Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


Duurzame Stedelijke Ontwikkeling

De werkgroep Duurzame Stedelijke Ontwikkeling (DSO) is samengesteld uit leden van zowel NVTL als BNSP.

Doel van de werkgroep is ‘het stimuleren van het op zodanige wijze ontwerpen, bouwen en inrichten, gebruiken en beheren van de leefomgeving, dat de gezondheid, vitaliteit en toekomst van aarde, natuur, mens en milieu worden gegarandeerd voor nu en in de toekomst’ door middel van het vergaren van kennis, het zelf genereren van kennis en het uitdragen van kennis. Vanuit onze missie organiseren wij onder andere workshops, lezingen, excursies in binnen- en buitenland en netwerkbijeenkomsten. Wij zijn gesprekspartner voor alle deelnemers in het ontwerpveld en iedereen die geïnteresseerd is in duurzame ontwikkeling. Ook bereiden we op dit moment de nieuwe website voor als vervolg op succesvolle publicaties in het verleden, zoals het standaardwerk Nationaal Pakket Duurzame Stedebouw en The Next Step.

Contact: werkgroepdso@bnsp.nl

 

BNSP

DSO-Excursie naar Het Groene Dak Utrecht | 22 november

VRIJDAGMIDDAG 22 NOVEMBER 2019 GAAN WE NAAR UTRECHT ! Onze recente excursies gingen vaak richting meer grootschalige ontwikkelingen als Heerhugowaard, Floriade Almere, Pijnacker – dit.

Lees meer
BNSP

excursie 2019: Floriade en Oosterwold

6 juni 2019 12.30 – 18.00 uur Toelichting op locatie door: Ria van Dijk: stedenbouwkundige gemeente Almere en partner ISMaatwerk Gerard Jan Hellinga: stedenbouwkundige/architect HzA.

Lees verder
BNSP

publicatie 2019: responsieve publieke ruimte

In januari 2019 zijn de resultaten van het onderzoek naar responsieve publieke ruimte gepubliceerd. De BNSP heeft meegewerkt aan het tweejarig onderzoek onder leiding van.

Lees verder
BNSP

excursie 2018: Blue City

Op 2 november 2018 organiseert de werkgroep een excursie naar BlueCity (Tropicana) in Rotterdam. De excursie begint met een korte inleiding, gevolgd door een rondleiding.

Lees verder
BNSP

buitenlandexcursie 2018: Aarhus

Excursie Aarhus Denemarken, 31 mei t/m 3 juni 2018, naar de gelukkigste stad ter wereld! Ook dit jaar organiseert de Stichting De Levende Stad in samenwerking.

Lees verder
BNSP

excursie 2017: Landschapstriennale Hoofddorp

Bijna 20 jaar zit tussen de ontwerpen voor het kleine Prins Bernhard Bos en het grote Park 21, beide in Hoofddorp. In bijna alles verschillend:.

Lees verder