Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


vacature gesloten

10 november 2016 Vacatures
gemeente-hengelo

Bij de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkelingen van de sector Fysiek is een vacature voor een

Senior Stedenbouwkundige

met oog voor ontwikkeling
 

Functie:

Ben jij een gesprekspartner voor investeerders, ontwikkelaars, de provincie en het waterschap? Ben jij een klankbord voor ondernemers en inwoners? Heb jij oog voor maatschappelijke initiatieven die onze stad een impuls kunnen geven? Dan ben jij de verbinder en inspirator die wij zoeken.

Vanuit de discipline stedenbouw ga je als Senior Stedenbouwkundige op een creatieve en vernieuwende manier te werk. Je bent in staat stedenbouwkundige ontwerpen te toetsen en bij te sturen, ruimtelijke onderbouwingen op te stellen en in overleg met de stadsbouwmeester bouwplannen te begeleiden.
Je gaat pro-actief het gesprek aan met potentiële investeerders en ontwikkelaars. Je ziet kansen en weet ontwikkelaars te verleiden deze kansen om te zetten naar investeringen in de stad. Een stedenbouwkundige die binnen en buiten de gemeentelijke organisatie een netwerk wil opbouwen en daarbij oplossingsgericht te werk gaat.

Daarnaast heb je als teamsenior een verbindende rol in het team Stedenbouw.
 

Wat ga je doen?

Je werkt samen met andere disciplines aan gebiedsvisies en je bent adviseur en begeleider van stedenbouwkundige plannen. Je adviseert de stadsbouwmeester en je kunt goed samenwerken met andere relevante disciplines. Je levert een bijdrage aan het opstellen van nieuw beleid. Je staat daarbij middenin de samenleving. Je bent een creatieve, alerte, op de samenleving gerichte collega die samen met anderen werk maakt van initiatieven, ideeën en ontwikkelingen. Bovenal is je blik gericht op buiten, daarbij weet je te kijken met de ogen van een ontwikkelaar. Je bewaakt de ruimtelijke kwaliteit en zet actief je netwerk in om verder te investeren in de stad.

In de toekomst willen we de bestaande stad verder ontwikkelen en kiezen we voor kwaliteit in plaats van groei. Met oog voor het verleden en de behoeften van het heden en de toekomst. De karakteristieke Hengelose historie en het historisch en cultureel erfgoed is daarbij een wezenlijke inspiratiebron.
 

Gevraagd:

– Een universitair denk- en werkniveau op het gebied van Stedenbouwkunde (TU, AvB);
– Een verbinder met oog voor ontwikkelingen in de stad;
– Aantoonbare stedenbouwkundige praktijkervaring;
– Affiniteit met andere ruimtelijke disciplines (architectuur, landschapsarchitectuur, beeldende kunst);
– Een grote mate van zelfstandigheid;
– Uitstekende communicatieve vaardigheden.
 

Salaris:

Aan deze functie is functieschaal 12 verbonden met een bruto salaris van maximaal € 5.363,– per maand op basis van 36 uur per week. Inpassing vindt plaats op basis van de mate waarin je aan het geschetste functieprofiel voldoet. Omvang van het dienstverband is eventueel bespreekbaar.
 

Sollicitatie:

Nadere informatie over deze functie kun je verkrijgen bij mevrouw J.G. Ordelman (afdelingshoofd Ruimtelijke en Economische Ontwikkelingen) telefoon 074 2459665 en mevrouw S.A. Brenninkmeijer (Adviseur P&O) telefoon 074-2459110.

Je kunt solliciteren tot en met 22 november a.s. via deze link. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op 6 december 2016.

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
 
Stadskantoor Hengelo