Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


GEMEENTE DEN HAAG + POSADMAXWAN + BURO SANT EN CO + MECANOO ZOEKEN 4 TRAINEES

10 november 2019 BNSPOpleidingen

GEMEENTE DEN HAAG + POSADMAXWAN + BURO SANT EN CO + MECANOO ZOEKEN 4 TRAINEES

Ben jij de stedelijk of landschappelijk ontwerper van de toekomst? Wil jij zo snel mogelijk een stevige en zelfstandige professional worden die zich in elk project staande kan houden? Dan is het Ruimtelijk Traineeship iets voor jou!

Profiel

Ben jij de jonge professional die:

 • bij de start van zijn carrière direct de volledige breedte van het vak ziet
 • in 2 jaar tijd een groot netwerk wil opbouwen
 • een master heeft in stedenbouw of landschapsarchitectuur op WO-niveau
 • de titel stedenbouwkundige of landschapsarchitect in 2 jaar in de pocket wil hebben
 • de ambitie heeft om op 4 werkplekken aan de slag te gaan met uitdagende opdrachten op het gebied van landschap, stedenbouw en architectuur
 • bereid is om gelijktijdig de 2-jarige geïntegreerde route van de beroepservaringsperiode (PEP) te doorlopen

Ruimtelijk Traineeship

In 2 jaar tijd ga je aan de slag bij 4 verschillende werkgevers. Dit betekent dat je elke 6 maanden wisselt van werkomgeving. De werkgevers verschillen in grootte, type opgaven, cultuur en mensen. Door op elke plek aan een unieke opdracht te werken, doe je kennis op van het volledige vakgebied. Het Ruimtelijk Traineeship is daarom een uitgelezen mogelijkheid om veel te leren in korte tijd. Over de vakinhoud, maar ook zeker over jezelf.

Gevraagde competenties

 • Uitstekende ontwerpkwaliteiten
 • Concepten en ideeën kunnen vertalen naar beelden, zowel schematisch, cartografisch als in visualisaties
 • Analytisch vermogen om te visualiseren op verschillende schaalniveaus
 • Goede communicatieve eigenschappen
 • Vermogen om snel te kunnen schakelen
 • Vloeiend in de Nederlandse taal, in woord en geschrift
 • Goede beheersing van AutoCad en de Adobe-software, kennis van Rhino, Microstation en Revit is een pré.

Ons aanbod

 • 4 werkplekken van een half jaar (36 tot 40 uur per week) voor 4 trainees bij 4 werkgevers
 • Begeleiding door 4 mentoren
 • Deelname aan en vergoeding van het geïntegreerde programma bij PEP voor de beroepservaringsperiode (twv. €5000,-)
 • Een bruto maandsalaris van €2000,- (bij 1 FTE)

Periode

Het Ruimtelijk Traineeship start op 3 februari 2020 voor de duur van 2 jaar.

Procedure

Heb jij voldoende ambitie, veerkracht en creativiteit om niet door één maar door vier bedrijven geselecteerd te worden? Stuur dan voor 1 januari 2020:

 • Motivatiebrief (in het Nederlands)
 • CV
 • Portfolio: max. 10 MB

naar Judith Flapper via j.flapper@bnsp.nl

Uit de sollicitaties worden 8 tot 10 kandidaten geselecteerd die worden uitgenodigd voor de selectiedag op 13 januari 2020.

Tijdens de selectiedag presenteren de kandidaten zichzelf door middel van een korte pitch en een interview. Op basis van deze selectiedag worden 4 kandidaten geselecteerd die het Ruimtelijk Traineeship zullen volgen.

Informatie

Voor meer informatie over de vacature, neem contact op met Rebecca Weijand: 06-51174067

download hier de vacature als pdf

KORTE OMSCHRIJVING PER WERKGEVER

Gemeente Den Haag
Den Haag is de nationale overheids- en dienstenstad én een mondiaal knooppunt van kennis en innovatie op het gebied van vrede & recht, bestuur en veiligheid. Met een aantrekkelijke binnenstad, toonaangevende musea, uitgestrekte parken en elf kilometer kust, maar ook met kwetsbare wijken waar armoede en gezondheid om aandacht vragen. Als het gaat om de toekomst van Den Haag is een hoofdrol weggelegd voor de ruim 60 medewerkers van de afdeling Stedenbouw & Planologie. Zij maken ‘ruimte voor de stad’ en verbinden ontwikkelingen op korte termijn met perspectief op lange termijn. In een sfeer van professionaliteit, openheid, respect, en collegiale en inspirerende samenwerking, omdat wij geloven dat onze toegevoegde waarde op die manier het best tot z´n recht komt.

Posad Maxwan
Bij PosadMaxwan werken we aan de gezonde, duurzame en slimme stad. We maken inzichtelijk hoe die stad van morgen eruitziet en wat we vandaag al kunnen doen om die ambitie te realiseren. Dat doen we door stedenbouwkundig onderzoek, strategie, ontwerp én uitvoering te combineren. Verder helpt onze jarenlange ervaring met projecten in binnen- en buitenland. En tot slot zit het in onze aanpak. We signaleren actuele opgaven, stellen relevante vragen en zetten data in voor menselijke oplossingen. Zo maken we de vraagstukken begrijpelijk en kunnen we met nieuwe, ruimtelijke antwoorden komen.

Buro Sant en Co

Buro Sant en Co is een bureau voor landschapsarchitectuur en is al meer dan 25 jaar gespecialiseerd in bijzondere ontwerp-opgaven op het raakvlak van landschapsarchitectuur en stedenbouw. Onze kernbegrippen zijn: waarde toevoegen (conceptueel, schoonheid, plannen die op je netvlies blijven hangen), context (genius loci, historisch, maatschappelijk, landschappelijk) en functionaliteit (kostenbewust, duurzaam, maakbaar). We zetten ons in om de natuur dichter bij de mens te brengen. We gebruiken onze kennis en expertise voor het creëren van ‘nieuw’ stedelijk groen waarbij ecologie hoog in het vaandel staat. Op creatieve wijze integreren we het thema ecologie in ontwerpen die voldoen aan de hedendaagse verwachtingen en gebruik.

Mecanoo

Mecanoo richt zich op complexe, multifunctionele gebouwen en geïntegreerde stedelijke ontwikkelingen die architectuur, stedelijke planning, landschapsarchitectuur en interieurontwerp combineren. Mecanoo heeft daarbij ruime ervaring met het ontwerpen en realiseren van unieke gebouwen die de ambities van klanten vertegenwoordigen en tegelijkertijd levendige ruimtes voor eindgebruikers creëren. Elk project beantwoordt aan de bureaufilosofie van People, Place en Purpose: aan de eisen van de opdrachtgever en de behoeften van de gebruiker (People); de fysieke context, het klimaat en de cultuur (Place); en het huidige en toekomstig gebruik van een gebouw (Purpose).