Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


Gemeente Apeldoorn, eenheid Ruimtelijke Leefomgeving zoekt een stedenbouwkundige

15 juni 2017 Vacatures
Logo apeldoorn

Het betreft een structurele functie voor 24 uren per week, met in het eerste jaar 32 uur per week.

De gemeente Apeldoorn telt meer dan 160.000 inwoners en is als stad en organisatie volop in beweging. De stad vervult met Deventer en Zutphen een centrumfunctie in de Stedendriehoek. Apeldoorn is één van de belangrijkste werkgelegenheidscentra in Midden-Nederland met (hoofd)vestigingen van onder meer Kadaster en Belastingdienst. De sectoren informatie- en communicatietechnologie, toerisme, zakelijke dienstverlening, maakindustrie en zorgsector zijn er uitstekend vertegenwoordigd. Apeldoorn is een groene gemeente met een centrale ligging aan de rand van de Veluwe. Apeldoorn heeft drie strategische doelen; Apeldoorn versterken als comfortabele gezinsstad, het versterken van de positie van Apeldoorn als toeristisch toplandschap en het stimuleren van innovatie in onze veelzijdige economie. Met duurzaamheid als rode draad. Een organisatie met 1.300 medewerkers die werken vanuit de kernwaarden: betrokken, uitnodigend en slagvaardig. Samenwerken en leren is hierbij leidend. De eenheid Ruimtelijke Leefomgeving is verantwoordelijk voor enerzijds beleid, programmering en investeringen in de fysieke leefomgeving en anderzijds voor ruimtelijke ordening en de juridische-planologische taken die daarmee samenhangen. De eenheid bestaat uit vijf teams, waaronder het team Ruimtelijke Vormgeving. Stedenbouw, planologie, cultuur, cultuurhistorie en archeologie zijn beleidsvelden die je in dit team aantreft. Door veranderingen op rijks- provinciaal, regionaal- en lokaal niveau, staat de eenheid Ruimtelijke Leefomgeving en daarmee het team Ruimtelijke Vormgeving de komende jaren voor een aantal kernopgaves te weten:

 • implementatie van de Omgevingswet;
 • het versnellen van de doelstellingen Klimaat, energie, circulaire economie en cleantech;
 • het verbeteren van de dienstverlening aan inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties;
 • gerichte gebiedsontwikkeling met publiek-private partners, waaronder andere overheden;
 • het verbeteren van de kwaliteit van leven in de buurt, wijk en dorp.

 Functieomschrijving

 • Je participeert in diverse gemeentelijke ruimtelijke beleids- en ontwikkelingsprojecten en je draagt zorg voor de stedenbouwkundige inbreng.
 • Je bestudeert, analyseert en ontwerpt stedenbouwkundige opgaven mede in relatie tot andere beleidsterreinen en weet deze op inspirerende wijze te verbeelden.
 • Je draagt zorg voor de integrale ruimtelijke kwaliteit in samenhang met beeldkwaliteit, buitenruimte en landschap.
 • Je bent daarbij verantwoordelijk voor een goede vertaling en afstemming van het stedenbouwkundig ontwerp naar de daarop volgende concrete inrichtingsplannen, bestemmingsplannen en omgevingsplannen.
 • Je adviseert over concrete (particuliere) bouwinitiatieven, toetst deze en voert overleg met andere afdelingen en derden.

Wil jij samen met collega’s, inwoners en partners een bijdrage leveren aan de fysieke leefomgeving van de gemeente Apeldoorn? En ben jij de open, nieuwsgierige en ondernemende Stedenbouwkundige die we zoeken? Solliciteer dan op deze functie.

Functie-eisen

 • Je beschikt bij voorkeur over een afgeronde WO opleiding, richting Stedenbouw en hebt brede en actuele kennis van het vakgebied en ook van de wettelijke kaders.
 • Je hebt +/- 3 jaar relevante werkervaring als stedenbouwkundige.
 • Je hebt kennis van en een visie op trends en ontwikkelingen in het ruimtelijk domein zoals de Omgevingswet, klimaatadaptatie en burgerparticipatie en neemt actief deel aan het debat over deze thema’s. Je bent je bewust van de veranderende rol van de stedenbouwkundige in de samenleving.
 • Je werkwijze en denkniveau is integraal en past in de hedendaagse gemeentelijke omgeving die toewerkt naar de nieuwe omgevingswet, waarbij een projectresultaat niet een optelsom is van de eisen van de verschillende toetsende vakdisciplines, maar een integrale afweging van doelen en belangen.
 • Je hebt een sterke pro-actieve en klantgerichte houding en beschikt over een grote mate van zelfstandigheid met het vermogen om in teamverband te kunnen opereren. Je werkt samen met collega stedenbouwers, maar ook met andere collega’s binnen de gemeente.
 • Je hebt aantoonbare ontwerp- en presentatie- en communicatiekwaliteiten. Je maakt daarbij gebruik van de mogelijkheden van het ruimtelijk (en 3D) verbeelden.

Arbeidsvoorwaarden

Een boeiende en afwisselende functie voor 24 uur per week, met in het eerste jaar 32 uur per week. Het minimum brutosalaris bedraagt € 2.527 per maand (aanloopschaal 9) en het maximum brutosalaris bedraagt € 4.121 per maand (functionele schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Het daadwerkelijke salaris is afhankelijk van je ervaring en opleiding.

Contactinfo

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Ellen Luten, teammanager Ruimtelijk Vormgeven, telefoonnummer 055-5801447. Solliciteren? Stuur je sollicitatiebrief én een beknopte portfolio naar vacature@apeldoorn.nl onder vermelding van vacaturenummer 17-79. Wij zien je reactie graag uiterlijk 29 juni 2017 tegemoet.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.