De Coronacrisis zet ons privé- en werkzame leven danig op de kop. Hoe vindt jouw werk doorgang en hoe maak je nu als team een ontwerp. Vrees je voor je voortbestaan of zie je juist nieuwe kansen. Hoe pas je participatie toe. Hapert het systeem of valt het juist wel mee dankzij de massale ontdekking van skype, teams en andere visuele media.
Welke creatieve en innovatieve stromingen poppen op in jouw dagelijkse praktijk. En als alles weer onder controle is, gaan we dan weer terug naar de oude modus, of zal er dan iets veranderd zijn? Vooralsnog wordt ingezet op de intelligente restart. Wat kunnen we ons daarbij voorstellen? Vragen die we aan onszelf en aan jou voorleggen.
Deel jouw ervaring, jouw inzicht, innovatieve ideeën en jouw inspiratie met Judith via j.flapper@bnsp.nl in deze tijd dat steden en dorpen de hele week zich in zondagsrust bevinden, dat de openbare ruimte verstild ligt te wachten op reuring en gebruik, dat heel Nederland aan het klussen is en er ongekende wachtrijen bij de afvalverwerkingsstations ontstaan, dat de Britten massaal zaaigoed voor eigen tuingroenten hebben ingeslagen, dat bij sommige schoolkinderen het scherm al wekenlang op zwart staat en bij andere het digitale leren aanslaat. Dat je in je uppie woont en werkt of met je hele familie samenwoont en dat er geen fysieke verjaardagen, ontmoetingen, feestjes, herdenkingen zijn.
Denk aan een foto, column, ontwerp, pleidooi, de vorm is vrij. Wij delen het op deze site met jullie en zetten jullie inzichten door. Zodat de media, politiek, besturen, opdrachtgevers, kennisinstellingen en je geïnteresseerde vakgenoten geïnspireerd raken en wellicht jouw ervaring en inzicht gaan toepassen, terug koppelen naar jou of als input gaan gebruiken voor het werken tijdens en na Coronatijden!
Elma van Beek is partner bij Bureau Maris, oprichter van de Levende Stad en lid van de werkgroep Duurzame Stedelijke Ontwikkeling van BNSP en NVTL.
Lees meerOok Stadsleven volgt de wereld sinds Corona en welke impact dit rondzwervende virus heeft op het stadsleven. In tijden van #corona klinkt de stad anders..
De eerste voorzichtige stappen zijn gezet om de COVID-19 lockdown te versoepelen. Voetgangers en fietsers keren terug naar de straten van de stad. Nu het.
Door omstandigheden werken we deze maanden vanuit Antwerpen Zuid. Als kunstenaars actief in ruimtelijke ordening in Nederland, kijken we ook hier kritisch en opgewekt naar.
Foto Unsplash/@tandemxvisuals Door Wouter Veldhuis Toen mijn vader nog huisarts was, keken wij ’s avonds vaak naar ‘Vinger aan de Pols’. Het televisieprogramma over ziekte.
In 1988 introduceerde het Rijk het begrip ‘dagelijkse leefomgeving’. Twee simpele woordjes in de Vierde Nota over de Ruimtelijke Ordening, die alles behalve dat zijn.
Jaarlijks organiseren wij meer dan 600 programma’s over een breed pallet aan onderwerpen. Hierbij is het ruimtelijke domein een grote pijler binnen onze programmering. Ons.
Door Tjerk Ruimschotel onze vaste blogger! Terwijl een wat zwaarmoedige buurvrouw haar eigen Piet Hein Eekachtige doodskist in elkaar timmert, de zwaluwen hun nest verder.
Entree van een ‘xiaoqu’ (woonbuurt) met aangescherpte toegangscontrole / foto Harry den Hartog Een mooi artikel van Harry den Hartog, gepubliceerd door Archined op vrijdag.
Wing werkt (op afstand)! Met een hoofdvestiging in Wageningen, een nevenvestiging in Groningen en sinds anderhalf jaar een ‘online-collega’ in Myanmar, waren we bij Wing.