Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


Sollicitatie gesloten

23 september 2016 Vacatures
Gemeente Leiden500

Gemeente Leiden

Leiden is een geweldige plek om te werken, te studeren, te ondernemen, te wonen en te zijn. Leiden is de Stad van Ontdekkingen, met een prachtige historische binnenstad en een rijke traditie van kennis en cultuur. De diversiteit van de stad zien wij graag terug in ons personeelsbestand.

Met hart voor de stad …. zo werken wij als gemeentelijke organisatie voor Leiden. Steeds vaker zoeken we de samenwerking met de stad, haar inwoners, ondernemers en andere partijen om nieuwe, mooie en waardevolle ideeën en initiatieven te laten ontstaan en in de praktijk te brengen. Samen maken we Leiden en de Leidse regio een nog geweldiger plek. Werken bij Leiden … iets voor jou?

Team Ruimtelijke Ontwikkeling is op zoek naar een kundig en initiatiefrijke Stedenbouwkundige
36 uur, schaal 11

Wat zijn de werkzaamheden?

Leiden kent een grote dynamiek op het gebied van stedelijke ontwikkeling. De stedenbouwkundige heeft daarin een belangrijke rol. Je bent verantwoordelijk voor het bijdragen aan een kwalitatief hoogwaardige stedelijke structuur en voor het versterken van het woon-, verblijfs- en vestigingsklimaat van onze stad. Dat het nader vormgeven van de duurzaamheidsdoelstellingen een belangrijk uitgangspunt is, zal duidelijk zijn.

De komende jaren zal er vanuit ons team veel aandacht besteed worden aan de gewenste stedelijke ontwikkelingsrichting. Het gaat daarbij om Leiden als stad, maar zeker ook om Leiden als onderdeel van de regio. Dit o.a. in het kader van de Regionale Omgevingsvisie, de Toekomst Leidse Regio, een Omgevingsplan voor Leiden en de ontwikkeling van wijkvisies.

Je werkzaamheden bestaan vooral uit het leveren van stedenbouwkundige kennis en inzichten in diverse stedelijke projecten en gebiedsontwikkelingen. De projecten worden veelal door marktpartijen ontwikkeld. Het ondersteunen van initiatieven uit de stad is onderdeel van je takenpakket. Dat geldt natuurlijk ook voor de advisering van management en bestuur.

Voor ons team zoeken wij een kundig en initiatiefrijke stedenbouwer die, rekening houdend met actuele maatschappelijke en vakinhoudelijke ontwikkelingen, een belangrijke rol gaat vervullen bij de geschetste ontwikkelingen en concrete projecten.

Wat neem je mee?

Het voorgaande betekent dat je een goede vakkennis bezit en in staat moet zijn om je standpunten met betrekking tot de betekenis van stedenbouw helder te verwoorden. Dit zowel op bestuurlijk en ambtelijk niveau als in de context van complexe ruimtelijke vraagstukken.

We vinden het daarom belangrijk dat je beschikt over de volgende eigenschappen:

 • Een enthousiaste persoonlijkheid  met een ondernemende en pro-actieve instelling;
 • Strategisch, resultaatgericht en flexibel kunnen denken en handelen;
 • Analytisch denkvermogen en sterke communicatieve kwaliteiten;
 • Zelfstandig kunnen werken maar een toegevoegde waarde willen zijn voor de teamgeest;
 • Participatie gericht en openstaan voor initiatieven van derden.

Daarnaast vragen we:

 • Academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur een WO-opleiding stedenbouw;
 • Zes tot tien jaar werkervaring bij voorkeur bij of voor een gemeentelijke overheid;
 • Ervaring met werken aan gebieds-, structuurvisies en herstructureringsprojecten;
 • Goede beheersing van Adobe-pakket, Autocad en Sketchup.

Meer over de afdeling:

De afdeling Stedelijke Ontwikkeling ontwikkelt samen met onze stedelijke en regionale partners, een hoogwaardige en duurzame omgeving die past bij het profiel van Leiden Kennisstad. We richten ons hierbij op een attractieve leefomgeving, economie, kenniscultuur, duurzaamheid en erfgoed. Binnen de afdeling Stedelijke Ontwikkeling opereert het team Ruimtelijke Ontwikkeling. Hierin zijn de disciplines stedenbouw en ruimtelijke ordening alsmede ruimtelijk-, groen- en waterbeleid ondergebracht. Dit jonge en dynamische team, van ruim 40 medewerkers kenmerkt zich door een platte structuur en informele werksfeer. In dit team ga jij je werkzaamheden verrichten.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende en afwisselende functie in een team van enthousiaste en slagvaardige collega’s;
 • Schaal 11, max. € 4.721,- bruto bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Een klantgerichte en op resultaatgerichte, informele werksfeer met veel eigen verantwoordelijkheid en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen;
 • Uiteraard hebben we een eindejaarsuitkering;
 • Van 4×9 uur werken kijken wij niet gek op;
 • Wij zijn voorstander van het Nieuwe Werken;
 • Intervisie is één van de instrumenten die wij hanteren;
 • De rechtspositie van de sector gemeenten, zoals vastgelegd in de Cao voor gemeenteambtenaren, de CAR/UWO.

 

Enthousiast geworden over deze functie?

 • We zien je sollicitatie graag tegemoet. Solliciteren kan tot en met 9 oktober 2016. Let op: sollicitaties worden alleen in behandeling genomen als ze binnen komen via het online sollicitatieformulier.
 • Neem voor meer informatie over de werkzaamheden contact op met Leon de Laat tel. 071-5165947.
 • Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met de Servicedesk HRM, via telefoonnummer (071) 516 74 00 of per mail.
Extra informatie
 • Wij hanteren de volgende sollicitatiecode.
 • Na de sluitingstermijn verdwijnt de vacaturetekst van de website. Wil je de tekst bewaren, dan adviseren wij om deze tijdig op te slaan.

gemeenteleiden

replies are closed