als input gaan gebruiken voor het werken tijdens en na Coronatijden!

Blog

Corona in een Levende Stad | Elma van Beek

Elma van Beek is partner bij Bureau Maris, oprichter van de Levende Stad en lid van de werkgroep Duurzame Stedelijke Ontwikkeling van BNSP en NVTL.

Lees meer
netwerk

Stadsleven | Coronastad

Ook Stadsleven volgt de wereld sinds Corona en welke impact dit rondzwervende virus heeft op het stadsleven. In tijden van #corona klinkt de stad anders..

Lees verder
Blog

Social Distancing Dashboard biedt routekaart voor stadsbewoners | TU Delft & AMS Institute

De eerste voorzichtige stappen zijn gezet om de COVID-19 lockdown te versoepelen. Voetgangers en fietsers keren terug naar de straten van de stad. Nu het.

Lees verder
Blog

Covid 19 | The Planner: Bart Stuart en Klaar van der Lippe | Buro Spelen

Door omstandigheden werken we deze maanden vanuit Antwerpen Zuid. Als kunstenaars actief in ruimtelijke ordening in Nederland, kijken we ook hier kritisch en opgewekt naar.

Lees verder
Blog

Niets doen is wél een optie | Wouter Veldhuis | MUST

Foto Unsplash/@tandemxvisuals Door Wouter Veldhuis Toen mijn vader nog huisarts was, keken wij ’s avonds vaak naar ‘Vinger aan de Pols’. Het televisieprogramma over ziekte.

Lees verder
Blog

Anders kijken | Guido Wallagh, partner-adviseur INBO

In 1988 introduceerde het Rijk het begrip ‘dagelijkse leefomgeving’. Twee simpele woordjes in de Vierde Nota over de Ruimtelijke Ordening, die alles behalve dat zijn.

Lees verder
Blog

Pakhuis De Zwijger | Robbert Bovee | Blijvend in gesprek, alleen nu online

Jaarlijks organiseren wij meer dan 600 programma’s over een breed pallet aan onderwerpen. Hierbij is het ruimtelijke domein een grote pijler binnen onze programmering. Ons.

Lees verder
Blog

De omgevallen boekenkast | Beroepshalve

Door Tjerk Ruimschotel onze vaste blogger! Terwijl een wat zwaarmoedige buurvrouw haar eigen Piet Hein Eekachtige doodskist in elkaar timmert, de zwaluwen hun nest verder.

Lees verder
Blog

Harry den Hartog: Shanghai na COVID-19: global city en bouwen voor de buurt

Entree van een  ‘xiaoqu’  (woonbuurt) met aangescherpte toegangscontrole / foto Harry den Hartog Een mooi artikel van Harry den Hartog, gepubliceerd door Archined op vrijdag.

Lees verder
Blog

WING werkt! Jannemarie de Jonge

Wing werkt (op afstand)! Met een hoofdvestiging in Wageningen, een nevenvestiging in Groningen en sinds anderhalf jaar een ‘online-collega’ in Myanmar, waren we bij Wing.

Lees verder