Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


DSO

Fietsexcursie Wageningen 12 okt 2016- 46

Werkgroep Duurzame Stedelijke Ontwikkeling (DSO)

Werkgroep DSO is een actieve werkgroep met leden van de NVTL en de BNSP. Het doel van deze werkgroep is:

Het stimuleren van het op zodanige wijze ontwerpen, bouwen en inrichten, gebruiken en beheren van de stedelijke omgeving, dat de schade voor de gezondheid en het milieu in alle stadia van het bestaansproces, van ontwerp tot en met sloop, zoveel mogelijk wordt beperkt voor nu en in de toekomst.

Vanuit deze missie organiseren leden van de werkgroep geregeld workshops, excursies en bijeenkomsten. Een deel van de activiteiten zijn besloten, een ander deel van de activiteiten wordt voor een bredere doelgroep georganiseerd. Bekijk de activiteitenpagina voor het actuele programma.

In 2017 en 2018 streeft de werkgroep naar een nieuwe stap in de integrale ontwikkeling van duurzaamheid door het presenteren van en discussiëren over voorbeeldprojecten en het werken aan een publicatie met een vernieuwde visie op duurzaamheid. Stedebouwers, planologen en ontwerpers (BNSP-leden) die zitting willen nemen, kunnen per e-mail reageren

De werkgroep wordt vanuit de BNSP gevormd door de volgende mensen:
Gerjan van de Werp, Michaël Meijer, Harro Barend, Michiel Brouwer, Bert Harmelink, Leida van den Berg, Femke Adriaens, Jan Laan, Olga van der Linden, Eginhard Rot, Peter Smit, Martin Dubbeling en Elma van Beek.

Wilt u meer informatie over de werkgroep? Mail naar werkgroepdso@bnsp.nl

BNSPDSO

DSO-Excursie Floriade en Oosterwold

WG DSO (werkgroep Duurzame Stedelijke Ontwikkeling van BNSP-NVTL) 6 juni 2019 12.30 – 18.00 uur Toelichting op locatie door: Ria van Dijk: stedenbouwkundige gemeente Almere.

Lees meer
BNSPDSO

CO-REUSE: Responsieve Openbare Ruimte, resultaten van het onderzoek!

Responsieve openbare ruimte Een responsieve openbare ruimte past zich met behulp van interactieve technologieën aan gebruikers en situaties aan. De kwaliteit van de plek als.

Lees verder
BNSPDSODSO

Excursie: Circulaire inspiratie in een voormalig zwembad

Foto: Superuse Studio Op vrijdag 2 november organiseert de werkgroep DSO (Duurzame Stedelijke Ontwikkeling) van BNSP/NVTL een korte excursie naar BlueCity (Tropicana) in Rotterdam. De.

Lees verder
BNSPDSO

Laatste mogelijkheid; schrijf je in voor de buitenlandexcursie naar Aarhus (D)

Excursie Aarhus Denemarken 31 mei t/m 3 juni 2018 De gelukkigste stad ter wereld! Ook dit jaar organiseert de Stichting De Levende Stad in samenwerking.

Lees verder
DSODSO

Excursie Landschapstrienale, een verslag

Bijna 20 jaar zit tussen de ontwerpen voor het kleine Prins Bernhard Bos en het grote Park 21, beide in Hoofddorp. In bijna alles verschillend:.

Lees verder