Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


excursie 2018: Blue City

17 september 2018 BNSPDuurzame Stedelijke Ontwikkeling

Op 2 november 2018 organiseert de werkgroep een excursie naar BlueCity (Tropicana) in Rotterdam. De excursie begint met een korte inleiding, gevolgd door een rondleiding door het gebouw en een bezoek aan diverse daar gevestigde bedrijven.

Het programma is als volgt:

14.45 Inloop
15.00 – 15.15 Introductie BlueCity (met circulair drankje)
15.15 – 16.00 Rondleiding bij diverse bedrijven
16.00 Afsluitende borrel in het café

 

Circulaire inspiratie in een voormalig zwembad

Dit voormalige tropisch zwemparadijs is een hotspot en test site voor de circulaire economie en een enorme inspiratiebron voor stadsmakers. Verschillende innovatieve bedrijven zijn gevestigd in het pand en zoeken manieren om hun reststromen aan elkaar te koppelen waardoor afval waarde krijgt. We nemen een kijkje bij de verschillende bedrijven waar we uitleg krijgen over de manier waarop zij bijdragen aan het circulair maken van de stad.

Zo vormt de koffieprut van Aloha Bar-Restaurant een voedingsbodem voor de oesterzwammen van RotterZwam. Het CO2 dat daarbij vrijkomt, wordt door Spireaux ingezet bij de productie van spirulina. KEES verwerkt fiets- en autobanden tot accessoires en werkt bovendien samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die vervolgens weer kunnen uitstromen naar betaalde banen binnen of buiten BlueCity. En dit is nog maar het begin.

“Een zwembad vol mogelijkheden, dat is BlueCity. Een speeltuin voor circulaire bedrijven, waar we met brein, ballen, lef en lol afkoersen op ’n economie waarin afval niet bestaat. In BlueCity krijg je ‘n portie radicale ontwrichting bij je koffie en realiseren we samen een wereld waarin afval waardevol is..”

Filmpje

Zie ook het inspirerende filmpje van de Tegenlicht uitzending over duurzaam ondernemen:

Datum & plaats
Vrijdag 2 november, 14.45 – ca. 16.45

Maasboulevard 100, Rotterdam

Inschrijving
Inschrijven voor de excursie kan door een mail te sturen naar corsymon@hotmail.com.

Voor leden van BNSP en NVTL is deelname € 15,- . Anderen wordt een bijdrage gevraagd van € 25,-. We verzoeken u het bedrag die dag contant mee te nemen. We verwachten een inspirerende middag!

Foto: Superuse Studio