Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


Gemeente Emmen zoekt een adviseur planeconomie

2 mei 2018 Vacatures

Wonen in de gemeente Emmen

De gemeente Emmen bestaat uit één stedelijke kern, dertien dorpen en 108.000 inwoners. Emmen heeft bijzonder opgezette woonwijken en karakteristieke dorpen naast natuurschoon en bossen. In het hartje van de stad staat het nieuwe Atlas Theater en de topattractie Wildlands Adventure Zoo. Onze gemeente combineert stedelijke voorzieningen en industriële bedrijvigheid met rust en ruimte.

Werken bij de gemeente Emmen

De maatschappelijke en politieke omgeving verandert in hoog tempo. Als je bij de gemeente Emmen werkt heb je daar iedere dag mee te maken. Je bent er voor de burgers, bedrijven en instellingen. Je kaders zijn wet- en regelgeving en de gemaakte afspraken en uitgangspunten die binnen onze gemeente gelden. In Emmen nemen we belangrijke beslissingen samen met de betrokken partijen. We luisteren naar elkaar, er is ruimte om te improviseren en te vernieuwen. We richten ons op het vinden van realistische, haalbare oplossingen. We nemen onze verantwoordelijkheid en we doen wat we zeggen.

Wij zoeken bij het team Projectmanagement een

Adviseur Planeconomie

32 -36 uur per week | Emmen

Het team Projectmanagement geeft sturing aan een gevarieerd projectenportefeuille. Deze portefeuille omvat zowel fysieke ruimtelijke, economische als sociaal maatschappelijke projecten en programma’s. Te denken valt hierbij o.a. aan woningbouwopgaven, bedrijventerreinen, herstructurerings- en revitaliseringsopgaven, multifunctionele centra e.a. Naast de projecten in eigen portefeuille levert het team ook andere diensten binnen de Gemeente middels het adviseren over en begeleiding van projectmatig werken en het begeleiden, faciliteren en organiseren van workshops en project-start-up sessies.

Wat houdt de functie in

Als planeconoom ben je de financiële rechterhand van de projectmanager en adviseer jij hem over financieel economische aspecten/strategieën bij voorgestelde ruimtelijke ontwikkelingen. Daarbij ben jij verantwoordelijk voor het opstellen van grondexploitaties, haalbaarheidsstudies en het financieel beheer waarbij de koppeling tussen de inhoud, geld en risico’s belangrijk is.

Je bent betrokken bij overleggen met projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties, bewoners en ondernemers en stelt samen met de projectmanagers en juristen (anterieure) overeenkomsten op. Je hebt oog voor tegenstrijdige belangen, je staat sterk in onderhandelingen (intern en extern) en je kunt waar nodig compromissen sluiten.

Je verzorgt zelfstandig de jaarlijkse actualisatie van grondexploitaties en Meerjaren Perspectief Grondexploitaties en verder in algemene zin verantwoordelijk voor de advisering aan College en Raad (paragraaf grondbeleid, uitgangspunten notitie grondexploitaties, jaarrekening grondexploitaties, etc.)Je signaleert nieuwe ontwikkelingen op het gebied van planeconomie en zorgt daarmee voor verdere professionalisering van het vakgebied.

Wat vragen wij:

  • WO/HBO opleiding (bijvoorbeeld planologie, sociale geografie, financieel economie)
  • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring
  • Kennis van en ervaring met projectmatig werken, ruimtelijke ontwikkeling en bij voorkeur gemeentelijke procedures
  • Je kunt risico’s en verwachtingen managen en een goede afweging maken tussen tijd, geld, kwaliteit en beoogde opbrengst.

Wat bieden wij

Het aan de functie verbonden salaris bedraagt maximaal € 4.859,- bruto per maand (salarisschaal 11 indicatief) bij een 36-urige werkweek.

Meer informatie?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ben Martens (teamleider) telefoon 140591 of Jeanette Mol-Smit (adviseur planeconomie) telefoon 140591.

Ben je enthousiast geworden? Dan ontvangen we graag jouw motivatiebrief en curriculum vitae voor 16 mei 2018 via deze sollicitatiebutton..

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.