Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


Duurzame Stedelijke Ontwikkeling

De werkgroep Duurzame Stedelijke Ontwikkeling (DSO) bestaat uit leden van de NVTL en de BNSP. Het doel is ‘het stimuleren van het op zodanige wijze ontwerpen, bouwen en inrichten, gebruiken en beheren van de stedelijke omgeving, dat de schade voor de gezondheid en het milieu zoveel mogelijk wordt beperkt voor nu en in de toekomst’. Vanuit onze missie organiseren wij onder andere workshops, excursies en netwerkbijeenkomsten.

We willen een nieuwe stap zetten in de integrale ontwikkeling van duurzaamheid. Wij presenteren en voeren gesprekken over voorbeeldprojecten en werken aan een publicatie hierover.  Wil je meewerken? Dan kan je via de e-mail contact met ons opnemen.

De werkgroep bestaat uit: Gerjan van de Werp, Michaël Meijer, Harro Barend, Michiel Brouwer, Bert Harmelink, Leida van den Berg, Femke Adriaens, Jan Laan, Olga van der Linden, Eginhard Rot, Peter Smit, Martin Dubbeling en Elma van Beek.

Meer info: werkgroepdso@bnsp.nl

 

BNSP

DSO-Excursie naar Het Groene Dak Utrecht | 22 november

VRIJDAGMIDDAG 22 NOVEMBER 2019 GAAN WE NAAR UTRECHT ! Onze recente excursies gingen vaak richting meer grootschalige ontwikkelingen als Heerhugowaard, Floriade Almere, Pijnacker – dit.

Lees meer
AgendaBNSP

17 september 2019 | Excursie DSO en Levende Stad naar Pijnacker is volgeboekt!

DINSDAGMIDDAG 17 SEPTEMBER 2019 GAAN WE NAAR PIJNACKER ! Aanmelding voor de excursie is niet meer mogelijk, de excursie is volgeboekt! U kan wel op.

Lees verder
BNSP

excursie 2019: Floriade en Oosterwold

6 juni 2019 12.30 – 18.00 uur Toelichting op locatie door: Ria van Dijk: stedenbouwkundige gemeente Almere en partner ISMaatwerk Gerard Jan Hellinga: stedenbouwkundige/architect HzA.

Lees verder
BNSP

publicatie 2019: responsieve publieke ruimte

In januari 2019 zijn de resultaten van het onderzoek naar responsieve publieke ruimte gepubliceerd. De BNSP heeft meegewerkt aan het tweejarig onderzoek onder leiding van.

Lees verder
BNSP

excursie 2018: Blue City

Op 2 november 2018 organiseert de werkgroep een excursie naar BlueCity (Tropicana) in Rotterdam. De excursie begint met een korte inleiding, gevolgd door een rondleiding.

Lees verder
BNSP

buitenlandexcursie 2018: Aarhus

Excursie Aarhus Denemarken, 31 mei t/m 3 juni 2018, naar de gelukkigste stad ter wereld! Ook dit jaar organiseert de Stichting De Levende Stad in samenwerking.

Lees verder
BNSP

excursie 2017: Landschapstriennale Hoofddorp

Bijna 20 jaar zit tussen de ontwerpen voor het kleine Prins Bernhard Bos en het grote Park 21, beide in Hoofddorp. In bijna alles verschillend:.

Lees verder